Ben-Watson-810x500.png

Bývalý hráč NFL Benjamin Watson vyzýva účastníkov Pochodu za život, aby potraty urobili "nemysliteľnými

13
Kultúra života

Bývalý hráč NFL Benjamin Watson povedal v piatok účastníkom Pochodu za život v USA, že hoci bol rozsudok Roe v. Wade zrušený, stále je potrebné tlačiť na to, aby sa potraty stali nemysliteľnými.

“Roe je zrušený, ale stále žijeme v kultúre, ktorá nevie, ako sa starať o život. Roeová je hotová, ale faktory, ktoré nútia ženy vyhľadávať potraty, sú stále zjavnejšie a stále sa zvyšujú, ” poznamenal Watson.

Otec siedmich detí Watson je jedným z najznámejších bývalých hráčov NFL, ktorí sa postavili na obranu nenarodených detí. Vystúpil na nespočetných pro-life podujatiach a neúnavne pracoval na pomoci organizáciám, ktoré pomáhajú ženám, a to aj mnoho rokov pred odchodom do dôchodku v roku 2020.

Watsona predstavil tréner Michiganskej univerzity Jim Harbaugh, ktorého tím začiatkom mesiaca vyhral národný šampionát v univerzitnom futbale. Harbaugh opísal Watsona ako “talentovanú osobnosť na ihrisku” a “talentovaného, odvážneho, nebojácneho vodcu mimo ihriska.

43-ročný Watson povzbudil účastníkov pochodu, aby vo svojej práci hľadali pomoc u Boha a aby pokračovali v boji za zabezpečenie trvalých zdrojov a podpory pre ženy, pretože potraty sú “stále legálne a prekvitajú v príliš veľkej časti Ameriky.”

“Musíme konať spravodlivo nielen tým, že budeme chrániť nevinných ľudí v živote, ale aj tým, že napravíme nespravodlivosť a obnovíme príležitosti, aby matky a otcovia mohli prosperovať,” povedal.

Watson tiež vyzval účastníkov, aby po návrate domov zlepšili svoje komunity.

“Muži, v krajine, kde sa nám rozpadá príliš veľa manželstiev, vráťte sa do svojich domovov a bojujte za svoje rodiny,” povedal.“Občianski lídri, v súčasnej atmosfére kompromisov sa vráťte do svojich výborov a komunít a uzákonite život a spravodlivosť.

“Vy všetky pracovníčky v prvej línii v centrách pre tehotné po celej krajine a v ďalších organizáciách, ktoré potvrdzujú život, vráťte sa na svoje miesta s vedomím, že pri každom stretnutí nejde len o záchranu jedného dieťaťa, ale zachraňujete celé generácie. A vy všetci mladí ľudia, so všetkou svojou energiou a vynaliezavosťou, vráťte sa do svojich škôl a vráťte sa do svojich tímov a cirkví. Buďte lídrami, ktorí sa nehanbia postaviť za život.”

Watson, ktorý je aj autor, prežil úspešnú 16-ročnú kariéru v NFL. V roku 2005 bol členom tímu New England Patriots, ktorý vyhral Super Bowl.