bonniehenry-810x500.jpg

Najvyšší lekár Britskej Kolumbie vyzýva na rozšírenie programu "bezpečnejšej dodávky" drog o fentanyl a heroín

16
Kultúra smrti

Povedzte Pierrovi Poilievrovi a všetkým zákonodarcom, aby zakázali mrzačiacu operáciu pre deti so zmeneným pohlavím. Pošlite správu ešte dnes

Britská Kolumbia plánuje rozšíriť svoj program “bezpečnejšej dodávky” liekov napriek dôkazom, že program nefunguje.

Dňa 1. februára provinčná hygienička Bonnie Henryová odporučila, aby Britská Kolumbia rozšírila svoj “program bezpečných dodávok” na legalizáciu fentanylu a heroínu, a to napriek nedávnej správe, podľa ktorej existuje len veľmi málo dôkazov o tom, že tento program skutočne pomáha Kanaďanom.

“Vyvažujeme prínosy PSS s možnými škodami spôsobenými zneužívaním, pričom vychádzame zo zásady užitočnosti v oblasti verejného zdravia, ktorej cieľom je zachovať pozitívnu rovnováhu medzi celkovými prínosmi a škodami; prijímať rozhodnutia, ktoré podporujú zdravie a minimalizujú škody v čo najväčšej možnej miere,” napísala Henryová vo svojej správe s názvom Preskúmanie programov predpísaných bezpečnejších dodávok v Britskej Kolumbii.

“Bezpečnejšie dodávky” je termín používaný na označenie vládou predpísaných liekov pod tvrdením, že tento prístup znižuje riziko predávkovania.

V správe sa však tiež pripúšťa, že údaje týkajúce sa “bezpečnejšej ponuky” sú “pomerne obmedzené,” a dodáva sa, že by bolo nesprávne považovať program za “plne založený na dôkazoch.”

Nadto nedávna štúdia vedcov z B.C. zverejnenáv BMJ nezistila žiadne zaznamenané výhody štátom predpísaných liekov pre príjemcov po bezprostredných siedmich dňoch od prijatia “bezpečnejšej dodávky” liekov.

Henryová napriek nedávnej štúdii a správe svojho úradu odporúča, aby sa program rozšíril aj na fentanyl a heroín.

Takisto tvrdí, že by sa malo “podstatne zvýšiť podporné bývanie a nezávislé bývanie pre ľudí s nízkymi príjmami, keďže si uvedomuje, že chudoba a bezdomovectvo zhoršujú problémové užívanie látok.”

Kancelária Henryovej’okrem toho vyhlásila, že celý program by sa mal premenovať.

“Termín predpísaná bezpečnejšia ponuka by sa mal vyradiť,” napísala. “Namiesto toho odporúčam ‘predpísané alternatívy’ toxickej ponuky.”

Úmrtí v dôsledku predávkovania drogami v Kanade v posledných rokoch stúpolnahoru a v Britskej Kolumbii sa zvýšil až po tom, čo federálna vláda premiéra Justina Trudeaua’umožnila provincii dekriminalizovať drogy.

Dôsledky dekriminalizácie tvrdých drog v rôznych častiach Kanady, najmä v Britskej Kolumbii, kde je držanie takýchto drog v malom množstve úplne legálne, boli odhalenév nedávnom dokumentárnom filme Aarona Gunna’, Kanada umiera, a v U.K. Telegraph novinára Stevena Edgintona’v minidokumente, Kanada’s Woke Nightmare: A Warning to the West.

Gunn hovorí, že dokumentuje “všeobecný spoločenský chaos a explóziu užívania drog v každom väčšom kanadskom meste.”

“Úmrtnosť na predávkovanie sa za posledných 10 rokov zvýšila o 1000 percent,” povedal vo svojom filme a dodal, že “[e]každý deň sú vo Vancouveri náhodne napadnutí štyria ľudia.”

Napriek tomu Najvyšší súd B.C.’nedávno rozhodol, že zabránenie užívateľom drog chodiť do blízkosti detských ihrísk by porušilo ich ústavné práva a spôsobilo “nenapraviteľnú škodu.”

V januári navyše B.C. zrejme povolil bezplatnú distribúciu fentanylu deťom bez súhlasu a možno aj bez vedomia rodičov.

Rozhodnutie B. C. ’odsúdila osobnosť Fox News a konzervatívny komentátor Tucker Carlson počas svojej nedávnej návštevy Kanady.

Pochyboval, prečo by vláda dávala deťom takúto nebezpečnú drogu, pričom poznamenal “ak niekto’dáva fentanyl vašim deťom bez toho, aby vám to povedal, snaží sa’vaše deti zabiť.”

Carlson zatlieskal premiérke Alberty Danielle Smithovej za to, že odmietla drogy v Alberte, ale spýtal sa: “Ako veľmi je váš svet pokrivený, keď musíte tlieskať jedinému politikovi, ktorý’je ako, ‘viete, my’nebudeme dávať fentanyl deťom.’”

Federálna politika Trudeau’zavedená v máji 2022 v podstate dekriminalizovala tvrdé drogy na skúšobnej báze v celej provincii. Hoci bola politika schválená v roku 2022, do platnosti vstúpila až vo februári 2023.

Podľa tejto politiky začala federálna vláda povoľovať ľuďom v rámci provincie vlastniť až 2,5 gramu tvrdých drog bez trestného postihu, ale predaj drog zostal trestným činom.

Táto politika bola široko kritizovaná, najmä po tom, ako sa zistilo, že provincia prekonala tri rôzne rekordy v počte predávkovaní drogami počas prvého mesiaca platnosti nového zákona.

Napriek tejto politike počet úmrtí na predávkovanie drogami v Kanade naďalej prudko rastie. najnovšie štatistiky z roku 2021 ukazujú, že stúpli o 33 percent.

Povedzte Pierrovi Poilievrovi a všetkým zákonodarcom, aby zakázali mrzačiace operácie pre deti so zmeneným pohlavím. Pošlite správu ešte dnes