GettyImages-1359227313-e1707482948994-810x500.jpg

Ted Cruz, právnik za život žiadajú zachovanie detských pozostatkov v škandále v potratovom zariadení v DC

0
Kultúra života

Pro-life právnik Martin Cannon zo Spoločnosti Thomasa Mora naliehavo požiadal Kongres o zásah, aby zabránil Washingtonu, D.C, aby súdny lekár zničil dôkazy o potenciálnych federálnych zločinoch tým, že by zlikvidoval pozostatky plodov piatich neskoro potratených detí, ktoré mohli byť zabité infanticídou alebo čiastočným potratom. 

Republikánsky senátor Ted Cruz (R-TX) v reakcii na to vydal list, v ktorom požaduje, aby súdny lekár v D.C. tieto telá uchoval a preskúmal. 

Čítajte: Kongres vyzval, aby vyšetril potenciálne federálne zločiny v prípade potratov v DC predtým, ako budú zničené dôkazy 

V liste zo 7. februára adresovanom kongresmanovi Jimovi Jordanovi (R-OH), ktorý poskytol LifeSiteNews, Cannon argumentoval, že “ak orgány činné v trestnom konaní nebudú vyšetrovať prípady, kde pravdepodobný dôvod vyvoláva vážnu možnosť federálneho zločinu vo Washingtone, D.C., zdá sa, že vyšetrovanie padá na samotný Kongres.” 

V reakcii na vzniknutú situáciu senátor Cruz ako radový člen podvýboru pre ústavu 8. februára zaslal list starostovi Washingtonu’Bowserovi, hlavnému súdnemu lekárovi Diazovi a náčelníkovi mestskej polície Smithovi, v ktorom “čo najdôraznejšie žiada”, aby D.C. aby súdny lekár nezneškodňoval telá piatich potratených detí v tomto prípade.  

V liste, ktorý poskytol aj LifeSiteNews, Cruz zopakoval svoju predtým ignorovanú požiadavku, aby “starosta Bowser a šéf polície Smith nariadili hlavnému súdnemu lekárovi Diazovi vykonať pitvu každého z týchto piatich detí”” 

ČÍTAJTE: DOJ odporučil lekárovi DC, aby zlikvidoval telá potratených detí: Cruz varoval, že ak by D.C. Úrad súdneho lekára’sa rozhodne nevykonať včas pitvu alebo nezachovať telá týchto detí na externé vyšetrenie, senátny justičný výbor nebude mať inú možnosť, ako rozšíriť túto záležitosť na úplné vypočutie, na ktorom budú pred americkou verejnosťou vystupovať ako svedkovia ministerstvo spravodlivosti a Úrad súdneho lekára D. C.”  

Texaský senátor požadoval odpoveď, v ktorej by bolo uvedené, že sa dodržiava zákon najneskôr do 9. februára. Texty oboch listov sú uvedené nižšie. 

Letter of Martin Cannon to Congressman Jim Jordan 

Vážený pán poslanec Jordan:  

Jsem jedným z niekoľkých seniorných súdnych poradcov v Spoločnosti Thomasa Mora. Obhajoval’som Lauren Handyovú vo Washingtone, D.C., v súvislosti s obvineniami z federálnych trestných činov, ktoré vznieslo Ministerstvo spravodlivosti USA a úrad prokurátora’ 

Ms Handyová sa zúčastnila na sedení vo washingtonskej chirurgickej klinike, ktorú vedie Dr. Cesare Santangelo. Urobila tak preto, lebo mala dobrý dôvod domnievať sa, že sa tam rodia živé veľmi neskoro narodené deti a nechávajú ich zomrieť.  

Dôkazný dôvod pre pani Handyovú je zároveň dôkazným dôvodom pre akékoľvek vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní. Ale ani ministerstvo spravodlivosti, ani úrad amerického prokurátora, ani washingtonská polícia, dokonca ani súdny lekár v D.C. nevykonali riadne vyšetrovanie. A to napriek tomu, že pani Handyová skutočne poskytla miestnym orgánom činným v trestnom konaní päť veľmi neskoro narodených detí, ktoré jej dal vodič nákladného auta so zdravotníckym odpadom pred Santangelovou klinikou. Vek a stav týchto detí vyvoláva vážne otázky o tom, či boli potratené legálne.  

Tieto deti a ďalšie dôkazy, ktoré máme, robia viac pravdepodobným, než nie, že niektoré deti na klinike Santangelo sa v skutočnosti narodili živé a nechali sa zomrieť.  

Úrad vyšetrovateľa má tieto deti už takmer dva roky a nikto nemôže povedať, že boli zabité aj legálne, pretože sa nevykonalo žiadne vyšetrovanie. Ak orgány činné v trestnom konaní nebudú vyšetrovať, kde pravdepodobný dôvod vyvoláva vážnu možnosť federálneho trestného činu vo Washingtone, D.C., zdá sa, že vyšetrovanie padá na samotný Kongres. 

