Pierre-Poilievre-810x500.png

Poilievre odkazuje konzervatívnym poslancom, aby sa nevyjadrovali k zákazu "zmeny pohlavia" detí v Alberte

22
Kultúra života

Pierre Poilievre, predseda federálnej Konzervatívnej strany Kanady, nasadil svojim poslancom náhubok a povedal im, aby priamo nekomentovali rozhodnutie premiérky Alberty Danielle Smithovej zakázať lekárom chirurgickú “transformáciu” detí. 

Podľa interného e-mailu, ktorý minulý štvrtok získal denník Globe and Mail, Poilievrov’tím poslal svojim poslancom body, ako majú hovoriť o novom zákaze “transgender” operácií neplnoletých osôb v Alberte.  

Poslanci boli podľa e-mailu tiež požiadaní, aby informovali Poilievrovu’kanceláriu o všetkých žiadostiach médií, ktoré dostanú o novom pripravovanom pravidle Alberty’a aby sa sami nevyjadrovali. 

Chris Elston, prominentný kanadský obhajca rodičovských práv známy ako “Billboard Chris,” sa rýchlo pustil do Poilievra za jeho zjavné nasadenie náhubku svojim poslancom.

“Kanadský ‘konzervatívny’ líder @PierrePoilievre nasadil svojim konzervatívnym poslancom náhubok. Nesmú’komentovať novú politiku Alberty’na zastavenie prechodu detí,” písal Elstonna X (predtým Twitter) minulý piatok.  

“Predstavte si, že sa nazývate konzervatívcom a odmietate odsúdiť rezanie a sterilizáciu detí.” 

Konzervatívna strana’hovorila poslancom vo forme štyroch hlavných správ a bola zaslaná minulý štvrtok, deň po tom, čo Smithová oznámila zákaz “transgender” operácií pre neplnoleté osoby. Prvým odkazom poslancom, ktorý Poilievre poznamenal už skôr, je, že rodičia sú hlavnými vychovávateľmi svojich detí. 

V diskusných príspevkoch sa tiež uvádza, že provinčné vlády v Kanade majú podľa ústavy plnú právomoc v otázkach zdravotníctva a vzdelávania a že konečné slovo pri zákonoch prijatých v ich provinciách majú premiéri provincií, nie federálna vláda. 

V treťom bode sa uvádza, že dospelí majú právo slobodne sa rozhodnúť, ako budú žiť, a vo štvrtom bode sa uvádza, že všetci Kanaďania potrebujú rešpekt, keď ide o otázky sexuality a “rodovej identity.”

Minulú stredu  Smith oznámil azda najsilnejšiu prorodinnú legislatívu v Kanade, ktorá chráni deti pred život meniacimi takzvanými “operáciami zhora a zdola”, ako aj inými extrémnymi formami transgender ideológie. 

Smithová uviedla, že jej vláda z Jednotnej konzervatívnej strany (UCP) čoskoro predloží legislatívu, ktorá by v prípade schválenia zakázala lekárom v provincii lekársky alebo chirurgicky “transformovať”deti mladšie ako 17 rokov. Nová legislatíva bude tiež vyžadovať súhlas rodičov so zmenou priezviska v škole. Na jeseň príde ďalšia legislatíva, ktorá zakáže biologickým mužom, ktorí tvrdia, že sú ženy, súťažiť v ženských”športoch. 

Novinku ocenila organizácia Campaign Life Coalition (CLC), ktorá uviedla, že Smithova pripravovaná legislatíva, ktorá zakáže lekárom lekársky alebo chirurgický “prechod” detí, je a politický zázrak.”  

Liberálna strana pod vedením premiéra Justina Trudeaua odsúdila Smithov’prorodinný návrh, pričom minister zdravotníctva Mark Holland uviedol, že je “hlboko znepokojený” rozhodnutím chrániť deti pred rodovou ideológiou. 

V nejasnom posolstve z minulého týždňa Trudeau v súvislosti s rozhodnutím Alberty’novinárom povedal, že “Kanaďania musia vedieť, že federálna vláda a všetci Kanaďania budú chrániť mládež.” 

V pripravovaných nariadeniach Alberty’je zahrnutý zákaz takzvaných “horných” operácií (mastektómie, konštrukcie prsníkov), ako aj “dolných” operácií (vaginoplastiky, faloplastiky) pre deti do 17 rokov. Blokátory puberty a hormóny na kríženie pohlavia sú tiež obmedzené pre osoby staršie ako 16 rokov, ale len so súhlasom rodičov. 

“Prijatie trvalého a nezvratného rozhodnutia týkajúceho sa biologického pohlavia ešte v mladosti môže vážne obmedziť možnosť voľby tohto dieťaťa v budúcnosti,” varoval Smith vo videu zverejnenom na X minulý týždeň, v ktorom oznámil novú legislatívu. 

“Predčasné povzbudzovanie alebo umožnenie deťom zmeniť ich samotnú biológiu alebo prirodzený rast, bez ohľadu na to, ako dobre mienené a úprimné, predstavuje riziko pre budúcnosť tohto dieťaťa’.”  

Poilievre odpovedá na otázku o náhubku svojich poslancov, ale nedáva jasnú odpoveď  

Dnes bol Poilievre pýtali novinárina interný e-mail zaslaný jeho poslancom, ale odmietol dať priamu odpoveď, namiesto toho povedal, že médiá a Liberálna strana pod vedením Trudeaua využívajú túto otázku [zákaz “transrodových” operácií pre neplnoleté osoby] na odpútanie pozornosti od ich katastrofálnych výsledkov “v tejto oblasti”. 

“Justin Trudeau nechce obhajovať svoje otrasné výsledky, keď poslal dva milióny ľudí do potravinových bánk, a tak’šíri dezinformácie na túto tému s pomocou médií, ktoré chcú zakryť jeho zlyhania,” povedal Poilievre. 

Poilievre však tiež povedal, bez toho, aby túto tému priamo spomenul, že Kanada musí “nechať rodičov vychovávať deti a provincie riadiť školy a nemocnice.” 

“To’je môj zdravý prístup a je’načase ho vrátiť domov.” 

Doteraz sa k pripravovanému zákazu “transrodových”ordinácií pre neplnoleté osoby nevyjadril žiadny z jeho popredných poslancov, dokonca ani významní prorodinní a životne orientovaní poslanci, ako napríklad Leslyn Lewisová.  

Dnes Smithová bola vOttawe, aby sa vyjadrila v prospech ropného a plynárenského priemyslu svojej provincie’a stretla sa s mnohými poslancami CPC, nie je však jasné, či s nimi hovorila o svojej legislatíve.

Kým v Alberte’budú pripravované pravidlá zatiaľ najsilnejšie v Kanade, pokiaľ ide o ochranu detí pred najextrémnejšími aspektmi transrodového hnutia, konzervatívne vedené vlády Saskatchewanu a New Brunswick tiež prijali v minulom roku opatrenia na ochranu detí. 

Saskatchewan pod vedením premiéra Scotta Moea nedávno prijal nové pravidlá ochrany rodičovských práv, v ktorých sa uvádza, že rodičia musia byť informovaní, ak ich dieťa zmení “pohlavie” v škole.