Council-for-Life-810x500.png

Rada pre život vyzbierala viac ako 1,3 milióna dolárov na podporu matiek, ktoré čelia neplánovanému tehotenstvu

13
Kultúra života

Nezisková organizácia Rada pre život vyzbierala na svojom výročnom obede viac ako 1,3 milióna dolárov, ktoré podporia 27 pro-life organizácií poskytujúcich pomoc matkám a povzbudzujúcich ich k záchrane života ich detí.

Množstvo finančných prostriedkov, ktoré vyzbierala pro-life organizácia so sídlom v Dallase na svojom obede Celebrating Life Luncheon, bude financovať charitatívne skupiny v Texase, ktoré poskytujú potrebnú fyzickú a emocionálnu starostlivosť ženám a ich deťom pred a po pôrode, poradenstvo a ultrazvukové vyšetrenia, ktoré pomáhajú ženám rozhodnúť sa pre život, bývanie pre tehotné ženy bez domova a iné.

Na obede vystúpil rozhlasový moderátor a autor Eric Metaxas, ktorý napísal bestseller The New York Times Bonhoeffer o nemeckom luteránskom pastorovi, protinacistickom disidentovi, ktorý bol popravený pre svoje napojenie na sprisahanie s cieľom spáchať atentát na Hitlera.

Počas Metaxasovej&nbspobedňajšej prednášky zdôraznil, aké dôležité je, aby sa cirkvi a jednotliví kresťania politicky angažovali v boji za vec života, ako aj za iné kľúčové kultúrne otázky, a odsúdil myšlienku, že kresťania a cirkvi sa nemajú “angažovať v politike ako úplne nebiblickú.

“Písmo nám prikazuje postaviť sa proti zlu všade, kde sa objaví,” povedal Metaxas, čím naznačil, že politická sféra je pre kresťanov kľúčovým bojiskom.

Upozornil, že počas vražedného nacistického režimu boli kresťanskí pastori, ktorí sa rozhodli mlčať o zločinoch svojej vlády”proti ľudskosti, čím v podstate povedali: “Nechceme si vyberať. Nechceme sa zapájať do politiky. Chceme len robiť cirkev. Nechajte nás na pokoji … chceme sa držať mimo tohto boja.”

“Myslíte si, že Roe v. Wade by bol zrušený, keby niektorí v Cirkvi nechápali, že je našou povinnosťou pred Bohom angažovať sa v politike?”povedal Metaxas. 

Rada pre život slúži na pomoc pri uspokojovaní potrieb žien s neplánovaným tehotenstvom a ich detí. Táto nezisková organizácia financovala 70 agentúr, ktoré pomáhajú ženám, mužom a mládeži prostredníctvom centier pre tehotné ženy, adopcie a pestúnskej starostlivosti, materských domovov, mentoringu mládeže, vzdelávania v oblasti rodičovstva a životných zručností, poradenstva po potrate, predchádzania sexuálnym rizikám a cielených kampaní v médiách.