GettyImages-1956028352-e1707411056833-810x500.jpg

Jill Bidenová pozvala ženu, ktorá potratila dieťa s trizómiou 18, na budúci mesiac na prejav o stave Únie

0
Kultúra smrti

Prvá dáma Jill Bidenová pozvala na marcové vystúpenie s prejavom o stave Únie ako svojho hosťa Kate Coxovú - ženu z Texasu, ktorá zažalovala štát, aby mohla zabiť svoje postihnuté nenarodené dieťa. Coxová toto pozvanie prijala.

Aj keď Coxová bola ochotná podstúpiť riziká spojené s&nbsptehotenstvom pre dieťa, o&nbspktorom sa predpokladalo, že bude “zdravé akonáhle jej dieťaťu diagnostikovali trizómiu 18, zrazu vyhlásila, že potrebuje potrat, aby si zachránila zdravie. Hoci deti s trizómiou 18 boli dlho označované za “nezlučiteľné so životom,” v posledných rokoch sa táto nálepka odstránila a ukázalo sa, že deti môžu žiť dlhšie, ak sa im poskytne náležitá lekárska starostlivosť.

PREČÍTAJTE SI: Vezmite si to od bývalej potratárky: V nedeľu prezident a prvá dáma hovorili s Kate Coxovou, ktorá bola nútená obrátiť sa na súd, aby získala povolenie na starostlivosť, ktorú potrebovala pre neživotaschopné tehotenstvo, ktoré ohrozovalo jej život, ktoré ohrozovalo jej život,” uviedla hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová na tlačovom brífingu koncom januára. “Poďakovali jej za odvahu, s akou sa podelila o svoj príbeh a hovorila o dôsledkoch extrémneho zákazu interrupcií v Texase.”

Podotkla: “Jej príbeh je neuveriteľne silný, zdrvujúci. A hovorí o momente, v ktorom sa teraz nachádzame, keď hovoríme o tom, že ženy majú právo robiť tieto hlboko osobné rozhodnutia o svojej zdravotnej starostlivosti, ktoré im bolo odobraté Najvyšším súdom.”

Ale Jean-Pierre’toto tvrdenie nie je správne. Ak by bol život Coxovej’skutočne v ohrození – a ak by lekár uviedol, že jej život je v ohrození – Coxová by mohla v Texase svoje dieťa potratiť. Namiesto toho svoj prípad prehrala a odcestovala do pro-potratového Nového Mexika, aby podstúpila potrat. V Texase je v súčasnosti väčšina nenarodených detí chránená pred potratom; štátny zákon má však výnimku, podľa ktorej môžu byť nenarodené deti úmyselne a priamo usmrtené v maternici, ak je ohrozený život ich matky (hoci toto úmyselné usmrtenie nie je skutočne medicínsky nevyhnutné).

Vlani Biden pozval Amandu Zurawski, ktorá tvrdila, že jej bol odmietnutý lekársky nevyhnutný potrat, do relácie State of the Union. U Zurawski však došlo k predčasnému pôrodu v dôsledku nekompetentného krčka maternice. Potrat nie je liečba nekompetentného krčka maternice. Klinika Mayo zoznamuje viacero možností liečby  doplnková liečba progesterónom, cerkláž krčka maternice, pesar  ale úmyselné zabitie predčasne narodeného dieťaťa medzi ne nepatrí.

Aj keď lekári nemali Zurawskiovú poslať domov bez náležitej liečby, nakoniec mohla porodiť svoje dieťa, ktoré sa narodilo príliš skoro na to, aby prežilo. Predčasný pôrod v núdzovej situácii, ako bol prípad Zurawski’s, sa nepovažuje za umelé prerušenie tehotenstva a nie je zakázaný žiadnymi zákonmi na ochranu života, pretože zámerom takéhoto predčasného pôrodu je nie priamo spôsobiť smrť dieťaťa.

ČÍTAJTE: Pro-life skupiny bojujú proti kalifornskému’pokusu prinútiť ženy k potratu ich detí

Nemožno nepozvať na štátny sviatok? Ženy, ktoré sa rozhodli pre život svojich detí s trizómiou 18, vrátane Elisabeth Scottovej. Scottová’mala tehotenstvo zrkadlovo rovnaké ako Coxová’avšak zabezpečila, aby sa jej aj jej dcére dostalo náležitej lekárskej starostlivosti. Malá Brianna má teraz štyri roky a jej príbeh si môžete prečítať tu

.

Aj iné matky povedali potratu nie, keď čelili diagnóze Trisómia 18 – ale samozrejme, žiadna z týchto skutočne hrdinských žien, ktoré bojovali za rovnakú dôstojnosť a zaobchádzanie so svojimi deťmi, nebude pozvaná na štátny sviatok.

Jennifer Thenhaus si vybrala život pre svoju dcéru Melody, ktorá má teraz 10 rokov. Jessica Morales je mamou Andrewa, ktorý má teraz tri roky. Jessie je mamou Abela, ktorý žil niekoľko mesiacov s trizómiou 18. Karen Santorum je mamou Belly, ktorá má teraz 15 rokov; Jesi Smith je mamou Faith, ktorá má tiež 15 rokov.

Rodiny detí s trizómiou 18 boli rozhorčení nad tým, ako médiá informovali o príbehu Coxovej vystúpili proti nemu a podelili sa o svoje vlastné príbehy, aby ukázali, že životy ich detí sú cenné, majú zmysel a nemali by byť zahodené  a sú to ľudské bytosti, ktoré si nezaslúžia rozštvrtenie.

Dôstojnosť nenarodených detí však pravdepodobne nebude uctená počas prejavu o stave Únie. Namiesto toho sa bude vyzdvihovať a tlieskať úmyselnému usmrteniu dieťaťa takzvaným “právom” na potrat.

Preložené so súhlasom Live Action.