2021_storming_of_the_United_States_Capitol_DSC09254-2_50820534063_retouched-scaled-e1704822476341-810x500.jpg

Pokračovanie dokumentu Epoch Times zo 6. januára skúma útoky ministerstva spravodlivosti na ústavné práva

23
Kultúra smrti

Nový dokumentárny film o následkoch výtržností v Kapitole USA zo 6. januára 2021 výrazne poukazuje na násilie dvojstupňového súdneho systému amerického ministerstva spravodlivosti (DOJ) vrátane tyranského zbavovania konzervatívnych občanov základných ústavných práv, slobody prejavu, práva na spravodlivý proces a zásady, že človek je považovaný za nevinného, kým sa mu nepreukáže vina.

Kniha The Long Road Home (LRH), ktorá vyšla pri príležitosti tretieho výročia tejto neslávne známej udalosti začiatkom tohto mesiaca, je pokračovaním knihy The Real Story of January 6th (Skutočný príbeh 6. januára), ktorú takisto pripravila spoločnosť The Epoch Times a ktorá vyšla v júli 2022.

Pôvodný dokument odhalil a preskúmal viaceré skutočnosti, ktoré naznačujú, že udalosti toho dňa’boli súčasťou zámerného plánu federálnych orgánov násilne vyprovokovať obrovský dav k správaniu, ktoré by poskytlo policajtom zámienku na použitie neprimeranej (a dokonca trestnej) sily s možnosťou rozsiahleho zatýkania protrumpovských demonštrantov.

Po takomto údernom spravodajstve, vrátane včasného a konzistentného pokrytia týchto udalostí zo strany LifeSiteNews a Tucker Carlson’s exposé o novo zverejnenom videozázname zo sledovania Kapitolu v marci 2023, prieskum Rasmussen Poll zistil v apríli, že “65 % U.amerických pravdepodobných voličov si myslí, že je pravdepodobné, že tajní agenti vyprovokovali vzburu v Kapitole,” a “46 % teraz tvrdí, že VELMI PRAVDEPODOBNE.” Okrem toho len štvrtina (26 %) si myslí, že je nepravdepodobné, že federáli vyprovokovali vzburu v Kapitole.

Joseph Hanneman, hlavný investigatívny reportér Dlhej cesty domov, povedal pre LifeSiteNews, že cieľom tohto najnovšieho dokumentu je preskúmať “skryté náklady a tragédie [toho dňa], ktoré sa nedostanú na titulky novín.”Medzi ne patria “rodiny terorizované raziou FBI po tom, čo ich udali susedia alebo priatelia, informátori FBI potrestaní za to, že namietali proti taktike používanej proti ľuďom, ktorí nie sú hrozbou pre spoločnosť, a súdny systém, ktorý sa zdá byť nastavený tak, že obžalovaní jednoducho nemôžu vyhrať.”

Ministerstvo spravodlivosti, FBI využívajú teroristickú taktiku proti podozrivým z priestupkov

Film sa zaoberá ohavnou politikou ministerstva spravodlivosti generálneho prokurátora Merricka Garlanda, ktorý využíva razie typu SWAT na zatýkanie konzervatívnych nepriateľov Bidenovej administratívy, a to aj za menšie priestupky, ako je napríklad nedovolené prekročenie hraníc. A napriek tomu nadmerné použitie sily zo strany orgánov činných v trestnom konaní zostáva zločinom, a to násilným trestným činom.

A navyše, vzhľadom na to, že medzi ciele týchto razií patrili stovky Trumpových priaznivcov 6. januára, pro-life aktivisti a aktivisti za lekársku slobodu obhajcovia, všetci väčšinou zložení z konzervatívnych kresťanov — a najmä v absencia stíhania oveľa závažnejších ľavicových zločinov — mnohí dôvodne skonštatovali, že istota, že takéto astronomické a rozsiahle zneužívanie bolo politicky motivované.

