tmp_1706730267069-810x500.jpg

Čo priťahuje viac ako 20-tisíc ľudí? Ortodoxný katolicizmus, NIE liberalizmus

48
Kultúra života

Rok 2024 sa začal s veľkou pompou. Nemyslím tým niečo negatívne, myslím tým niečo naozaj pozitívne.

Ak ste to ešte nevideli, musíte sa ísť pozrieť na katolícku konferenciu Focus. Na tejto konferencii SEEK 2024 sa zúčastnilo 20 000 mladých ľudí v Amerike!

Nyniečo vám chcem povedať. V tomto videu si všimnete, že je to veľmi tradičné. Všetci tamojší služobníci, ministranti a ktovie čo ešte, sú všetci v sutanách, veľmi tradičných čiernych s bielou surflíkom. Všimnete si, že tam nie sú žiadne ženy - ministrantky. Všimnite si tiež, že je tam kadidlo! Je tu tradičná hudba. A verte či nie, ani žiadne čítačky.

K tomu si všimnete, že’spievajú spolu – po latinsky!

Nielen to, ale aj to, že kľačia. Okrem toho majú tradičnú adoráciu. V skutočnosti kňaz chodí s monštranciou a ľudia si kľaknú a dostanú od neho požehnanie.

Koho máte na celebrovanie tejto omše? Kto slúži omšu? Máte kardinála Cupicha? Máte kardinála McElroya? Nie. Máte veľmi konzervatívneho katolíckeho biskupa Sama Aquilu, ktorého som’mal tú česť a radosť spoznať už pred mnohými rokmi. Ale tu je tento veľmi konzervatívny, veľmi ortodoxný biskup. Počúvajte, o čom káže:

John Krstiteľ ukazuje na Ježiša Krista. A ty a ja žijeme po živote, smrti, zmŕtvychvstaní a nanebovstúpení Ježiša. Aj my sme poslaní do sveta, ktorý je temný: do sveta zmietaného vojnou, do sveta, ktorý odmieta Boha, do sveta, ktorý je v neporiadku. A … niektorí, dokonca aj v Cirkvi, viac počúvajú hlas sveta, pretože sa ich zmocnil diabol. Aj oni namiesto toho, aby hlásali moc evanjelia, uzdravenie, ktoré prináša Ježiš Kristus, hlásajú len chaos a zmätok. To však nie je evanjelium.

Pochytili ste to? On’hovorí o chaose “dokonca aj v Cirkvi.”Všetci tam, všetkých tých 20 000 mladých ľudí, presne chápu, o čom hovorí. A pozrite si toto, tu je jeho recept pre každého: je to’evanjelizovať, prozelytizovať, ísť von a šíriť pravdu o Ježišovi Kristovi.

Keď pôjdete do sveta a späť na svoje univerzity alebo do svojich farností, jednoducho nájdite jedného ďalšieho človeka, ktorý nepozná Ježiša Krista, a staňte sa ako Ján Krstiteľ. Buďte svetlom pre svet. Ukážte na Ježiša a priveďte tohto človeka na stretnutie s Ježišom. Ako Ján Krstiteľ môžeme len ukazovať a ohlasovať pravdu a všetko zveriť do rúk Trojice.

Nie je to krásne? Preto vám môžem povedať, že pre Cirkev existuje nádej. Pretože vo svete ľavicovo orientovaného otca Jamesa Martina, kardinála Cupicha, kardinála McElroya, pápeža Františka atď. nie je’žiadna budúcnosť. Budúcnosť je’v kráse a tradícii Cirkvi – a o tom hovorí týchto 20 000 mladých ľudí a Služba zamerania. Boh im žehnaj.

Pre LifeSiteNews hovorí John-Henry Westen. Nech Boh požehná vás a všetky vaše rodiny v roku 2024.