Paxton-810x500.jpg

Texas odoprel federálnym agentom prístup do pohraničného parku, ktorý je stredobodom konfliktu s ostnatým drôtom

50
Neutral

Povedzte Kongresu, aby zastavil financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli Bidenovou administratívou

Texas odmietol žiadosť federálnej vlády o prístup do pohraničného parku, ktorý je stredobodom jedného z prebiehajúcich sporov medzi štátmi a Bidenovou administratívou v súvislosti s presadzovaním imigračného práva, zatiaľ čo odborová organizácia zastupujúca amerických zamestnancov. Hraničná hliadka uviedla, že agenti nebudú proti štátnym agentom, ktorí pracujú na zabezpečení americkej južnej hranice.

Fox News informovala, že po minulotýždňovom rozhodnutí Najvyššieho súdu USA v pomere 5:4, ktoré umožnilo agentom federálnej hraničnej hliadky prestrihnúť žiletkový drôt postavený štátom okolo Shelby Parku, oblasti v blízkosti rieky Rio Grande, kde je veľký pohyb nelegálnych prisťahovalcov, odborový zväz U.Ministerstvo vnútornej bezpečnosti USA (DHS) písomne požiadalo o umožnenie vstupu do parku, pričom odpoveď požadovalo do piatku.

Texaský republikánsky generálny prokurátor Ken Paxton reagoval najprv odkazom Fox News, že štát nemá v pláne vyhovieť, potom listom formálne odmietol požiadavku, pričom sa odvolal na hodnotenie, že federálna vláda’v najnovšom liste “upúšťa od predchádzajúcich faktických tvrdení, tvrdí nové a dodáva ešte menej právneho základu,” uviedol Western Journal

“Ako som už povedal, tento úrad bude aj naďalej brániť úsilie Texasu chrániť jeho južnú hranicu pred každou snahou Bidenovej administratívy podkopať ústavné právo štátu na sebaobranu, povedal Paxton právnikovi DHS Jonathanovi Meyerovi. “Mali by ste poradiť svojim klientom, aby sa k nám v tomto úsilí pripojili tým, že si budú robiť svoju prácu a dodržiavať zákony.”

The Journal dodal, že Národná rada pohraničnej stráže (NBPC), oficiálny odborový zväz amerických pohraničných hliadok (U.S. pohraničných hliadok, 26. januára zvážila s vyhlásením, že federálni a štátni pohraniční agenti “spolupracujú a rešpektujú sa navzájom”a tí prví sa nechystajú začať zatýkať tých druhých za to, že plnia zákonné príkazy.

“Zákonné príkazy, bez ohľadu na to, aké sú medzi radovými agentmi nepopulárne alebo odporné, sa musia plniť. Nezákonné príkazy (ako ich určí kompetentný právny poradca a nie to, čo povie nejaký právnik z príbytku za klávesnicou) sa nebudú dodržiavať,” NBPC uviedla. “Radoví agenti BP oceňujú a rešpektujú, čo TX robí na obranu svojho štátu uprostred tejto katastrofy, ktorú Bidenova administratíva rozpútala v Amerike.”

Posledný týždeň republikánsky guvernér Greg Abbott vydal vyhlásenie, v ktorom potvrdil, že Texas neprestane stavať žiletkový drôt, a obvinil federálnu vládu, že “porušila zmluvu medzi Spojenými štátmi a štátmi” tým, že zanedbala a porušila svoju “ústavnú povinnosť presadzovať federálne zákony chrániace štáty vrátane práve platných imigračných zákonov.”Kontroverzné rozhodnutie Najvyššieho súdu síce umožnilo federálom pokračovať v strihaní drôtu, ale v skutočnosti nezakázalo Texasu pokračovať v jeho umiestňovaní. 

Situácia poukazuje na rozsah nevraživosti medzi Bidenovou administratívou, pohraničnými štátmi a dokonca aj niektoré demokratické lokality, ktoré začali pociťovať nápor nelegálneho prisťahovalectva (ten do veľkej miery vďaka Abbottovi a floridskému guvernérovi Ronovi DeSantisovi lieta nelegálnych prisťahovalcov do modrých štátov).

Biden predsedal prudkému nárastu nelegálnych prisťahovalcov, ktorí vstupujú do Spojených štátov a sú prepustení vnútri krajiny po zrušení viacerých Trumpových hraničných politík, ako napríklad predchádzajúcej administratívy’dohody s tretími krajinami s vládami Salvádoru, Guatemaly a Hondurasu o tom, že tieto krajiny zadržia utečencov, kým sa posúdia ich žiadosti o politický azyl v Amerike. Situácia spôsobila humanitárnu krízu, ktorá dokonca podnietila Organizáciu Spojených národov’ Medzinárodnú organizáciu pre migráciu (IOM), aby vyhlásila južnú hranicu Ameriky’s Mexikom za “najsmrteľnejší pozemný prechod na svete” v roku 2022.

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli