Screenshot-2024-01-19-11.28.03-AM-810x500.png

Generálny riaditeľ spoločnosti United Airlines Scott Kirby podnecoval šikanovanie zamestnancov, ktorí neboli očkovaní, tvrdí žaloba

39
Kultúra smrti

Žaloba podaná na spoločnosť United Airlines (UAL) zamestnancami, ktorí tvrdia, že letecká spoločnosť podporovala obťažovanie a šikanovanie zo strany manažérov a spolupracovníkov voči tým, ktorí sa snažili o ubytovanie po tom, ako odmietli z náboženských a zdravotných dôvodov prijať vakcínu COVID-19, tvrdí, že generálny riaditeľ Scott Kirby, ktorý je v súčasnosti známy svojím prekrývaním, bol hlavným iniciátorom bezohľadného zlého zaobchádzania v radoch svojej spoločnosti.

“Koncom roka 2020 sa Kirby začal snažiť využiť [krízu COVID] v prospech spoločnosti United’tým, že verejne diskutoval o potenciálnom mandáte na očkovanie,” vysvetľuje sa v súdnom podaní. “V januári 2021 sa Kirby bez toho, aby o tom vopred informoval svoj výkonný tím, dostal na titulné strany celoštátnych novín vyhlásením, že spoločnosť United by mala nariadiť vakcínu COVID- 19 pre svojich 60 000 zamestnancov.”

Zamestnanci, ktorí žiadali o zdravotné alebo náboženské výnimky z mandátu spoločnosti UAL’boli čoskoro považovaní za vyvrheľov. Boli obetovaní na oltár Kirbyho snahy “propagovať 100 % zaočkovanosť [zamestnancov] po tom, ako sa rozhodol, že marketing je dôležitejší ako občianske práva zamestnancov”

“United’malo želaný účinok, pretože šikanovanie a obťažovanie sa stalo bežným javom v celej spoločnosti United’”, uvádza sa v žalobe. “V konečnom dôsledku je zo záznamu jasné, že zamestnanci United’sa cítili slobodní kritizovať prispôsobených zamestnancov, keď videli, že ich generálny riaditeľ robí to isté.”

S cieľom vytvoriť pracovisko, ktoré by nútilo k dodržiavaniu predpisov, “Kirby dokonca navrhol, aby ubytovaní zamestnanci chodili so špeciálnymi nálepkami na odznakoch, ktoré by informovali o ich očkovaní.”

Polepenie nálepiek na odznaky neočkovaných zamestnancov’je “ako šarlátový list … Oh my goodness. Kto sme?" ”opýtal sa jeden zo zamestnancov oddelenia ľudských zdrojov, ktorého návrh generálneho riaditeľa zaskočil”. Dodatočné otázniky odrážajú extrémne znepokojenie odborníka na ľudské zdroje.

Pres to, že to u niektorých vyvolalo odpor, mnohí z tých pracovníkov ľudských zdrojov, ktorí boli zodpovední za vybavovanie žiadostí o ubytovanie, “počuli Kirbyho’posolstvo ostrakizácie a výsmechu nahlas a jasne. Ako vyplýva zo záznamov spoločnosti United, zástupcovia personálneho oddelenia zodpovední za posudzovanie žiadostí o prispôsobenie sa cítili slobodne, keď tieto žiadosti zosmiešňovali a kritizovali.

Sťažnosť ponúka príklady zosmiešňovania, ktoré sa dialo v zákulisí:

Advokáti žalobcov sa domnievajú, že tento druh kritiky bol “dostatočne rozšírený, aby o ňom vedelo vyššie vedenie spoločnosti United’.”

V obzvlášť znepokojujúcom príklade nátlaku sa spoločnosť UAL pokúsila vyvinúť nátlak, aby sa podriadila požiadavkám svojho mandátu na očkovanie proti COVID-19, apelovaním na manželov zamestnancov, ktorí žiadali o ubytovanie, a to spôsobom, ktorý bol vykonaný v pozadí. “Nestačilo im vyvíjať nátlak na zamestnancov na pracovisku, chceli, aby na zamestnancov zvažujúcich ubytovanie vyvíjali nátlak aj doma.”