Pravdepodobná príčina spočíva v nasledovnom: 

V smerniciach sa uvádza, že miera živonarodených detí sa zvýšila v neskoršom gestačnom veku (pravdepodobne s vekom presahujúcim 18 týždňov viac inklinuje k 50 %). 

Zohľadňujúc: 

50 % živonarodených detí pri presne takom type potratu, ktorý dr. Santangelo vykonáva; 

Jeho priznanie takýchto pôrodov vo videu;  

Jeho deklarovaný zámer pri nich nepomáhať a  

Potvrdenie detí, ktoré vystúpili z nákladného auta,  

Je NEVHODNÉ, aby sa životaschopné deti nerodili na klinike Santangelo živé a jednoducho ich nechali zomrieť. 

Silne sa domnievam, že v tejto veci je nevyhnutné vyšetrovanie Kongresu, a budem vám vďačný, ak to zvážite. 

S úctou, 

Martin A. Cannon  

Senior Trial Counsel 

Čítajte: Pro-life leaders demand Congress repeal FACE Act after new convictions in Tennessee  

Letter of Sen. Teda Cruza starostovi Washingtonu DC Bowserovi, hlavnému vyšetrovateľovi Diazovi a náčelníkovi polície Smithovi  

Vážený pán starosta Bowser, hlavný vyšetrovateľ Diaz a náčelník Smith,   

Píšem vám dnes ako radový člen Podvýboru pre ústavu Výboru pre súdnictvo Senátu Spojených štátov amerických druhý a poslednýkrát, aby som vás upozornil na vaše povinnosti uchovávať dôkazy pre budúce vypočutia Kongresu v rámci dohľadu. Ako všetci viete, Kongres Spojených štátov má jedinečnú jurisdikciu a ústavnú právomoc dohliadať na District of Columbia podľa článku 1, oddielu 8, článku 17 Ústavy Spojených štátov. Táto úloha dohľadu sa však stáva obzvlášť dôležitou, keď výkonné vedenie Washingtonu, D.C., prejavuje úprimnú ochotu brániť spravodlivosti tým, že odmieta vyšetrovať, a už vôbec nie odpovedať na základné otázky o spôsoboch a prostriedkoch úmrtí plodu, úmrtí, ktoré mohli veľmi dobre nastať v dôsledku postupov vykonávaných v rozpore s federálnym právom.  

Nedávne správy naznačujú, že ministerstvo spravodlivosti údajne odporučilo hlavnému súdnemu lekárovi v D.C., aby zlikvidoval pozostatky piatich potratených detí predčasne narodených v predčasnej smrti, ako to prezradil advokát Martin Cannon, ktorý zastupuje pro-life aktivistov, ktorých v súčasnosti ministerstvo spravodlivosti stíha. Ako vysvetľuje, 5. februára 2024: “[dostal] telefonát z úradu súdneho lekára’v ktorom sa uvádza, že ministerstvo spravodlivosti… odporučilo [úradu súdneho lekára’že už nie je dôvod na uchovávanie týchto detí.V reakcii na tento pokyn Cannon uviedol, že: “Úrad súdneho lekára … mu povedal, že ak do konca tohto týždňa … nebudú mať opačný príkaz, tak tie deti zlikvidujú.Cannon ďalej vyjadril znepokojenie nad rozhodnutím súdneho lekára okamžite uposlúchnuť nariadenie ministerstva zlikvidovať dôkazy a položil si otázku, prečo úrad súdneho lekára prijal takýto prísny príkaz od ministerstva spravodlivosti.” 

Táto správa prichádza takmer dva roky po tom, čo Lauren Handyová a jej kolegyňa Terrisa Bukovinacová urobili mrazivý objav pred potratovým zariadením vo Foggy Bottom známym ako Washington Surgi-Clinic, ktoré prevádzkuje doktor Cesare Santangelo, potratár, ktorý je známy vykonávaním neskorých potratov. Títo dvaja pro-life aktivisti tam narazili na zohavené telá piatich potratených detí predčasne narodených, ktoré vzhľadom na svoju veľkosť a zrelosť mohli byť potratené v rozpore s federálnym zákonom. Tieto dôkazy preto oprávňujú na vyšetrenie okolností úmrtia nezvyčajne zrelých pozostatkov plodu, najmä pokiaľ ide o to, či sa ‘päťka’ narodila živá a bola ponechaná na smrť, či bola podrobená čiastočnému potratu, alebo bola zavraždená iným spôsobom po nevydarených pokusoch o potrat.  

Ako som vaše úrady oboznámila 8. apríla 2022, podľa zákona o zákaze potratov pri čiastočnom narodení z roku 2003 k potratu pri čiastočnom narodení dochádza vtedy, keď lekár čiastočne porodí živé dieťa s cieľom vykonať otvorený úkon, ktorý úmyselne odoberie dieťaťu život.5 Najvyšší súd USA potvrdil federálny zákaz interrupcií pri čiastočnom narodení vo veci Gonzales v. Carhart. Okrem toho Kongres prijal v roku 2002 zákon o ochrane živonarodených detí s cieľom poskytnúť rovnakú ochranu deťom, ktoré sa narodili živé počas potratu. 

