JeanMarieDavis-810x500.jpg

Riaditeľka tehotenského centra, ktorá prežila obchodovanie s ľuďmi, rozpráva svoj príbeh na Pochode za život 2024

23
Kultúra života

Žena, ktorá prežila obchodovanie so sexom a v súčasnosti prevádzkuje centrum pre tehotné ženy, povedala účastníkom 51. ročníka Pochodu za život, že jej príbeh dokazuje, že alternatívni poskytovatelia potratov zachraňujú životy, čo je v rozpore so všadeprítomnými útokmi zo strany médií.

Zástancovia ochrany života z celej Ameriky i mimo nej v súčasnosti pochodujú z National Mall na záverečné miesto medzi budovou U.Capitolom a Najvyšším súdom USA, aby oslávili zrušenie rozsudku Roe v. Wade v roku 2022 a nadviazali na toto víťazstvo naliehaním na Kongres, aby prijal ďalšie opatrenia. 

Medzi piatkovými’rečníkmi bola Jean Marie Davisová, výkonná riaditeľka Branches Pregnancy Resource Center v Brattleboro v štáte Vermont. Davisová sa stala obeťou obchodovania s ľuďmi, keď mala len dva roky, čo ju nasmerovalo na životnú dráhu strašného zneužívania, po ktorom nakoniec zostala tehotná a bez domova. Podporu, ktorú potrebovala na to, aby zmenila svoj život, získala, keď stretla niekoho z centra pre tehotné ženy.

“Vo veku 29 rokov som sa pozerala na smrť. Bola som obeťou obchodovania s ľuďmi v 33 rôznych štátoch. Bola som závislá od metamfetamínu. Chcela som zomrieť. Chcela som, aby môj syn zomrel. Nemal som žiadny život. Nemala som žiadnu nádej. Ale potom som išla do tehotenského centra v New Hampshire a žena menom Phyllis Phelpsová, áno, zachránila mi život. Dala mi Slovo: A ona povedala: ‘lebo Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného syna”” a tí, “‘ktorí v neho veria, nezahynú, ale budú mať večný život.’”

Phelpsová dostala Davisovú do programu pre tehotné ženy a potom otvorila Dom nádeje v New Hampshire, kde spolu s Davisovou pracovali. Dnes vo filiálkach “robia život so ženami tam vonku, ktoré majú problémy a potrebujú pomoc,” povedal Davis. “Bola tam žena, ktorá mi zavolala o piatej ráno a povedala: “Potrebujem pomoc, pretože môj život, moje dieťa prechádza problémovým tehotenstvom. Môžete mi pomôcť?" ’A ja som povedal, že áno, aj keď’som vo Washingtone, mám ľudí, ktorí vám pomôžu doma. Sme tu, aby sme pomohli. Nech sa deje čokoľvek, my’sme tu, aby sme pomohli! Sme tu pre deti! Sme tu, aby sme zachraňovali duše a životy! Boh vám žehnaj!”

SÚVISIACE: Rep. Chris Smith chváli pro-life tehotenské centrá ako ‘oázu súcitu’ na Pochode za život 2024

Pro-life tehotenské centrá už dlho poskytujú ženám s nízkymi príjmami širokú škálu služieb vrátane ultrazvukových vyšetrení, základnej lekárskej starostlivosti, odporúčaní na adopciu, rodičovských kurzov a detských’potrieb. Tieto služby pomáhajú zmierniť obavy a záťaž, ktoré vedú niektoré z nich k rozhodnutiu pre interrupciu. Z tohto dôvodu sú tieto centrá už dlho terčom ľavicového hnevu, pričom útoky majú často podobu tvrdení, že klamú ženy o interrupciách aj o svojich vlastných službách. Ale tvrdenia pro-life, ktoré sa najčastejšie zosmiešňujú ako “dezinformácie” sú v skutočnosti pravdivé, a obvinenia zo sebaklamania sa zvyčajne vzťahujú na niečo viac ako fakt, že reklamy na centrá sa objavujú v online vyhľadávaní výrazu “interrupcia.”

ľavicové politické a aktivistické nepriateľstvo voči tehotenským centrám sa drasticky zintenzívnilo, keď U.Najvyšší súd USA zrušil rozhodnutie Roe, čo vyvolalo aktiváciu mnohých štátnych zákonov, ktoré prinútili desiatky zariadení plánovaného rodičovstva v celej krajine zatvoriť.

LifeSiteNews je vo Washingtone, D.C., pod vedením nášho šéfredaktora Johna-Henryho Westena. Počas celého dňa vám budeme prinášať aktuálne informácie z miesta. Živé spravodajstvo najdete tu a kompletný rozpis víkendových’udalostí najdete tu.

PREHLIADKA: prekladatel-domu Mike Johnson povedal Pochodu za život: ‘Som produktom neplánovaného tehotenstva’