V auguste 2021 spoločnosť United nápadne rozhlasovala o stave očkovania svojich zamestnancov’zasielaním pohľadníc do domácností tých, ktorí ešte nepredložili doklad o očkovaní.

Kirk Limacher, viceprezident pre personálne služby, “trval na tom, aby sa na nich zreteľným ‘červeným textom’, ktorý ‘vyniká, ’ uviedlo, že neočkovanie bude mať za následok ukončenie pracovného pomeru “chcel zabezpečiť, aby “manželia nepremeškali “upozornenie].”

V spise sa uvádza aj ďalší príklad pohŕdania spoločnosťou UAL’voči jej neočkovaným zamestnancom: Na jeseň 2021 sa Limacher postavil na stranu údajne netolerantných, diskriminujúcich očkovaných zamestnancov, keď navrhol, že by mohli odmietnuť lietať so svojimi neočkovanými kolegami.

“United nemôže vrátiť neočkovaných pilotov do kokpitu, pretože — okrem rôznych praktických problémov s testovaním a maskovaním — by sme čelili vážnym a rozsiahlym námietkam očkovaných pilotov,” uviedol v súdnom podaní podľa správy CNN. “V skutočnosti sú námietky medzi našimi očkovanými pilotmi také silné, že mnohí z nich by jednoducho odmietli lietať s prispôsobenými pilotmi. Rozptýlenie a rozpory, ktoré by to spôsobilo v pracovnom kolektíve, predstavujú neprijateľné bezpečnostné riziko.”

Výkonný riaditeľ Kirby’‘nepriateľstvo a úplné pohŕdanie svojimi zamestnancami’vierou a zdravím’

Súdne podanie zdôrazňuje Kirbyho’úlohu pri vytváraní atmosféry ostrakizácie a výsmechu medzi 60 000 zamestnancami spoločnosti’v USA.S. zamestnancov:

Strategická celopodniková kampaň spoločnosti United Airlines’s cieľom prinútiť svojich zamestnancov, aby porušovali svoje náboženské presvedčenie a ignorovali svoje zdravie. Na dosiahnutie tohto cieľa spoločnosť United odmietla poskytnúť akékoľvek rozumné prispôsobenie sa svojmu mandátu na očkovanie vakcínou COVID-19. Namiesto toho spoločnosť United oznámila každému zamestnancovi, ktorý požiadal o úpravu — bez ohľadu na to, či zamestnanec požiadal o náboženskú alebo zdravotnú úpravu a či bol alebo nebol ‘zákazníkom’ —, že bude fakticky prepustený tým, že bude umiestnený na časovo neobmedzené, neplatené voľno.

Od začiatku dal generálny riaditeľ spoločnosti United’Scott Kirby jasne najavo, že nedovolí, aby spoločnosť United poskytla akékoľvek primerané prispôsobenie svojho mandátu na očkovanie, napriek tomu, že spoločnosť United’má na to zákonné povinnosti. Kirby neveril, že sú takéto úpravy potrebné, pretože podľa neho si zamestnanci United vymýšľali svoje presvedčenie a “zrazu sa rozhodli, že som naozaj veriaci.”Toto pohŕdanie veriacimi zamestnancami United prúdilo priamo od Kirbyho k pracovníkom oddelenia ľudských zdrojov povereným posudzovaním žiadostí o úpravu, ktorí nasledovali svojho generálneho riaditeľa’a otvorene kritizovali vieru a zdravotný stav zamestnancov, ktorí žiadali o úpravu.

“Títo zamestnanci majú radi svoju prácu a je’otrasné, že generálny riaditeľ United Airlines Scott Kirby sa snaží týchto dobrých ľudí prinútiť, aby porušili svoju vieru alebo ohrozili svoje zdravie ako podmienku toho, aby si mohli udržať prácu,” právnik žalobcov’ Mark Paoletta zo Schaerr Jaffe LLP povedal Breitbart.com.  “Kirby’nepriateľstvo a absolútne pohŕdanie vierou a zdravím svojich zamestnancov’je opovrhnutiahodné a porušuje ich občianske práva a mal by sa za to zodpovedať, a to na súde aj na súde verejnej mienky.”