U.S._and_Rainbow_flags-e1707480237360-810x500.jpg

DeSantis obhajuje návrh zákona, ktorý má umožniť vyvesenie vlajok USA a Floridy len na vládnych budovách

12
Neutral

Konzervatívny republikánsky guvernér Ron DeSantis tento týždeň podporil legislatívu, ktorá zakazuje vyvesovanie iných vlajok ako oficiálnych vlajok Spojených štátov a štátu Florida pred vládnymi budovami v slnečnom štáte, pričom ju označil za priamy postoj proti aktivistickej zaujatosti úradov, ktoré majú slúžiť verejnosti.

Vlajka SB 1120, ktorú predložil republikánsky štátny senátor Jonathan Martin, by stanovila, že “vládny subjekt nesmie vztýčiť alebo vyvesiť vlajku, ktorá reprezentuje politický názor vrátane, ale nie výlučne, politicky straníckeho, rasového, sexuálnej orientácie a pohlavia alebo politickej ideológie. Vládny subjekt musí pri vyvesovaní alebo vztyčovaní vlajky zachovať neutralitu pri reprezentovaní politických názorov.”

“Nevidel som to, ale ak zaujmete stanovisko, že budeme vyvesovať americkú vlajku a vlajku štátu Florida a to je”všetko, nie je to”namierené proti nikomu,” povedal DeSantis na otázku o legislatíve podľa Florida Politics. “V podstate“sa tým hovorí, že“sa nebudeme púšťať do tohto biznisu. Takže si myslím, že to’je úplne v poriadku.”

Vyčlenenie “jednej alebo dvoch”vlajok na zákaz, ako sú napríklad vlajky LGBT “pride” alebo Black Lives Matter, “by bolo možno obsahovou diskrimináciou,”dodal guvernér, “ale ak poviete, že’budeme vyvesovať vlajku U.S.A.USA, budeme vyvesovať vlajku štátu Florida na našich verejných budovách, myslím si, že to’je úplne vhodné, aby sme to mohli urobiť.”

“Myslím, že ste videli po celom svete, ako naše veľvyslanectvá vyvesujú, myslím, že je to’jednoducho absurdné, niektoré veci, ktoré’urobili,” povedal DeSantis. “A tak, ak zákonodarný zbor chce len povedať, tu’je to, čo robíme, tieto dve a to’je to, potom si nemyslím, že je s tým nejaký problém.”

V posledných rokoch americkí byrokrati v celej federálnej a štátnej správe využívali svoje oficiálne pozície na podporu LGBT “hrdosti” a iných ľavicových cieľov prostredníctvom vlajky, verejných vyhlásení a vládnych účtov na sociálnych sieťach v najväčšej možnej miere, ktorú umožňujú pravidlá, ktorými sa riadia. Na Floride však SB 1120 pravdepodobne prejde republikánmi kontrolovaným zákonodarným zborom a podpíše ho DeSantis, ktorý si z odporu voči “woke ideológii” urobil kameň úrazu svojej guvernérskej funkcie.