Socrates-in-Athens-scaled-e1707162381535-810x500.jpg

Vtipné video zdôrazňuje, aké jednoduché by mohlo byť vyvrátiť propagandu transrodových osôb

211
Kultúra života

(LifeSiteNews) - Klip, ktorý na X (predtým Twitter) zverejnil komentátor GB News Lee Harris a v ktorom učiteľ pokojne vypočúva študenta, prečo si myslí, že J. K. Rowlingová je “transfóbna”, sa stal virálnym a nazbieral neuveriteľných 36 miliónov pozretí a 36 000 opätovných uverejnení. Má niečo vyše štyroch minút a stojí za to, aby ste mu venovali svoj čas:

Študent sa učiteľa pýta, či sa mu dielo Rowlingovej’aj napriek jej bigotným názorom stále páči.” 

“Takže’buďme konkrétni. Definujme ‘bigotné názory’. Aké názory sú bigotné?" ”odpovedá učiteľ." “Budeme to brať ako myšlienkový experiment. Nebudem hovoriť, čo je správne alebo nesprávne, alebo akým spôsobom treba myslieť. Cieľom je naučiť sa, ako myslieť, nie čo si myslieť. Áno, keď hovoríte bigotný, vychádzate zo záveru, že ‘vzhľadom na jej bigotné názory’. Takže začnime najprv tým, či má bigotné názory? Takže keď poviete bigotné názory…” 

Učiteľ: “Mala’v minulosti extrémne transfóbne názory, počul som’” 

Učiteľ: “Počul si’a čo? Môžete mi uviesť príklad?"” 

Žiak prečíta niekoľko Rowlingovej tweetov a metodicky ich rozpitvá. S každou otázkou učiteľa si študent uvedomí, že jeho predpoklady boli … no, predpoklady založené na rozprávaní, ktoré si osvojil a ktoré nemá nič spoločné s tým, čo Rowlingová skutočne povedala. Najmä táto výmena názorov bola poučná a zábavná zároveň: 

Učiteľ: “Takže sa“zastavme. Nedržme sa toho, čo hovoria iní ľudia. Skúsme sa naučiť kriticky myslieť. Tak’analyzujme tweet sami. Takže v tomto výroku vidíte niečo problematické? Nebrať do úvahy názory iných ľudí’” 

Žiak: “Hm, snažila sa [pripísať] niektoré veci konkrétnej skupine ľudí.” 

Učiteľ: “Kde to robí? Can you read that?” 

Student, prečítal tweet, v ktorom Rowlingová poznamenáva, že trans aktivisti, ktorí sa zameriavajú na ženy za vyjadrenie pravdy o biologickom pohlaví, sú hanební: “’Ale vyháňať ženy z práce za to, že tvrdia, že pohlavie je skutočné.’” 

Učiteľka: “Takže keď to počujem, tak si to ’vykladám tak, že … ak žena povie, že’je rozdiel medzi mužom a ženou, tak je’napadnutá ako transfóbna. Myslím, že to’hovorí, keď ‘útočí na niekoho za to, že tvrdí, že sex je skutočný.’” 

Studentka: “Presne to’hovorí.” 

Učiteľka: “Je to pre teba transfóbne?"” 

Študent: “Takže pre mňa nie. Konštatovanie, že sex je skutočný, nie je transfóbne, je to jednoducho fakt života. Existuje.” 

Učiteľ: “Takže je niečo, s čím v tom tweete nesúhlasíš?"” 

Študent: “Uh,  v tom tweete naozaj nevidím nič, s čím by som ja sám nesúhlasil. Ale chápem, prečo si niektorí ľudia myslia: ‘Ach, to je urážlivé, to tu nemôžeme’”mať.

Čítajte: Dlhodobý plán EÚ’kriminalizovať ‘nenávistné prejavy’ a ‘dezinformácie’

Klip má už viac ako 5000 komentárov, takže zjavne zasiahol. Konzervatívci a ďalší kritici rodovej ideológie sú pochopiteľne nadšení. Lee Harris označil klip za “absolútne brilantný”; Rod Dreher ho nazval “strhujúcim” a “fantastickým”; Niekoľko tisíc ďalších komentátorov súhlasilo. Čo je asi pravda, ale musím sa priznať, že moja reakcia po zhliadnutí videa bola skôr takáto: Páni. Učiteľ, ktorý používa jednoduchú a tisícročia starú sokratovskú metódu, ktorou núti študentov obhajovať základné tvrdenia, sa teraz považuje za geniálny výkon. Myslím si, že to môže byť silnejší komentár k stavu nášho vzdelávacieho systému než čokoľvek, čo som’za dlhý čas videl. Ak je tento učiteľ výnimkou—a obávam sa, že’je to pravda—čo robia ostatní?" 

Ak odpovede študentov’niečo naznačujú, mnohí učitelia len kŕmia deti LGBT ideológiou cez lievik. Študent’sa ani nepýtal, čo si učiteľ myslí o Rowlingovej’“transfóbii”—len to predpokladal na základe toho, čo’vstrebal osmózou, a rovno prešiel k otázke, či by sa jej dielo malo odmietnuť. Po štyroch minútach dialógu sa ukázalo, že študent v podstate súhlasí so všetkým, čo chcela Rowlingová povedať. To’doslova stačilo—a takmer nikto to nerobí. Žiadne zložité deprogramovanie; žiadna zúrivá apologetika; žiadne povinné pozeranie filmu Matta Walsha’Čo je to žena?" Len séria pokojných otázok a žiadosť o premyslené odpovede.  

Toto je jedno zo špinavých malých tajomstiev transrodového hnutia’: Keď ide o skutočné fakty, sú naozaj papierovým tigrom. Chce to len niekoho s tichou odvahou, kto sa na päť minút zahrá na neodbytné batoľa: “Prečo? Ako? ” Kedy? ” znova a znova.  

SÚVISIACE: Predná pro-life organizácia volá Albertu’zákaz ‘prechodu na zmenu pohlavia’ pre maloletých ‘politickým zázrakom’