Untitled-12-810x500.png

Krízové centrum pre prípad znásilnenia "Trans inclusive" odmietlo ženu kvôli žiadosti o terapiu len pre ženy

28
Kultúra života

Z nejakého dôvodu sa Škótsko stalo jedným z najhorúcejších bojísk v diskusii o transrodovej orientácii. Bývalá prvá ministerka Nicola Sturgeonová stála na čele veľkej časti agendy LGBT a kolektívna opozícia voči jej snahe o “self-ID” zákony v kombinácii s dôslednými odhaleniami týkajúcimi sa násilných mužských zločincov, ktorí sa identifikovali ako transrodoví, aby sa dostali do ženských’väzníc, boli pravdepodobne príčinou jej politického pádu. Jej odchod však situáciu neochladil. 

Čítajte: Škótsko presúva odsúdených transrodových sexuálnych zločincov do ženských väzníc 

Kruté dôsledky transrodovej ideológie sa v Škótsku prejavujú už nejaký čas. Začiatkom tohto mesiaca občianska’novinárska odbočka “Tribunal Tweets” informovala, že Edinburgh Rape Crisis Centre odmietlo pozostalú osobu, keď požiadala o pomoc: 

[W]eď mala niekoho vo veku 60 rokov – chcela skupinovú terapiu v kontexte len pre ženy a ERCC povedalo, že sú ‘trans inclusive’ a ona povedala ‘to sú len ženy?’ – a o niekoľko dní neskôr dostala e-mail od ERCC, že nie je vhodná pre ich služby.

Sieť pre práva žien odpovedala s oprávneným rozhorčením: 

Email z krízového centra pre obete znásilnenia, že ‘nebola’vhodná’ pre ich služby. E-mail, v ktorom jej oznámili, že nie je’vítaná, keď hľadala pomoc po sexuálnom útoku. Keď sa opýtala jednoduchú otázku, či bude v rámci jej zotavenia terapia určená len pre ženy. Nepoznáme’minulosť tejto ženy’ani jej minulosť s mužmi. Nepotrebujeme to vedieť. Vyžadovala starostlivosť len pre ženy a bola odmietnutá, pretože nechcela ‘preformulovať svoju traumu’ tak, aby zahŕňala aj mužov. Každý deň sa postavíme a budeme hovoriť za tieto ženy.

Ak je to šokujúce, zvážte skutočnosť, že generálny riaditeľ krízového centra pre znásilnené ženy v Edinburghu Mridul Wadhwa je… muž, ktorý sa identifikuje ako žena. Ako som už písalv minulosti, jeho odpoveď na otázku o obetiach znásilnenia, ktoré sa cítia bezpečne len v priestoroch určených len pre ženy, bola dych vyrážajúca krutosť.  

“Sexuálne násilie sa deje aj bigotným ľuďom,” povedal . “A tak, viete, nie je to rozlíšený zločin. Ale tieto priestory sú určené aj pre vás. Ak však prinesiete neprijateľné presvedčenia, ktoré majú diskriminačný charakter, začneme s vami pracovať na našej ceste zotavovania sa z traumy. Očakávajte však, prosím, aj to, že budete spochybňovaní v súvislosti s vašimi predsudkami." ” Na otázku, aká je jeho odpoveď obetiam, ktoré by mohla vyvolať prítomnosť mužských pohlavných orgánov, Wadhwa navrhol ženám, aby “prerámcovali svoju traumu” a “prehodnotili [svoj] vzťah k predsudkom.” 

Vzdor Wadhwovej’nechutnej poznámke, že ERCC je otvorené aj pre “bigotných ľudí”, ktorí môžu prísť, aby sa “vyzvali na svoje predsudky”, sa ukázalo, že prinajmenšom niektoré obete boli odmietnuté, keď žiadali o pomoc len preto, že sa pýtali, či priestory, ktoré budú mať k dispozícii, budú len pre ženy. Transgenderová ideológia je pre tohto crossdressingového muža dôležitejšia ako ženská realita – čo je, myslím, pochopiteľné vzhľadom na to, že ženská realita je pre Wadhwu neprístupná. 

ČÍTAJ: Mediálny mainstream stupňuje svoje úsilie o normalizáciu polyamorie 

Práve z tohto dôvodu sa J. K. Rowlingová vrhla na kampaň, v ktorej uvádza, že ženy by mali mať prístup k službám určeným len pre ženy. A správu s názvom “Služby pre ženy’: Sex Matters, skupiny zaoberajúcej sa rodovou kritikou, sa uvádza, že až 86 percent ľudí súhlasí s tým, že ženy by mali mať prístup len k&nbspženským službám, ale že tí, ktorí sa ich zastávajú, sú “bežne vystavení vyšetrovaniu, ostrakizácii, šikanovaniu a strate zamestnania a sú nútení prijímať politiky, ktoré ohrozujú blaho a bezpečnosť žien.” 

“Táto správa odhaľuje súčasné umlčiavanie vedúcich predstaviteľov sektora a hrozivé dôsledky pre obete,” Rowlingová poznamenala. Má pravdu. Za to, že sa Rowlingová zastala najzraniteľnejších žien – obetí sexuálnych útokov –, sa stala terčom brutálnej kampane hanobenia, stigmatizácie a – čo možno dokazuje jej názor – vyhrážok sexuálnym útokom. Ale táto správa o ďalšej obeti sexuálneho útoku, ktorá zúfalo hľadá bezpečný priestor, v ktorom by sa mohla uzdraviť, dokazuje, že Rowlingová je na správnej strane histórie.