Tucker-episode-810x500.png

Tucker Carlson: Bidenova administratíva pripravila amerických vojakov "na zabitie" ako zámienku pre vojnu s Iránom

27
Neutral

Podľa Tuckera Carlsona a jeho hosťa, kandidáta na kongresmana štátu Washington Joea Kenta, sa americkí vojaci kvôli desaťročia trvajúcej túžbe izraelských lídrov a amerických neokonzervatívcov začať vojnu s Iránom ocitli v zraniteľnej pozícii “ako návnada, ” “aby boli zabití” s cieľom vytvoriť zámienku pre vojnu.

Kent’na webovej stránke svojej kampane uvádza, že je veteránom americkej armády. špeciálnych jednotiek so skúsenosťami ako poľný agent CIA aj politický poradca bývalého prezidenta Donalda Trumpa.

“Nechali sme našich vojakov na týchto zraniteľných miestach,” zhodnotil bývalý príslušník zelených baretov.“Tým, že sme nechali našich vojakov na týchto miestach (v podstate) nechránených … sme ich tam nechali ako návnadu, pretože toľko ľudí vo Washingtone chce ísť do vojny s Iránom.”

Kent lamentoval nad dronom útok na malé americké vojenské stanovište neďaleko jordánsko-sýrskych hraníc počas uplynulého víkendu, pri ktorom údajne zahynuli traja americkí vojaci a vyše 40 bolo zranených.

Aj keď vládne orgány v Jordánsku spočiatku tvrdili, že útok sa stal na sýrskej strane hranice, neskôr zrejme potvrdili, že sa skutočne odohral v Jordánsku podľa ktorých sa útok odohral na hranici so Sýriou.”Stanovište s názvom Tower 22 podporuje nelegálnu americkú armádu.Americká armáda okupuje severovýchodnú Sýriu.

Poznamenávajúc, že americkí vojaci umiestnení na týchto nebezpečných miestach boli napadnutí, “najmenej 150-krát od začiatku incidentu 7. októbra,” vojnový veterán potvrdil, že americké úrady mohli tento útok predvídať, a skutočne, takéto úmrtia boli “nevyhnutným záverom.”

Kent, ktorého’prvá manželka zahynula pri výkone služby v Sýrii, navrhol, aby USA. nielenže sa snažili vyprovokovať vojnu s Iránom tým, že nechávali svojich príslušníkov zraniteľných voči úderom šiitských milícií, ale v skutočnosti tieto milície nepriamo financovali a vybavovali prostredníctvom americkej podpory irackej vlády.

“Iracká vláda je úplne kontrolovaná Iránom,” vysvetlil. “Každý rok vynakladáme miliardy dolárov na financovanie, vyzbrojovanie, výcvik a vybavenie irackej vlády, aby sa mohla obrátiť a podporovať presne tie isté milície, ktoré práve zabili našich vojakov.”

“Takže ak sa pozriete na celý rozsah toho, ako sme sa zariadili na Blízkom východe, koho”podporujeme a kde sú naši vojaci, nie je iný logický záver ako ten, že sme ich tam nechali ako návnadu, aby ich Iránci zabili v čase a na mieste, ktoré si sami zvolia, aby sme mohli pokračovať v eskalácii konfliktu s Iránom,” uzavrel kandidát.

Carlson súhlasil a označil za “preukázateľne pravdivé”, že “americkí politici nechali amerických občanov v týchto krajinách, aby ich zabili a mohli tak ospravedlniť zabíjanie ďalších amerických občanov v širšej vojne proti veľmi dobre vyzbrojenej krajine, Iránu.”

V pondelok hovorkyňa Pentagónu Sabrina Singhová uviedla, že Irán “nesie zodpovednosť” za útok, keďže “vyzbrojuje, vybavuje a financuje tieto skupiny,” ale zároveň priznala, že USA nemajú žiadne dôkazy o tom, že by doň bola priamo zapojená iránska vláda.

The New York Times (NYT) dňa 21. januára informoval, že Bidenova administratíva diskutuje o tom, ako reagovať na tieto početné útoky milícií, a varoval, že ak by boli zabití americkí vojaci, je to “červená čiara”, ktorá by pravdepodobne urýchlila kroky USA.USA priamo udrieť na Irán, čo by mohlo “prerásť do plnohodnotnej vojny.