V takomto kontexte je dôležité uvedomiť si všeobecný pojem, ktorý sa používa na označenie násilných činov využívaných najmä proti civilistom na politické účely. Tento termín je “terorizmus,” pričom tí, ktorí takéto činy páchajú, sa prirodzene nazývajú “teroristi.”

Pri skúmaní tejto politiky ministerstva spravodlivosti a FBI využívajúcej teroristickej taktiky proti Bidenovej administratíve’politickým nepriateľom, v knihe The Long Road Home vystúpil bývalý špeciálny agent FBI a whistleblower Steve Friend, ktorý bol v septembri 2022 suspendovaný za to, že svojim nadriadeným vyjadril obavy z “príliš horlivého” zaobchádzania s Američanmi vyšetrovanými v súvislosti so 6. januárom a za to, že sa z morálnych a ústavných dôvodov odmietol zúčastniť na zásahu SWAT proti podozrivému z Jacksonville na Floride, ktorý bol obvinený len z priestupku.

Priateľ vo filme potvrdil, že počas svojej 12-ročnej kariéry v FBI “zatkol som viac ako 150 násilných zločincov”a nikdy som nemusel použiť SWAT,” metódu, ktorá je naozaj vyhradená pre najvyššiu úroveň nebezpečných zločincov”.

Priateľ tvrdí, že razie a im predchádzajúce vyšetrovania porušujú politiku FBI’ako aj práva podozrivých’podľa šiesteho a ôsmeho dodatku amerického zákona o ochrane ľudských práv a základných slobôd.USA týkajúce sa spravodlivého procesu a krutého a neobvyklého trestu.

Obhajca a bývalý federálny prokurátor William Shipley v LRH potvrdzuje: “Počas mojej viac ako 21-ročnej práce na ministerstve spravodlivosti som nikdy nevidel dynamický vstup alebo dokonca použitie zatykača na priestupok. Za priestupky nezatvárame väzenie pre prvopáchateľov. Dávame im podmienečný trest," povedal. Garland’ovo ministerstvo spravodlivosti “od tohto zdôvodnenia upustilo v prípadoch zo 6. januára.”

Kresťanská rodina označená za ‘domácich teroristov,’ vystavená vládnemu špehovaniu, vyhrážkam smrťou, nenávistnej pošte, strate zamestnania

V LRH sa tiež uvádza Rodina-Munnovcov z Borgeru v Texase, ktorá bola po svojej účasti na Stop the Steal zhromaždenia s prezidentom Donaldom Trumpom a následného sprievodu s davom ku Kapitolu.

Ako bolo zverejnené na mnohých miestach vrátane LRH, na pozemkoch Kapitolu sa nachádzali niečo, čo vyzeralo ako agenti-provokatéri stojaci na stoličkách alebo iných vyvýšeninách a vykrikujúci variácie “Vpred! Neustupujte! Vpred!"” J. Michael Waller, hlavný analytik Centra pre bezpečnostnú politiku, ktorý bol v ten deň prítomný, vysvetlil, že títo agenti sa pokúšali “zahnať ľudí do kúta ako nevedomá následná sila za bojovníkmi v civile, ktorí sa potýkali s políciou,” a vystavili celý dav fyzickému nebezpečenstvu zo slzotvorného plynu a tlačenice davu.

ČÍTAJTE: Analýza udalostí z januára 2011. 6 – Zdá sa, že ju zosnoval hlboký štát, aby zničil Trumpa a celé konzervatívne hnutie

V LRH Dawn Munnová, matka rodiny, vysvetlila, že akonáhle boli prítomní v areáli, “dav sa stále tlačil”, až “ste sa takmer dostali akoby do tunela, čo by bolo rozbité okno.”Jej manžel Tom “prešiel cez okno a pomáhal cezň aj deťom” a povedal: “nájdime”pre deti bezpečné miesto.”

