GettyImages-693700256-810x500.jpg

George Soros financuje miestne demokratické strany v Texase, aby pomohol zmeniť štát na modrý: správa

12
Neutral

George Soros podľa denníka Texas Tribune prispieva peniazmi miestnym demokratickým stranám v Texase, aby pomohol demokratom zmeniť tvár štátu na modrú.

Soros v spolupráci s Texas Majority PAC daroval šesťciferné sumy demokratickým stranám v okresoch Hidalgo, Cameron a Dallas, ktoré sú väčšinovo alebo väčšinovo hispánske, uviedol Texas Tribune. Sorosove’ výdavky prichádzajú v čase, keď demokrati na národnej úrovni a v Texase strácajú pôdu pod nohami u latinskoamerických voličov.

Okruhy Hidalgo a Cameron patrili k miestam, kde republikáni v období medzi prezidentskými voľbami v rokoch 2016 a 2020 získali najviac. Okres Hidalgo sa medzi týmito dvoma voľbami posunul o 24 bodov doprava a okres Cameron sa posunul smerom k republikánom o 2o bodov, podľa údajov The New York Times.

Čítajte: Texas pro-life pregnancy centers have served more-than-100k-women-since-6week-abortion-ban-report

Hidalgo County je 92,5 % hispánsky a Cameron County je 89,8 % hispánsky, podľa údajov Census Bureau. Oba okresy sa nachádzajú na juhu Texasu a hraničia s Mexikom. Zatiaľ čo okres Dallas, ktorý má podľa Census Bureau 41,5 percenta hispánskeho obyvateľstva, medzi rokmi 2016 a 2020 mierne zmodrel, latinskoamerické oblasti na juhovýchode a juhozápade okresu sa stali republikánskejšími, podľa porovnania rasových a volebných máp, ktoré vypracoval The New York Times.

Republikáni sú v Texase dominantnou stranou. Republikánska strana kontroluje obe komory štátneho zákonodarného zboru, sídlo guvernéra, obe miesta v Senáte a väčšinu kresiel v Snemovni reprezentantov.

Miestni demokrati vyjadrili Sorosovi vďaku za to, že financuje ich činnosť. Kardal Coleman, predseda Demokratickej strany okresu Dallas, nazval Sorosov dar “zmenou hry”, uviedol denník Texas Tribune.

Predseda Demokratickej strany okresu Cameron Jared Hockema povedal, že finančné prostriedky umožnia jeho strane otvoriť stálu kanceláriu, zamestnať ďalšieho zamestnanca a financovať úsilie o získanie hlasov voličov.

“George Soros je človek, ktorý vie, čo’je v stávke vo voľbách, ktoré nás čakajú,” povedal Hockema s tým, že Soros rozumie “strašidlu autoritárstva a fašizmu.”

Texaský republikánsky senátor Ted Cruz sa bude v roku 2024 uchádzať o znovuzvolenie a Biden v roku 2020 prehral v tomto štáte len o šesť bodov, takže niektorí demokrati sú optimistickí, že môžu tento štát vyhrať.

Texaská demokratická strana na otázku o Sorosových’daroch podľa denníka Texas Tribune uviedla, že “víta akékoľvek nové investície a snahy, ktoré spoločne dosiahnu ambiciózne ciele udržať Joea Bidena v Bielom dome, poslať Teda Cruza do úzadia a zvoliť viac texaských demokratov nahor i nadol,”.

Soros má podnikol širšie celoštátne úsilie o financovanie ľavicovo orientovaných latinskoamerických aktivistických skupín, vrátane niektorých, ktoré vypracúvajú správy inštruujúce demokratov, ako čo najlepšie osloviť hispánskych voličov.

Aj keď Hispánci zostávajú prodemokratickým voličským blokom, nedávne trendy ukazujú, že táto podpora klesá. V roku 2016 získali demokrati 71 percent latinskoamerických hlasov, hoci v roku 2020 tento podiel klesol o osem percentuálnych bodov na 63 percent, podľa údajov demokratickej spoločnosti Catalist.

Texas Majority PAC bezprostredne nereagoval na žiadosť o komentár zo strany Daily Caller News Foundation’

Prepísané so súhlasom Daily Caller News Foundation.