Shutterstock_2221872169-810x500.jpg

Prieskumná spoločnosť tvrdí, že zverejnila výsledky prieskumu o súhlase rodičov s interrupciou, aby reagovala na správu médií o "robotických telefonátoch

31
Kultúra života

Povedzte Pierrovi Poilievrovi a všetkým zákonodarcom, aby zakázali mrzačiacu operáciu detí so zmeneným pohlavím. Pošlite správu ešte dnes

Spoločnosť, ktorá stojí za prieskumom zaslaným minulý týždeň obyvateľom Alberty, tvrdí, že výsledky svojho prieskumu, z ktorého vyplýva, že väčšina respondentov je za súhlas rodičov s interrupciou u neplnoletých, zverejnila len preto, že médiá v hlavnom prúde informovali o záhadných “robocalls” súvisiacich s prieskumom.

LifeSiteNews sa dozvedel, že prieskumná spoločnosť National Public Research Canada (NPRC), ktorá stála za prieskumom, v ktorom sa ľudí pýtali na ich názor, či by sa mal vyžadovať súhlas alebo oznámenie rodiča pre neplnoleté osoby na vykonanie interrupcie, je prepojená so spoločnosťou Blue Direct so sídlom v Calgary v Alberte.

Riaditeľom Blue Direct je Richard Dur, ktorý je zároveň dobrovoľným výkonným riaditeľom Prolife Alberta.

NPRC vo svojom vyhlásení zaslanom LifeSiteNews potvrdila, že je skutočne jedným z viacerých názvov používaných spoločnosťou Blue Direct.

“National Public Research Canada (NPRC) je jedným z viacerých registrovaných operačných názvov patriacich Blue Direct, konzervatívne orientovaný call house so sídlom v Calgary, ktorý sa špecializuje na priamy kontakt s voličmi,” spoločnosť uviedla pre LifeSiteNews.

“Richard Dur, riaditeľ spoločnosti Blue Direct, zároveň pôsobí ako dobrovoľný výkonný riaditeľ organizácie Prolife Alberta. Prolife Alberta je skupina žien a mužov, ktorí sa zaviazali presadzovať pro-life verejnú politiku v Alberte politickými prostriedkami.”

Podľa NPRC, registrovaného názvu, pod ktorým bolo “6 000 Alberťanov opýtaných na rodičovské práva v Alberte pre neplnoleté osoby, ktoré chcú podstúpiť interrupciu”, stojí za výsledkami “tohto prieskumu.”

V pondelok LifeSiteNews informovali, že prieskum zverejnený NPRC odhalil, že 62 % Alberťanov vyjadrilo “určitú formu rodičovského súhlasu a/alebo oznámenia pre neplnoleté osoby, ktoré žiadajú o interrupciu.”

V súvislosti s prieskumnou spoločnosťou NPRC sa však medzi skupinami pro-potratových aktivistov objavili isté kontroverzie, keďže internetové vyhľadávanie neodhaľuje nič o NPRC ako o prieskumnej firme. Existuje však telefónne číslo spojené s touto spoločnosťou.

LifeSiteNews sa rozprával so zástupcom NPRC, ktorý sa predstavil ako Peter a povedal, že prieskumná firma funguje ako dcérska spoločnosť firmy na kontaktovanie voličov, teraz známej ako Blue Direct. LifeSiteNews sa podarilo overiť, že prieskum bol zaslaný tisícom Alberťanov a že výsledky boli zverejnené vďaka predchádzajúcej reportáži CTV.

“Jediným dôvodom, prečo sme niečo zverejnili pre médiá, boli tony záujmu sociálnych médií, ktoré (príbeh o robotickom volaní) CTV vyvolal,” povedal pre LifeSiteNews.

“Sme dcérskou spoločnosťou (firmy na kontakt s voličmi), takže“preto o nás vidíte málo, takže“nezverejňujeme, čo to je, pretože chceme zostať nezávislí od našej firmy na kontakt s voličmi, aby sme predišli dojmom zaujatosti.”

Informácia poznamenala, že NPRC nie je “zvyčajne určená na verejnú spotrebu,” a údaje, ktoré zhromažďuje, sú alebo radí “súkromne – našim klientom vo vláde, podnikom a (neziskovým organizáciám).”

Dňa 1. februára CTV News Alberta uverejnila článok s titulkom, Záhadný robocall prieskum, v ktorom sa Albertčania pýtali na súhlas rodičov s interrupciami.”V správe boli citácie Alberťanov, ktorí hovor dostali a zrejme boli nahnevaní.

Po tom, čo niektorí na sociálnych sieťach nepravdivo tvrdili, že NPRC je prepojená so skupinou The Prime Contact Group, LifeSiteNews potvrdil u jej prezidenta Josha Justicea, že firma nemá so skupinou nič spoločné.

