Screen-Shot-2024-02-09-at-6.53.46-PM-810x500.png

Virgínska snemovňa po opätovnom prevzatí moci demokratmi schválila dva pro-life zákony

16
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Zákonodarcovia v Virgínii zamietli pro-life opatrenia, umožňujú vraždenie nenarodených detí!
  • Demokrati chránia "právo" na potraty a nazývajú to "zdravotnou starostlivosťou".
  • Republikáni neúspešní v ochrane života, demokrati získali kontrolu nad Snemovňou reprezentantov.
  • Presadzovanie pro-life legislatívy je náročné aj po rozhodnutí Najvyššieho súdu USA.

Zákonodarcovia v Snemovni delegátov štátu Virgínia tento týždeň zamietli dve pro-life opatrenia, jedno z nich je návrh zákona, ktorý zakazuje väčšinu potratov v Starom domíniu, a druhé má zabrániť tomu, aby sa nenarodené deti stali terčom likvidácie na základe ich rasy alebo pohlavia.

Asociated Press informuje, že podvýbor Snemovne reprezentantov pre súdnictvo č. 4 hlasoval 8:0 proti návrhu zákona, ktorý zakazuje potraty z akéhokoľvek dôvodu okrem záchrany života matky, a 5:3 proti návrhu zákona zakazujúceho potraty, o ktoré sa usiluje najmä z dôvodu rasy alebo pohlavia dieťaťa. V druhom prípade išlo o stranícke hlasovanie, pričom všetci republikáni toto opatrenie podporili a všetci demokrati boli proti.

“Celé mesiace demokrati v Snemovni reprezentantov hovorili obyvateľom Virgínie, že demokratická väčšina bude chrániť ich práva a slobody a tento podvýbor to dnes večer aj urobil,” vyhlásila hovorkyňa frakcie demokratov v Snemovni reprezentantov Morgan Hopkinsová, pričom eufemisticky označila vraždenie nenarodených detí za “právo” a “zdravotnú starostlivosť.”

Neúspech v prospech ochrany života nasleduje po tom, čo demokrati v novembri minulého roka získali späť Snemovňu reprezentantov štátu Virgínia a zároveň si udržali štátny Senát, a to vo voľbách, v ktorých republikáni dosiahli celkovo pomerne dobré výsledky, ale nedokázali prekonať zmenu volebných obvodov a prirodzene ľavicovo orientované obyvateľstvo štátu. 

Výsledok však ešte viac skomplikoval situáciu, než už bolapre guvernéra V. Glenna Youngkina a ďalších republikánov presadzovať konzervatívnu politiku a presadzovať svoju existujúcu politiku s rozdeleným zákonodarným zborom a zdôraznil, že presadzovanie pro-life legislatívy zostáva rovnako náročné ako kedykoľvek predtým aj po rozhodnutí Najvyššieho súdu USA’2022 zrušenie rozsudku Roe v. Wade.

S tým, že Roe je z cesty, štrnásť štátov v súčasnosti zakazuje všetky alebo väčšinu interrupcií, pričom dostupné údaje zatiaľ ukazujú, že v súčasnosti platné pro-life zákony by mohli účinne zlikvidovať približne 200 000 interrupcií ročne.

V reakcii na to presadzujú spojenci potratov rôzne taktiky na udržanie potratového priemyslu v chode, ako napríklad medzištátna distribúcia potratových tabletiek, zakotvenie “práv” na potrat v ústavách jednotlivých štátov, právna ochrana a finančná podpora medzištátneho cestovania na potrat, výstavba nových potratových zariadení v blízkosti spoločných hraníc štátov, ktoré sú za život a za potraty, a vytváranie liberálnych štátov ako útočísk pre tých, ktorí chcú obísť alebo porušovať zákony susedných štátov, ktoré sú viac za život. 

Prezident Joe Biden vyzval Kongres, aby kodifikoval “právo” na interrupciu vo federálnom zákone, čím by sa nielen obnovil, ale aj rozšíril Statút Roe tým, že by sa znemožnilo štátom prijať prakticky akékoľvek pro-life zákony. Voľby v roku 2024 rozhodnú o tom, či si demokrati udržia Biely dom a udržia alebo získajú dostatočný počet kresiel v Kongrese, aby sa tak stalo.