Dana-White-810x500.png

Dana White z UFC kritizuje reportéra, ktorý naznačil, že nechať bojovníkov slobodne hovoriť je zlý nápad

22
Kultúra života

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre na internete

Prezident UFC (Ultimate Fighting Championship) Dana White cez víkend roztrhal na kusy člena kanadských legálnych médií, keď obhajoval právo svojich bojovníkov na “slobodu prejavu” po tom, čo reportér naznačil, že svojim bojovníkom dáva “dlhé vodítko.”

Počas tlačovej konferencie po sobotňajšom UFC 297 v Toronte sa John Pollock, ktorý pracuje ako zápasnícky novinár denníka Toronto Post’, spýtal Whitea, prečo dal svojim bojovníkom “dlhé vodítko”, pokiaľ ide o to, čo môžu verejne povedať. Pollock potom naznačil, že keď svojim bojovníkom dovolí hovoriť, čo chcú, môže ich to viesť k homofóbnym alebo transfóbnym komentárom.

Reportér sa pokúsil Whitea navnadiť chytľavou otázkou, čo sa mu vypomstilo vo verejnom predstavení.

White odpovedal: “Nikomu nedávam dlhé vodítko. Vodítko? Sloboda prejavu. Budeš kontrolovať, čo ľudia hovoria?" ”

“Budeš ľuďom hovoriť, čomu majú veriť? Budete ľuďom hovoriť? Ja’nebudem f****** hovoriť žiadnemu inému človeku, čo má hovoriť, čo si má myslieť. A na nikoho z nich nie sú naviazané žiadne vodítka. Na čo sa pýtaš?"

Pollock zaskočený prešiel k ďalšej otázke, na ktorú White odpovedal: “Áno, asi dobrý nápad.”

“To’je smiešne povedať: Dávam niekomu vodítko. Sloboda prejavu, brat. Ľudia si môžu hovoriť, čo chcú, a môžu veriť, čomu chcú."”

Pollock sa vyjadril vzhľadom na šampióna strednej váhy UFC Seana Stricklanda, ktorý sa minulý týždeň v Kanade stal virálnym po tom, čo pred svojím zápasom na UFC 297 spustil vulgárnu tirádu proti členom mainstreamových médií za ich podporu kanadského premiéra Justina Trudeaua a rodovej ideológie.

Strickland’s nefiltrovaná tiráda sa odohrala minulú stredu na tlačovej konferencii v Toronte a videl som, ako vystríha gender ideológiu, Trudeaua a zaobchádzanie s kamionistami počas Konvoja slobody 2022.

Kým sa jeho klip stal virálnym, tak White’reagoval na Pollacka. V čase tlače mala&nbsps video na X klipu Whitea’približne 15,5 milióna pozretí.

The Leading Report uverejnil príbeh týkajúci sa Whiteovej’reakcie, ktorý pritiahol pozornosť vysokopostavených osobností vrátane generálneho riaditeľa spoločnosti X a miliardára Elona Muska.

“Má’pravdu,” Musk povedal v odpovedi na Whiteove’komentáre o slobode prejavu.

Kanadská obhajkyňa slobody prejavu a bývalá spolumajiteľka Klubu 700 Kanada Laura-Lynn Tyler Thompsonová poznamenala, ako sú všetci kanadskí novinári zo starších médií “woke.”

“LOL! Žijem v Kanade, tu nemusíte hovoriť ‘woke kanadský reportér.’ Rozumie sa, že sú woke,” Thompson písala na X (predtým Twitter).

Americká mediálna osobnosť Colin Rugg napísal na X, “UFC’Dana White zatvári woke kanadského novinára, ktorý po zápase UFC začne hovoriť o ‘homofóbii’ a ‘transfóbii’. Títo šašovia sú úplne mimo.”

Ak ide o Pollocka, vo videu na YouTube povedal, že sa mal Whitea spýtať: “Či neexistuje absolútne žiadna hranica, ktorá by bola príliš ďaleko?"” a dodal: “Či by rasistická tiráda bola férová hra?"”

Strickland v sobotu prehral svoj zápas s juhoafrickým bojovníkom MMA Dricusom du Plessisom na vypredanom podujatí, ktoré malo diváci stále dokola skandovali “F*** Trudeau”.

V roku 2021 White vyjadril jasné stanovisko že nebude svojim bojovníkom nariaďovať, aby si dali injekciu COVID ako podmienku na to, aby mohli súťažiť v tomto športe.

Stricklandovi nie sú cudzie kontroverzie a v minulosti sa viackrát vyjadril, čo mnohí vnímali ako urážlivé

Ak ide o Trudeauovu vládu, od nástupu k moci v roku 2015 sa plne hlási k agende LGBT. Nedávno prisľúbila 100 miliónov dolárov na financovanie LGBT aktivistických skupín, pričom veľká časť peňazí sa zameriava na mládež a iniciatívy priamo v teréne.

V roku 2017 Senát prešiel návrh zákona o právach transrodových osôb, ktorý pridáva “rodový prejav” a “rodovú identitu” do kanadského’zákonníka ľudských práv a do trestného’zákonníka do časti o zločinoch z nenávisti.

Približne v tom istom čase boli federálni štátni zamestnanci prinútení absolvovať povinný feministický “kurz rodovej rovnosti” alebo čeliť bližšie nešpecifikovaným dôsledkom.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre na internete