Danielle-Smith-2-Jan-31-2024-810x500.jpg

Alberta oznámila politiku rodičovských práv zameranú na ochranu detí pred transrodovou ideológiou

22
Kultúra života

CALGARY, Alberta (LifeSiteNews) - Alberta predstavila dlho očakávanú prorodinnú legislatívu, ktorá chráni deti a rodičovské práva pred najhoršími dôsledkami transgender ideológie.   

Premiérka Alberty Danielle Smithová 31. januára oznámila novú legislatívu, ktorá by v prípade schválenia zakázala lekárom lekársky ‘zmeniť’ deti, vyžadovala by súhlas rodičov so zmenou zámen v škole a zakázala by mužom, ktorí tvrdia, že sú ženy, zúčastňovať sa na ženských športoch.  

“Prijímanie trvalých a nezvratných rozhodnutí týkajúcich sa biologického pohlavia ešte v mladosti môže vážne obmedziť možnosti voľby tohto dieťaťa v budúcnosti,”varovala Smithová vo videu zverejnenom na X, predtým známom ako Twitter. 

“Predčasné povzbudzovanie alebo umožnenie deťom zmeniť ich samotnú biológiu alebo prirodzený rast, bez ohľadu na to, ako dobre mienené a úprimné, predstavuje riziko pre toto dieťa’v budúcnosti,” dodala.  

Podľa nových nariadení nie je povolená operácia hornej (mastektómia, konštrukcia prsníkov) a dolnej časti (vaginoplastika, faloplastika) u detí do 17 rokov. Blokátory puberty sú tiež obmedzené na osoby staršie ako 16 rokov so súhlasom rodičov.  

“Podľa môjho názoru do zoznamu dospelých rozhodnutí patrí aj rozhodovanie o tom, či si človek zmení svoje biologické pohlavie,” vysvetlila. 

Ochrana rodičovských práv v školách 

Alberta tiež zavádza politiku, ktorá má odbremeniť rodičovské práva v školskom systéme a chrániť deti pred indoktrináciou LGBT agendy.  

Podobne ako v Saskatchewane a Novom Brunswicku musia byť rodičia informovaní, ak učitelia plánujú poučiť žiakov o “rodovej identite” alebo diskutovať o sexuálnych témach v triede.  

Nová politika tiež nariaďuje, že všetky zdrojové materiály alebo prezentácie tretích strán “týkajúce sa rodovej identity, sexuálnej orientácie alebo ľudskej sexuality v našom školskom systéme K-12 budú musieť byť vopred schválené ministerstvom školstva.”  

Dodatočne sa vyžaduje súhlas rodičov v prípade detí do 15 rokov, ktoré chcú v škole vystupovať pod iným menom alebo byť označované zámenami opačného pohlavia. V prípade detí vo veku 16 a 17 rokov sa súhlas rodičov nevyžaduje, ale rodičia musia byť o&nbsprozhodnutí svojho dieťaťa informovaní. 

Takmer všetci rodičia, aj tí, ktorí môžu nesúhlasiť s&nbsprozhodnutiami svojich detí, budú svoje deti milovať a&nbspstarať sa o ne bez ohľadu na to, aké rozhodnutia urobia, povedal Smith. 

“Avšak v hŕstke zriedkavých situácií, keď jeden alebo obaja rodičia odmietajú alebo sa správajú zle k dieťaťu, ktoré sa identifikuje ako transrodové, máme zákony na ochranu detí, ktoré sa budú prísne uplatňovať.”   

PODĽA: Alberta’Danielle Smithová oznamuje novú politiku rodičovských práv, ktorá bude vydaná tento týždeň

Zakázanie biologickým mužom dominovať v ženských’v športe 

Smithová okrem toho predstavila novú politiku na ochranu žien a dievčat pred súťažením s biologickými mužmi, ktorí sa vydávajú za ženy.  