V pondelkovom interview bývalého dôstojníka CIA Raya McGoverna sa sudca Andrew Napolitano opýtal: “Je pravdepodobné, že išlo o falošnú vlajku buď zo strany Izraelčanov, alebo Američanov, alebo nejakého subjektu, ktorý tam chcel rozpútať vojnu, aby to vyzeralo, že za to môže niekto iný’?”

McGovern v minulosti dokumentoval, ako sa takéto falošné vlajky využívali na oklamanie verejnosti, aby akceptovala vojny, ktoré si želali rôzne frakcie vrátane neokonzervatívcov a iných regionálnych aktérov. V roku 2013 napríklad prezident Barack Obama vydal vlastné “varovanie červenej čiary”, v ktorom naznačil, že ak sýrsky prezident Bašár al-Asad použije chemické zbrane proti Američanmi podporovaným povstalcom, ktorí sa snažia zvrhnúť jeho vládu, USA budú musieť priamo zasiahnuť.

Dňa 21. augusta 2013 došlo v Ghúte, predmestí Damasku, k útoku nervovým plynom sarin, pri ktorom zomreli stovky ľudí, pričom médiá boli pripravené obviniť z útoku Asadove’sýrske vládne jednotky a vyzvať na odvetné americké bombardovanie. Podľa McGoverna však “hromadiace sa dôkazy” ponúkli presvedčivý dôkaz, že zodpovednosť za smrteľný útok nesú Američanmi podporovaní povstalci, ktorým by takéto bombardovanie prospelo.

V odpovedi Napolitanovi McGovern zdôraznil, že je dôležité odvolávať sa na princíp Cui bono?, ktorý sa v preklade pýta: “komu to prináša úžitok?"” Opierajúc sa o skutočnosť, že zločiny často páchajú tí, ktorí majú z ich následkov úžitok, môže tento princíp navrhnúť dôvodné podozrenia.

Vzhľadom na “červenú čiaru” varovanie v The New York Times McGovern uviedol, že by dával “šancu 50 na 50”, že útok bol pod falošnou vlajkou, pričom uviedol, že verí, že Izraelčania by boli schopní uchýliť sa k takémuto útoku s podporou amerických neokonzervatívcov “ktorí nevidia rozdiel medzi záujmami Izraela” a záujmami Spojených štátov, “a záujem Izraela je teraz prvoradý.”

Irán má dôrazne poprel akúkoľvek účasť na útoku dronom alebo na iných útokoch, pričom hovorca ministerstva zahraničných vecí Násir Kanaání uviedol, že tieto odbojové milície sa zameriavali na U.USA kvôli americkej podpore súčasného masakru desaťtisícov civilistov v Gaze.

“Ako sme už predtým jasne uviedli, odbojové skupiny v regióne reagujú [na] vojnové zločiny a genocídu sionistického režimu, ktorý zabíja deti, a … neprijímajú príkazy od Iránskej islamskej republiky,” povedal v pondelok. “Tieto skupiny sa rozhodujú a konajú na základe vlastných zásad a priorít, ako aj záujmov svojej krajiny a ľudu.”

Čítajte: Najvyšší súd OSN’rozhodol, že obvinenie Izraela z genocídy je ‘hodnoverné’

Po desaťročia izraelský premiér Benjamin Netanjahu presadzoval, aby sa Spojené štáty vojensky angažovali alebo dokonca viedli vojnu proti Iránu, “crying wolf” od roku 1992 s preháňalklamstvá”, že perzský národ má v úmysle vyrobiť jadrovú zbraň, a to aj napriek priamemu protirečeniu zo strany amerických spravodajských služieb. Rovnakú taktiku úspešne využíval aj pri presadzovaní americkej invázie do Iraku.

Od útoku Hamasu 7. októbra sa Netanjahuova’vláda spolu s desiatkami západných neokonzervatívcov a médiami pundits tvrdili, že Irán útok podporoval aj riadil, americká vláda však zatiaľ nepredložila dôkazy, ktoré by dokazovali účasť Teheránu’

PREHLIADKA:

Ako chápu kresťania vo Svätej zemi izraelskú okupáciu Palestíny?

Podpora USA Izraelu ničí moc a prestíž Ameriky’vo svete

Členské štáty OSN prehĺbili izoláciu Izraela, USA hlasovaním 153 ku 10 za okamžité prímerie v Gaze

Súd OSN’v piatok rozhodne o akýchkoľvek ‘predbežných opatreniach’ v prípade genocídy proti Izraelu

Ako môže prípad genocídy proti Izraelu zvrátiť naratívy globalistického poriadku