Justice pre LifeSiteNews uviedol, že z jeho pohľadu, pokiaľ ide o výsledky prieskumu verejnej mienky zverejnené od NPRC, je niečo, čo “sa na celej situácii zdá byť celkom mimo.”

“Nie sú tam “žiadne kontaktné informácie, nie je tam “takmer žiadna metodika, takto sa prieskum verejnej mienky pre médiá nezverejňuje.”

Justice tiež spochybnil, že NPRC je “skutočná spoločnosť.”

V pondelok televízia CTV priniesla reportáž s rovnakými výsledkami prieskumu, aké boli zaslané LifeSiteNews.

LifeSiteNews získal kopiu výsledkov prieskumu 5. februára, ale až po zverejnení príbehu o ňom v CTV.

Telefonický prieskum sa uskutočnil 1. februára prostredníctvom interaktívnej hlasovej odozvy a získal 6 047 odpovedí od Alberťanov, ktorých sa pýtali: “Mali by rodičovské práva zahŕňať aj súhlas rodiča pre maloleté dieťa, ktoré žiada o interrupciu?” Miera odpovedí z prieskumu bola 16,2 percenta zo všetkých, ktorí boli oslovení.

Prehľadne 52 percent respondentov odpovedalo, že podporujú oznámenie aj súhlas rodičov, pričom 10 percent respondentov uviedlo, že by chceli byť informovaní, ale súhlas nie je potrebný. Celkovo 30 percent respondentov si nemyslí, že by bol potrebný súhlas alebo oznámenie rodičov v prípade potratu neplnoletej osoby’.

Kampaň Life Coalition vyčíta kanadskej sieti proti nenávisti tvrdenie, že stojí za prieskumom

Včera CLC vo vyhlásení pre médiá pochválila správu o prieskume NPRC, pričom prezident Jeff Gunnarson povedal: “Hoci je’len zdravým rozumom, aby sa rodičia podieľali na každom závažnom lekárskom rozhodnutí svojho dieťaťa, žiadny rodič, ktorý vie, čo je potrat a ako poškodzuje jeho dcéru a ničí život jeho vnúčaťa, by nesúhlasil s takýmto zlom.”

“Zákon o súhlase by umožnil rodičom uvedomiť si situáciu, aby mohli konať s láskou a ochrániť svoje dieťa aj vnúča,” dodal.

CLC nemá žiadnu spojitosť s Prolife Alberta ani s tvorbou ankety. Avšak pro-potratovo orientovaná Kanadská sieť proti nenávisti (CAHN) dnes v správe nepravdivo tvrdila, že CLC by mohla byť zapojená do tvorby prieskumu.

Riaditeľ komunikácie CLC Pete Baklinski vydal vyhlásenie, v ktorom odsúdil pro-potratovo orientovanú CAHN za tvrdenie, že CLC stojí za prieskumom po tom, čo skupina ran a story, v ktorej uviedla, že “za prieskumom stoja protipotratové skupiny Campaign Life Coalition a RightNow”.

“Ako som už povedal sieti (CAHN), CLC si tento prieskum neobjednala a nijako sa nepodieľala na jeho tvorbe. Dozvedeli sme sa o ňom až po tom, čo CTV zverejnila článok o prieskume 5. februára (archívna verzia),” Baklinski dnes napísal na X (predtým Twitter).

“CLC v ten istý deň na našej webovej stránke vydala tlačovú správu, v ktorej prieskum chválila. Tlačová správa obsahovala odkaz na PDF s prieskumom, ktorý sme dostali v ten istý deň e-mailom, ktorý pochádzal od prieskumnej spoločnosti National Public Research Canada.”

Baklinski priložil obrázok “dátumu zverejnenia tlačovej správy” a “obrázok z archívu Way Back Machine, ktorý ukazuje, že PDF bol zachytený webovými prehľadávačmi deň po našom zverejnení, 6. februára.”

“Vyzývam Sieť, aby opravila svoj príbeh a lepšie preskúmala pôvod tohto prieskumu, ako to nedávno urobila CTV.”

Baklinski povedal, že článok CAHN “úmyselne šíri dezinformácie o nedávnom prieskume verejnej mienky o potratoch v Alberte.”

“Sieť bizarne naznačuje, že CLC nejakým spôsobom stojí za týmto prieskumom na základe pochybných informácií z vyrovnávacej pamäte Google,” povedal.

LifeSiteNews bude o tomto vyvíjajúcom sa príbehu informovať viac.

Povedzte Pierrovi Poilievrovi a všetkým zákonodarcom, aby zakázali mrzačiacu operáciu detí so zmeneným pohlavím. Pošlite správu ešte dnes