vice-810x500.jpg

Bývalej prezidentke organizácie Planned Parenthood Cecile Richardsovej diagnostikovali rakovinu mozgu

0
Kultúra života

Tento článok bol aktualizovaný o komentár riaditeľky organizácie Citizens for a Pro-Life America Dr. Monicy Millerovej.

Bývalá prezidentka najväčšej potratovej siete Planned Parenthood tento víkend v rozhovore prezradila, že jej diagnostikovali rakovinu mozgu v terminálnom štádiu. Obhajcovia života reagovali výzvou na modlitby za jej obrátenie.

66-ročná Cecile Richardsová stála na čele organizácie Planned Parenthood v rokoch 2006 až 2018 a naďalej sa aktívne angažovala v pro-potratovom aktivizme, pomáhala pri vytváraní chatbotu, ktorý má ženám pomôcť pri prístupe k interrupcii, a spoluzakladala politickú akčnú skupinu Women’s, uviedol The Huffington Post. Je dcérou poslednej demokratickej guvernérky Texasu’Ann Richardsovej, ktorá zomrela v roku 2006 na rakovinu pažeráka.

“Richardsová bola 12 rokov silnou líderkou v tragicky nesprávnom smere,” prezidentka Susan B. Anthony Pro-Life America Marjorie Dannenfelserová povedala v roku 2018 v reakcii na správu, že Richardsová odstupuje zo svojej funkcie.

ČÍTAJTE: Abortion industry has received close to $2-billion-from-us-government-since-2019-report/">Abortion industry has received close to $2 billion from US government since 2019: report

V v nedeľu v rozhovore pre The Cut bývalá šéfka plánovaného rodičovstva uviedla, že posledných šesť mesiacov sa lieči na nevyliečiteľný glioblastóm. Ľudia s diagnostikovanou vysoko agresívnou rakovinou majú dĺžku prežitia len 12 až 18 mesiacov a dospelí s touto rakovinou majú dva roky po diagnostikovaní len 17-percentnú mieru prežitia.

The Huffington Post uviedol, že Richardsová’ “motoriku, reč a schopnosť písať” boli rakovinou ovplyvnené, ale lekári vyjadrili optimizmus vďaka jej pretrvávajúcej fyzickej sile. Organizácia pre výskum glioblastómu uviedla, že “[m]noho nových výskumných techník je vo vývoji, pričom niektoré z nich sa osvedčili pri zmene údajov o výsledkoch liečby glioblastómu.”

“Posledných šesť mesiacov bolo divokých – ale vďaka neuveriteľným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti a podpore rodiny a priateľov sa mi”darí naozaj dobre,” napísala Richardsová v nedeľu v príspevku X.

“Celý život som sa cítila šťastná a cítim sa šťastná aj teraz: byť tu, robiť túto prácu, po boku vás všetkých,” uviedla.

Zvesť o Richardsovej’ diagnóze vyvolala súcit a želania všetkého dobrého od prominentných podporovateľov jej práce v oblasti pro-potratovej politiky, vrátane viceprezidentky Kamaly Harrisovej, bývalého prezidenta U.Ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clinton a bývalá predsedníčka Snemovne reprezentantov USA Nancy Pelosi.

Zástancovia ochrany života medzitým vyzvali k modlitbám za obrátenie Richardsovej, ktorá dohliadala milióny potratov počas jej pôsobenia v potratovom gigante.

ČÍTAJTE: Dal Ježiš svätej Faustíne kaplánku Božieho milosrdenstva ako modlitbu proti potratom?

“Napriek ťažkému zlu, ktoré Cecile Richardsová spáchala na miliónoch detí, sa napriek tomu musíme modliť za jej obrátenie, keď zomiera,” povedal prezident LifeSiteNews John-Henry Westen. “Ježiš zaplatil za všetky naše hriechy, aj za tie najodpornejšie, takže “sa k nemu vždy obráťme.”

Spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ LifeSite Steve Jalsevac tiež vyzval k modlitbám za Richardsovú a zdôraznil, že kresťania nesmú strácať nádej a nemali by “sa nikdy nad nikým vzdávať.”

“Chcel by som povzbudiť k modlitbám za Richardsovú a k tomu, aby jej súčasná situácia pomohla zmieriť sa s nesprávnosťou jej obhajovania zabíjania detí a zažiť pokánie a obrátenie k Bohu,” povedal Jalsevac. “Nikdy sa nevzdávame nikoho a dúfame, že sa obráti k Bohu, ako to urobili mnohí z nás, keď sme predtým zastávali nesprávne názory a robili nesprávne veci kvôli neznalosti pravdy.”

“Cecile, tvoj život má hodnotu a ja”som zarmútený, keď to počujem,” prezidentka organizácie Students for Life of America Kristan Hawkins napísala na X. “Dnes sa za vás budem’postiť.”

Konzervatívny kresťanský novinár Ben Zeisloft podporil svojich nasledovníkov, aby “[p]raje, aby Cecile Richardsová, ktorá 12 rokov viedla plánované rodičovstvo, činila pokánie a obrátila sa k Ježišovi uprostred svojej rakoviny mozgu.”

Dr. Monica Millerová, riaditeľka organizácie Citizens for a Pro-Life America, v utorkovom e-maile pre LifeSite uviedla, že’neexistuje“žiadny spôsob, ako zmierniť” Richardsovej” odkaz, a že kresťania by sa mali úprimne modliť za Božiu”milosť pre ňu.

“Richardsová stojí pred koncom svojho života. Treba sa za ňu modliť–aby sa modlila, aby činila pokánie za svoje obhajovanie potratov a zabitie vlastného dieťaťa,” povedal Miller. Uviedla, že Richardsová v roku 2015 verejne priznala, že potratila svoje štvrté dieťa, pretože sa s manželom “rozhodli, že to je toľko, koľko naša rodina potrebuje, ” a že “[i]n]ebolo’to nič dramatickejšie.”

“Zabiť inú ľudskú bytosť a povedať ‘Nie je’v tom nič viac’–je mrazivé do špiku kostí,” napísala Millerová. “Modlime sa, aby spoznala Božiu lásku a aby k nej bol Boh ŽIVOTA milosrdný.” 

“S takýmto pokáním môže Richardsová v budúcom živote objať dieťa, svoje dieťa, ktorému v tomto živote odoprela život,” povedala.