“Naša vláda sa musí zaoberať aj vznikajúcim problémom nespravodlivého znevýhodnenia, ktorému sú vystavené mladé ženy a dievčatá, keď v športových súťažiach súťažia s biologicky silnejšími transrodovými ženami [sic],” povedal Smith.  

Smith zdôraznil, že “existujú zjavné biologické skutočnosti, ktoré poskytujú transrodovým športovkyniam obrovskú konkurenčnú výhodu oproti ženám a dievčatám.” 

Smith podľa toho prisľúbil, že ženy a dievčatá budú mať “možnosť voľby súťažiť v atletických súťažiach len v ženskej divízii“a nebudú nútené súťažiť s biologicky silnejšími transrodovými atlétkami.” 

Nová politika prichádza v čase, keď štúdie opakovane odhalili, že muži s pohlavným rozdielom majú v atletických súťažiach obrovskú výhodu oproti ženám. Nedávna štúdia publikovanáv časopise Sports Medicine zistila, že rok užívania transrodových hormonálnych liekov vedie k “veľmi miernym zmenám” v prirodzených silových výhodách mužov. 

Smith podľahol davu LGBT tým, že použil ich jazyk 

Ak nové nariadenia poskytujú ochranu rodičom aj deťom, Smith použil terminológiu hnutia LGBT v tom, čo vyzerá ako pokus o jeho upokojenie. 

V celom svojom prejave Smithová označuje mužov, ktorí chcú súťažiť v ženských’súťažiach, za “transrodové športovkyne” a za “rodovú identitu.” 

Možno najprekvapujúcejším odhalením je, že Alberta chce zamestnať lekárov, ktorí budú v provincii vykonávať transgenderové operácie. 

“Budeme tiež budovať súkromný register zdravotníckych pracovníkov, ktorí sa špecializujú na túto oblasť, aby sme lepšie podporili celoživotné potreby zdravotnej starostlivosti transrodových Alberťanov vrátane prístupu k potrebným hormónom a operáciám,” Smith povedal. 

Toto je od konzervatívneho premiéra nečakané, najmä vzhľadom na to, že výskum nepodporuje tvrdenia transrodových aktivistov o tom, že chirurgický alebo farmaceutický zákrok na “potvrdenie” zámeny je “potrebnou zdravotnou starostlivosťou” alebo že je nápomocný pri prevencii samovrážd osôb so zmeneným pohlavím.  

V skutočnosti okrem uvádzania falošnej skutočnosti že sa dá zmeniť’pohlavie, transgenderové operácie a lieky boli súvisia s trvalým fyzickým a psychickým poškodením, vrátane kardiovaskulárnych ochorení, zníženia hustoty kostí, rakovinu, mŕtvica a krvné zrazeniny, neplodnosť, a suicidita.   

Takisto prevažujúce dôkazy o tom, že tí, ktorí podstúpia takzvanú “zmenu pohlavia”, majú väčšiu pravdepodobnosť spáchať samovraždu ako tí, ktorí nezvratný zákrok nepodstúpili. Švédska štúdia zistila, že tí, ktorí podstúpili takzvanú “operáciu na zmenu pohlavia”, skončili s 19,2-násobne vyšším rizikom samovraždy.  

Existuje dôkaz, že najláskavejší a najprospešnejší prístup k ľuďom, ktorí si myslia, že sú iného pohlavia, nie je potvrdzovať ich v ich zmätku, ale ukázať im pravdu.  

Nová štúdia o vedľajších účinkoch transrodových “operácií na zmenu pohlavia” odhalila že 81 percent tých, ktorí podstúpili “operáciu zmeny pohlavia” v posledných piatich rokoch, uviedlo, že v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch pociťujú bolesť už len z bežného pohybu — a že sa prejavujú aj mnohé ďalšie vedľajšie účinky.  

PREČÍTAJTE SI: LGBT aktivisti sa boja, že premiér Nového Brunswicku’vyhrá na platforme rodičovských práv