shutterstock_193931351-e1698511445893-810x500.jpg

BREAKING: Súdny lekár v DC nevyhodí pozostatky piatich detí v škandále s potratmi

29
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Úrad súdneho lekára vo Washingtone odmieta zneškodniť tielá piatich potratených detí.
  • Tieto deti mohli byť zabití infanticídou alebo čiastočným potratom.
  • Pro-life aktivistky získali telá detí v krabici s pozostatkami plodu.
  • Prvotné lekárske vyšetrenie naznačuje, že niektoré deti zomreli infanticídou a čiastočným potratom.

Po nátlaku pro-life právnika Thomas More Society Martina Cannona a prominentných amerických politikov úrad súdneho lekára vo Washingtone údajne potvrdil, že sa nezbaví tiel piatich neskoro potratených detí, ktoré mohli byť zabité infanticídou alebo čiastočným potratom. 

Vydanie tiež informovalo, že hoci “súdny lekár neposkytol ACLJ nový časový harmonogram likvidácie detí’, ”, odvolal sa na početné vysokopostavené požiadavky U.amerických úradníkov a iných osôb, aby sa telá zachovali a vykonali sa pitvy.

Ako LifeSiteNews informoval, päť detí, ktoré zástancovia života pomenovali ako “päť detí z D.C.”, bolo získaných z Washington-Surgi Center pro-life aktivistkami Lauren Handyovou a Terrisou Bukovinacovou v marci 2022 v krabici s pozostatkami plodu, ktorá obsahovala zohavené telá viac ako 100 detí z prvého trimestra.

Aj keď District of Columbia a ministerstvo spravodlivosti odmietli viesť akékoľvek vyšetrovanie príčiny smrti piatich z nich, prvotné lekárske vyšetrenie tiel naznačilo, že niektoré z detí zomreli infanticídou – ponechaním na smrť po narodení zaživa, čo je zločin, ktorý v zariadení’notoricky známy vykonávateľ neskorých potratov Cesare Santangelo bol zachytený na videu, ako priznáva, že by to urobil – a čiastočným potratom, ktorý bol Kongresom zakázaný.

Obidva prípady by predstavovali porušenie federálnych zákonov: zákazu potratov pri čiastočnom narodení a zákona o narodení živého dieťaťa.

Keď sa nález tiel odohral takmer pred dvoma rokmi, táto otázka bola opäť nastolená v liste zo 7. februára, ktorý Cannon poslal republikánskemu kongresmanovi USA Jimovi Jordanovi z Ohia a v ktorom argumentoval: “Ak orgány činné v trestnom konaní nebudú vyšetrovať prípady, keď pravdepodobný dôvod vyvoláva vážnu možnosť federálneho zločinu vo Washingtone, D.C., zdá sa, že vyšetrovanie padá na samotný Kongres.” 

V reakcii na vzniknutú situáciu republikánsky americký senátor Ted Cruz ako hlavný člen podvýboru pre ústavu vydal 8. februára list washingtonskej starostke Muriel Bowserovej, hlavnému súdnemu lekárovi Franciscovi Diazovi a náčelníčke mestskej polície Pamele Smithovej, v ktorom “čo najdôraznejšie žiada”, aby D.C., aby súdny lekár nezneškodňoval telá piatich potratených detí v tomto prípade.

Tento príbeh sa vyvíja …