shutterstock_2106590852-810x500.jpg

Zdá sa, že služba YouTube blokuje funkciu automatickej synchronizácie pre kanály Rumble

35
Neutral

Ak ste unavení z cenzúry a dystopických hrozieb voči občianskym slobodám, prihláste sa na odber Reclaim The Net.

Rumble, rastúci konkurent v oblasti platforiem na zdieľanie videí, čelí značným prekážkam v dôsledku opatrení prijatých spoločnosťou YouTube, dcérskou spoločnosťou spoločnosti Google. Tento problém sa točí okolo funkcie YouTube Sync, nástroja určeného na zjednodušenie prenosu obsahu z YouTube do Rumble. Táto funkcia je kľúčová pre tvorcov obsahu, ktorí sa snažia o flexibilitu a širší dosah na publikum zdieľaním svojich videí na viacerých platformách.

Pôvodne sa spoločnosť Rumble obrátila na YouTube v lete 2021, aby prediskutovala zavedenie funkcie automatickej synchronizácie. Cieľom tejto iniciatívy bolo uľahčiť prenos rozsiahlych knižníc obsahu zo služby YouTube do služby Rumble, čím by sa eliminovala potreba zdĺhavého manuálneho procesu. Rumble ponúka podobnú funkciu na prenos videí zo svojej platformy na YouTube, čím zdôrazňuje svoj záväzok k pohodliu tvorcov a interoperabilite platforiem.

Despite prebiehajúcemu antitrustovému súdnemu sporu so spoločnosťou Google sa spoločnosti Rumble podarilo komunikovať so spoločnosťou YouTube prostredníctvom právnych kanálov, čo viedlo k dohode o implementácii funkcie synchronizácie. Táto dohoda sa považovala za pozitívny krok smerom k zlepšeniu skúseností tvorcov na oboch platformách.

V nedávnom a nečakanom zvrate udalostí však spoločnosť YouTube začala brániť automatickému procesu synchronizácie. Udialo sa to buď priamym blokovaním týchto synchronizácií, alebo znížením tohto procesu na extrémne pomalé tempo. Spoločnosť Rumble poznamenala, že k tejto zmene došlo bez akéhokoľvek predchádzajúceho upozornenia alebo komunikácie zo strany YouTube.

Tento zásah spoločnosti Google poškodil tvorcov obsahu’ schopnosť efektívne pridávať svoje videá do služby Rumble.

Rumble sa opätovne spojila s právnym tímom YouTube’v snahe obnoviť funkčnosť funkcie YouTube Sync, ktorá je nevyhnutná pre tvorcov, ktorí chcú využívať viacero platforiem na distribúciu obsahu.

Týždne diskusií však zatiaľ nepriniesli jasnú odpoveď zo strany YouTube, pokiaľ ide o obnovenie týchto automatických synchronizácií.

Situácia prinútila tvorcov a používateľov, ktorí uprednostňujú prítomnosť na viacerých platformách, vrátiť sa k prácnemu nahrávaniu svojich videí na každú platformu osobitne.

Tento pretrvávajúci problém poukazuje na širšiu problematiku vplyvu dominantných platforiem na slobodu a výber tvorcov obsahu’.

Prepísané so súhlasom Reclaim The Net.