Derek-Reimer-e1707481709616-810x500.png

Calgary zamietlo obvinenia proti kresťanskému pastorovi za tichú modlitbu vo vládnej budove

15
Kultúra života

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zakázali mrzačiacu operáciu pre deti so zmeneným pohlavím

Obvinenie z porušenia zákona proti pastorovi z Calgary za tichú modlitbu v obecnej budove bolo zamietnuté.

Mesto Calgary 5. februára zamietlo obvinenia z porušovania predpisov voči calgarskému pastorovi Derekovi Reimerovi za tichú modlitbu v mestskom komplexe Calgary, uviedla právnická organizácia Democracy Fund (TDF), ktorá napadla ústavnú opodstatnenosť obvinení.

“Odkedy musíte žiadať o povolenie od mestského byrokrata, aby ste sa mohli modliť na verejnosti?"” spochybnil v tlačovej správe riaditeľ TDF’Alan Honner, ktorý zastupoval Reimera.

“Ako by to mohla nejaká vláda ospravedlniť?"” dodal.

Ústavné oznámenie sa však už nebude prerokúvať, keďže všetky obvinenia boli stiahnuté pred plánovaným pojednávaním s Reimerom’.

Reimerov’právny boj sa začal 14. marca 2023 po tom, ako k nemu pristúpili štyria policajti a dvaja ochrankári, keď sa spolu s ďalšími štyrmi osobami ticho modlil chrbtom k stene na chodbe mestského komplexu.

Reimerovi, pastorovi kresťanskej bohoslužobnej organizácie MISSION7, ktorá sa zameriava na pomoc bezdomovcom v Calgary, bolo vydané oznámenie o neoprávnenom vniknutí na cudzí pozemok za údajné konanie náboženského podujatia v obecnom komplexe bez povolenia, čo je v rozpore so zákonom 38M2012.

V reakcii na to spoločnosť TDF podala oznámenie, v ktorom napadla ústavnú opodstatnenosť obvinení. V oznámení, podanom 8. decembra (na slávnosť Nepoškvrneného počatia Panny Márie), poukázala na to, že Reimer neorganizoval podujatie, ale tichú modlitbu na verejnosti, čo je čin, ktorý je chránený kanadskou Listinou práv a slobôd.

“Ak Reimerove“činy tichej modlitby predstavujú náboženské podujatie, pokuta za porušenie nemôže obstáť, pretože sa zakladá na podzákonnom predpise a postupe štátu, ktoré porušujú Kanadskú chartu práv a slobôd, konkrétne právo na slobodu náboženského vyznania,” uviedla TDF.

“Toto obmedzenie Reimerových ústavných práv, konkrétne slobody náboženského vyznania, nemôže byť v slobodnej a demokratickej spoločnosti preukázateľne odôvodnené,” pokračovalo vydanie správy. “Trestné stíhanie proti nemu by malo byť zastavené podľa článku 24 ods. 1 Kanadskej charty práv a slobôd.”

Nie je to ani zďaleka prvý prípad, keď sa Reimer stal terčom útokov pre svoje kresťanské presvedčenie. Vo februári bol Reimer násilne vyvedený z verejnej knižnice po tom, ako protestoval na podujatí “drag queen story time” určenom deťom, na ktorom povedal, že “homosexualita je hriech.”

Podľa jeho slov bol neskôr v marci zatknutý, než ho prepustili na kauciu za protest proti podujatiu. Reimer bol v tom istom mesiaci opäť zatknutý po tom, ako sa zdalo, že porušil podmienky prepustenia na kauciu tým, že protestoval proti novému Calgaryskému zákonu, ktorý zakazuje demonštrácie proti “drag queen story time” alebo iné takzvané LGBTQ podujatia vo verejných zariadeniach.

V apríli bola jeho dodávka poškodzovaná protikresťanským nápisom a satanistickým symbolom, keď bol Reimer vo väzení za ďalšie zatknutie súvisiace s jeho prorodinným aktivizmom.

Okrem toho sa Calgary stáva čoraz nepriateľskejším voči kresťanom a prijíma podzákonné predpisy obmedzujúce pro-life a pro-rodinný aktivizmus.

V máji Calgary prijalonávrh na výrazné obmedzenie pro-life letákov s obrázkami potratených detí. Podľa nového pravidla musia byť letáky, ktoré obsahujú grafické obrázky potratených detí alebo “plodov”, ako sa v ňom píše, “pri doručovaní do domácností ukryté v nepriehľadnej obálke s upozornením na grafický obsah a musia obsahovať meno a adresu odosielateľa.”

Mestská rada Calgary okrem toho schválila nariadenie, ktoré ide proti tým, ktorí chcú protestovať “drag queen story hours” zamerané na deti.

Calgary’new “Zákon o bezpečnom a inkluzívnom prístupe” zakazuje “špecifikované protesty” vo vnútri aj mimo všetkých verejných budov vo vlastníctve mesta a jeho pridružených spoločností.

Predpis znamená, že pastori alebo znepokojení rodičia, ktorí chcú protestovať proti pro-LGBT podujatiam vo verejných budovách, budú vzdialení100 metrov od každého takéhoto miesta.

Tí, ktorí budú uznaní vinnými z porušenia nových pravidiel, ktoré vstúpili do platnosti okamžite, môžu čeliť pokute až do výšky 10 000 dolárov a jednému roku väzenia.

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom aby zakázali mrzačiace operácie pre deti so zmeneným pohlavím