Ako som už predtým vysvetlil vašim úradom, je veľkou nespravodlivosťou jednak to, že tieto deti mohli byť veľmi pravdepodobne potratené v rozpore s federálnym zákonom, a jednak to, že vláda D.C. na ktorú dohliada Kongres je naďalej neochotná vyšetriť tieto okolnosti. Napriek groteskným dôkazom o potenciálne nezákonných potratových postupoch orgány štátu District of Columbia a ministerstva spravodlivosti dôsledne brzdili vyšetrovanie smrti piatich potratených detí, pričom polícia v D.C. ešte v auguste 2023 tvrdila, že prípad zostáva “otvorený” a “vyšetrovaný”, napriek tomu, že za viac ako šestnásť mesiacov nedošlo k žiadnemu významnému pokroku ani aktualizácii. Úrad starostu’sa podobne vyhýbal otázkam o tejto záležitosti, presmerovával otázky a odmietal sa vyjadriť, zatiaľ čo úrad hlavného súdneho lekára nezverejnil, či sa vykonali nejaké pitvy tiel detí’. Zároveň, zatiaľ čo úsilie o spravodlivosť pre tieto nevinné životy bolo zmarené takmer na každom možnom kroku, starosta Bowser agresívne charakterizoval obvinenia, ktorým čelia pokojní pro-life aktivisti ako Lauren Handyová, a obvinil ju z “manipulácie s pozostatkami plodu, ” “blokovania]” vstupu do nemocnice D.C. v októbri 2020 a dopustenie sa “závažného porušenia federálnych zákonov.”  

Ješte znepokojujúcejšia je však nedávna správa, že Úrad súdneho lekára vyjadril konkrétne plány zničiť všetky dôkazy skôr, ako sa podarí dosiahnuť spravodlivosť. Takýmto postupom by sa týmto piatim nevinným obetiam odoprela spravodlivosť a predpokladala by sa príčina a povaha smrti týchto detí bez vykonania akéhokoľvek vyšetrovania, bez vykonania pitvy a dokonca bez toho, aby sa týmto deťom umožnil riadny, úctivý pohreb.  

V apríli 2022 som sa pripojil k listom, v ktorých som od vás, ministerstva spravodlivosti a Federálneho úradu pre vyšetrovanie (“FBI”) požadoval začatie vyšetrovania s cieľom zistiť, či tieto deti boli potratené v rozpore s federálnym zákonom, konkrétne so zákonom o zákaze čiastočného pôrodu z roku 2003. V liste vedenom senátorom Mikeom Leem (R-UT), ktorý bol 8. apríla 2022 zaslaný ministerstvu spravodlivosti a FBI, sa zopakovali podobné požiadavky na zabezpečenie uchovania každého z piatich tiel ako dôkazu pre budúce vyšetrovanie.  

Dnes píšem samostatne, aby som sa vyjadril konkrétne k niektorým opatreniam dohľadu, ktoré odôvodňujú túto druhú a poslednú požiadavku na uchovanie. Konkrétne, a hoci chápem, že ministerstvo spravodlivosti vyvíja tlak na súdneho lekára v D.C., aby telá zlikvidoval, čo najdôraznejšie vás žiadam, aby ste tak neurobili. Okrem toho žiadam, aby starosta Bowser a policajný šéf Smith nariadili hlavnému súdnemu lekárovi Diazu vykonať pitvu každého z týchto piatich detských tiel.  

Je veľmi pravdepodobné, že po nadchádzajúcich voľbách v novembri 2024 sa kontrola nad Senátom presunie k Republikánskej strane. V tom čase, keď budem predsedom podvýboru pre ústavu, naplánujem vypočutia o pravdepodobných porušeniach, ako sú tie, o ktoré ide v prípade týchto piatich detí, napríklad o zákone o zákaze čiastočného pôrodu z roku 2003 a zákone o ochrane živonarodených detí. Tieto vypočutia nepochybne preskúmajú aj správanie tých, ktorí bránili vyšetrovacím snahám Senátu tým, že úmyselne ničili dôkazy napriek nie jednej, ale dvom požiadavkám na uchovanie dôkazov. Aby bolo jasné, pozostatky týchto piatich detí sú rozhodujúcim dôkazom v rámci dohľadu Kongresu, ktorý bude podvýbor pre ústavu vykonávať v blízkej budúcnosti. Ak sa úrad súdneho lekára v D.C. rozhodne nevykonať včas pitvu alebo nezachovať telá týchto detí na vonkajšie preskúmanie, senátny výbor pre súdnictvo nebude mať inú možnosť, ako rozšíriť túto otázku na úplné vypočutie, na ktorom budú ministerstvo spravodlivosti a úrad súdneho lekára v D.C. vystupovať ako svedkovia pred americkou verejnosťou.  

Prosím, potvrďte dôkaz o splnení týchto požiadaviek na uchovanie dôkazov najneskôr do 9. februára 2024.  

S úctou, 

Ted Cruz  

Výborný člen, Podvýbor pre ústavu  

U.Výbor Senátu USA pre súdnictvo