Orthodox-bishop-810x500.png

Pravoslávny biskup v prejave na Pochode za život 2024 prosí Boha, aby "chránil deti" a "viedol rodičov

17
Kultúra života

Biskup John Abdalah pripomenul účastníkom Pochodu za život 2024 vo Washingtone, D.C., že hoci svet opustil Boha, kresťania musia využiť svoj život ako príležitosť spoznať Boha, zdieľať jeho cestu a žiť v ňom.”

Abdalah vystúpil na pódiu pred pochodom spolu s niekoľkými ďalšími duchovnými, vrátane katolíckych biskupov Williama Loriho z Baltimoru a biskupa Michaela Burbidgea z Arlingtonu vo Virgínii.

Abdalah je pomocným biskupom v Antiochijskej pravoslávnej arcidiecéze Severnej Ameriky. Vysvätený bol v roku 2011 a pridelený do diecézy Worcester a Nové Anglicko.

Abdalah’sa vo svojom príhovore zameral na to, ako moderný človek odpadol od Boha, ale aj na to, ako sa k nemu musí vrátiť.

“Postmoderný svet opustil Boha, život a pokoj, aby sa usiloval o sebauspokojenie prostredníctvom vedy a konzumu,” povedal. “Život si vyžaduje naše odloženie nezrelých spôsobov a sväté podriadenie sa samotnému Bohu.”

Takisto poznamenal, že “tým, že chránime a prihovárame sa tým najmenej schopným a najzraniteľnejším z našich bratov, nenarodeným deťom, sa prejavujeme ako spolupracovníci v Kristovom’vlastnom kňazstve a službe.”

Abdalah’v krátkom príhovore tiež poznamenal, že ženské’lono je posvätným miestom. “Lono poskytuje všetko pre nenarodené deti. Je zdrojom výživy, bezpečia, pohodlia a rastu,” povedal.

Zakončil modlitbou, v ktorej prosil o Božiu’pomoc.

“Modlime sa za zbožných lekárov, občianske autority, zákonodarcov a opatrovateľov,” povedal.“Poznal si nás z materského’lona a usporiadal si svet pre našu spásu. Chráň svoje deti, narodené aj nenarodené. Veď ich rodičov. Zjav nám cesty, po ktorých máme kráčať dnes a každý deň.”