thumbnail_Eduardo-Verastegui-Red-Carpet-DC-June-2024-e1705947380264-810x500.jpeg

Sound of Freedom bol viac než len trhák. Bol výkrikom za ukončenie sexuálneho otroctva detí

46
Kultúra života

Sound of Freedom sa stal prekvapivým trhákom roku 2023, keď na domácich tržbách z predaja vstupeniek zarobil viac ako 184 miliónov dolárov a celosvetovo prekročil hranicu 250 miliónov dolárov.  

Film porazil minuloročné populárne franšízy Transformers, The Hunger Games, Mission Impossible a Indiana Jones. Okrem toho film, ktorý upriamil pozornosť sveta na&nbsphrozivý globálny priemysel obchodovania s deťmi, pritiahol viac pozornosti ako popová hviezda Taylor Swift:  The Era Tour.   

Z dlhodobého hľadiska sa Sound of Freedom momentálne nachádza na #151. mieste v rebríčku “Top Lifetime Grosses” pre PG-13 filmy podľa Box Office Mojo, čím predbehol svojho najbližšieho konkurenta Batman navždy a množstvo ďalších obľúbených filmov fanúšikov.     

Zvuk slobody sa líši od všetkých ostatných blockbusterov roku 2023. Je to brilantný  aj keď srdcervúci  film nakrútený podľa skutočného príbehu bývalého agenta CIA Tima Ballarda, ktorý pred desiatimi rokmi dal výpoveď, aby zachránil nevinné deti, ktoré sa ocitli v hroznom podsvetí obchodovania s deťmi.    

Na otázku, prečo sa podujal na svoju hrdinskú misiu, Ballard, ktorého hrá herec z filmu Umučenie Krista Jim Caviezel, vyhlási: “Pretože Božie’deti nie sú na predaj.”  

Nevýslovné zlo sexuálneho zneužívania detí, približne dva milióny detí  batoliat, škôlkarov, predškolákov a mladých tínedžerov  na celom svete, ktoré zvrhlí dospelí mnohokrát denne znásilňujú, sodomizujú, mučia a vyhrážajú sa im smrťou, sa nenachádza ďaleko od žiadneho z nás. Je to priemysel v hodnote niekoľkých miliárd dolárov a na našu veľkú hanbu sú Spojené štáty jeho najväčším spotrebiteľom.   

RELATED: ‘Sound of Freedom’ poráža dokument Taylor Swift v boji o miesto v top 10 amerických kasových trhákoch

“Každý deň to bežní ľudia nechcú’počuť,” Ballard, zakladateľ Operácia Podzemná železnica, vo filme vyhlasuje: “Je to’príliš škaredé na slušnú konverzáciu. Medzitým však vyše dva milióny detí ročne vtiahnu do najhlbších zákutí pekla.”   

Skutočnosť je taká, že [obchodovanie s deťmi na sexuálne účely] je najrýchlejšie rastúcou medzinárodnou zločineckou sieťou, akú svet kedy videl. Už predbehla nelegálny obchod so zbraňami a čoskoro’predbehne aj obchod s drogami. Chcete vedieť prečo? Jedenkrát môžete predať vrecko kokaínu. Ale dieťa, to najcennejšie dieťa… môžete predať päťročné dieťa päť až desaťkrát denne po dobu desiatich rokov v rade.   

Ballard cez slzy pokračuje: 

Ver mi, človeče, ak nič neurobíme, ich bolesť sa bude šíriť a šíriť… ’až jedného dňa’dosiahne takých, ako ste vy. A to bude nočná mora, z ktorej’sa už nikdy nezobudíš. 

V postskripte filmu Jim Caviezel vyhlasuje “Môžeme urobiť Zvuk slobody&nbsp>z Chalúpky strýčka Toma otroctva 21. storočia.”Detské sexuálne otroctvo.  

Joe Biden ‘vytvoril najväčší kruh obchodníkov s deťmi v dejinách USA’ 

Keď film odhalil pravdu o šialenom priemysle obchodovania s deťmi, republikáni z USA sa rozhodli, že sa budú snažiť o odhalenie pravdy. senátori využili príležitosť, aby si posvietili na politiku otvorených hraníc Bidenovej administratívy. Tá podľa nich uľahčuje obchodovanie s deťmi. 

“Viac ako 85 000,” Senátni republikáni tweetovali. “Toľko’detí chýba za vlády Joea Bidena.” 

“Vytvoril najväčší kruh obchodníkov s deťmi v histórii USA.” 

“Zastavte humanitárnu krízu. Zabezpečte hranice,” požiadal zákonodarcov GOP o niekoľko dní neskôr. 

“Je to“ako na bežiacom páse“detí, ktoré sú nútené prejsť systémom,” povedal senátor za Missouri Josh Hawley na senátnom vypočutí o politike súčasnej administratívy”. 

“Idú do tovární, idú na otrockú prácu,”povedal Hawley. “Pýtal som sa FBI ‘Kde je viac ako 80 000 detí, ktoré táto administratíva stratila?"’ 

“Nevedia!” zvolal. 

“Dovoľte mi, aby som sa vyjadril jasne: Aj jedno dieťa v opatere obchodníkov s ľuďmi je hrozné a zlé,” povedal jeho kolega republikánsky senátor Ted Cruz z Texasu. 

PREHLIADKA: Argentínsky’Javier Milei podpísal zmluvu proti obchodovaniu s deťmi s producentom ‘Sound of Freedom’