Za tento trestný čin bola rodina Munnovcov, podobne ako stovky ďalších Američanov, zatknutá dramatickými zásahmi SWAT, o ktorých sa široko písalo v správach. Krátko nato rodinu ohrozovali vyhrážky smrťou, nenávistné listy a strata zamestnania. Ministerstvo spravodlivosti a FBI ich tiež označili za “domácich teroristov”, zaradili ich na zoznamy sledovaných osôb a podrobili vládnemu špehovaniu pomocou sledovacieho zariadenia umiestneného na ich internetovom routeri a čiernych vozidiel SUV, ktoré sledovali ich dom.

Poroty ovládané demokratmi z Washingtonu naznačujú ‘nenávisť’ voči obžalovaným z J6, odsúdili všetkých, neoslobodili nikoho

Ďalším Američanom terorizovaným raziou typu SWAT FBI bol John Strand, ktorý 6. januára zabezpečoval bezpečnosť Dr. Simone Goldovej z americkej organizácie Frontline Doctors. Podobne ako Munnovci, aj on vo filme vypovedal, že “fyzicky nemal možnosť nevstúpiť” do budovy Kapitolu, keďže bol “vtlačený dovnútra” dverí, ktoré boli otvorené zvnútra, pričom policajti vpúšťali ľudí dovnútra.

V rámci toho, čo je teraz odkazujú ako “Jurisprudencia 6. januára,” obžalovaní v prípadoch, zvyčajne Trumpovi stúpenci, musia čeliť súdnemu procesu vo Washingtone, kde, ako upozorňuje Hanneman v LRH, “až 98 % hlasovalo za Joea Bidena” v roku 2020. Táto anomália spôsobuje, že pre takýchto obžalovaných je “skutočne nemožné” získať spravodlivý súdny proces s porotou, pričom žiadosti o zmenu miesta konania sú všeobecne požadované a neustále zamietané.

Podľa reportérky Julie Kellyovej mali od konca minulého roka tieto porotné súdy v D.C. odsúdili najmenej 130 obžalovaných zo 6. januára a žiadneho neoslobodili, pričom stovky z nich boli “odsúdené na tresty odňatia slobody od siedmich dní do 22 rokov.”

Spomínajúc na svoj súdny proces Strand uviedol, že výber poroty v prvý deň “bol šokujúci,” pretože bolo jasné, že ľudia vybraní do poroty k nemu prechovávali nenávisť a k tomu, čo pre nich predstavoval. “A táto nenávisť bola taká jednoznačná a taká nevhodná na súde, ” povedal.

Po tom, čo podľa jeho názoru jeho advokát vynikajúco a presvedčivo zastupoval jeho nevinu počas súdneho procesu, bol Strand napriek tomu usvedčený z piatich obvinení a odsúdený na 32 mesiacov väzenia.

Po tom, ako Hanneman prisľúbil, že bude pokračovať v odhaľovaní toho, čo sa stalo 6. januára, v e-mailovej korešpondencii napísal, že pri sledovaní LRH dúfa, že “diváci odídu so zdravým skepticizmom voči vládnym príbehom” a že film ich “podnieti k tomu, aby sa pozreli hlbšie, pretože pravda sa často skrýva, potláča a nakoniec popiera.”

RELEVANTNÉ

Tucker Carlson upozorňuje na nový dokumentárny film o 6. januári: ‘Všetko, čo ste počuli, je lož’

Ex-šéf polície v hlavnom meste v rozhovore s Tuckerom Carlsonom odhaľuje Pelosiovú, generála Milleyho za ‘podraz’ na 6. januára

Nový dokumentárny film o 6. januári tvrdí, že polícia spáchala závažné zločiny vrátane vraždy, uväznenia

Prípady zo 6. januára v limbe, keďže Najvyšší súd zvažuje kľúčový zákon o ‘obštrukcii’

Tucker Carlson odpovedá kritikom videa z Kapitolu: Hysterickí a agresívni’: lídri, ktorí ‘zdvojujú’ lži’ o 6. januári, sú ‘sociopati’

‘Hysterickí a agresívni’: Tucker Carlson naznačuje, že ho vyhodili za to, že odhalil korupciu ‘klamárov’