Untitled-10-810x500.png

Mesiášsky komplex? Klaus Schwab vyhlásil nevolené davoské elity za "správcov budúcnosti

1
Neutral

V snahe obnoviť dôveru vymenoval zakladateľ Svetového ekonomického fóra (WEF) Klaus Schwab na výročnom stretnutí WEF seba a davoské publikum za “správcov budúcnosti”.

V utorok na úvod výročného stretnutia WEF vo švajčiarskom Davose sa Schwab zameral na tému tohtoročného stretnutia “Obnovenie dôvery”, pričom ani raz nespomenul obnovenie dôvery súkromných osôb.

Čítajte: Generálny tajomník OSN na summite v Davose 2024 vyzval na ‘globálne riadenie’ v ‘novom multipolárnom poriadku’

“Musíme obnoviť dôveru – dôveru v našu budúcnosť, dôveru v našu schopnosť prekonať výzvy a predovšetkým dôveru jeden v druhého,” povedal Schwab s odkazom na davoské publikum.

Potom uviedol pomerne svojskú definíciu toho, čo pre neho znamená “dôvera”:

Dôvera nie je len pocit; dôvera je záväzok konať, veriť, dúfať

Teda v Schwabových’očiach dôvera znamená zaviazať sa k činom, veriť a dúfať.

Teda vždy, keď Klaus Schwab povie: “Musíme obnoviť dôveru”, v skutočnosti hovorí, že nevolení globalisti musia obnoviť svoje vlastné záväzky k činom prostredníctvom nádeje a viery.

Ako chce Schwab a davoský dav dosiahnuť dôveru (alias slepé záväzky k činom)?

Ano, samozrejme, veľkým príbehom!

Schwab regrutoval, že je potrebné prijať WEF’s Iniciatíva Veľký príbeh ktorá bola spustená v novembri 2021 v nadväznosti na spustenie Great Reset agenda rok predtým, v ktorej sa uvádza:

Musíme znovu objaviť a prijať naratív, ktorý poháňa ľudstvo od jeho vzniku – konať ako správcovia lepšej budúcnosti.

Tu vidíme Schwabovu’trochu kruhovú logiku pri zdôrazňovaní potreby, aby sa nevolení globalisti stali správcami sveta.

Aby sa “obnovila dôvera” [záväzky založené na viere konať], “my” [nevolení globalisti], musíme konať ako “správcovia.”

Skvelé! A hovorí to v presvedčení, že toto je naratív od vzniku ľudstva’

Čítajte: Al Gore prirovnáva ‘klimatické zmeny’ ku Knihe zjavenia na summite WEF 2024 v Davose

“Koncepcia dôvery a správcovstva nás núti myslieť za hranice a za hranice nášho života,” povedal Schwab a dodal: “Podporuje spoluprácu nad súťažou, udržateľnosť nad účelnosťou a empatiu nad apatiou.”

Samého seba a všetkých ostatných v Davose potom označil za “správcov budúcnosti.”

V niektorých kruhoch sa to nazýva komplex mesiáša.

Ako správcovia budúcnosti sme zodpovední za napredovanie sveta, ktorý je bohatší na možnosti, spravodlivejší na príležitosti a bezpečnejší vo svojich základoch. Okrem toho ako vedúci predstavitelia vlády, podnikov a spoločnosti nesieme osobitnú zodpovednosť za obnovenie dôvery v tom, ako preberáme svoju vlastnú úlohu správcov.

Inými slovami, za obnovu dôvery sú zodpovední globalisti, pretože oni sami seba vymenovali za správcov našej kolektívnej budúcnosti.

Schwab svoj prejav zakončil slovami:

Dôvera je základným pilierom nášho spoločenského, hospodárskeho a politického života. Je nevyhnutná pre spoluprácu, sociálnu súdržnosť a efektívne fungujúce inštitúcie. Na obnovenie dôvery je’zásadne potrebné stelesniť dôveru, čo znamená starať sa o vyššie dobro. Využime’toto výročné stretnutie na obnovenie dôvery tým, že budeme uplatňovať naše dôverníctvo individuálne a kolektívne v záujme ochrany budúcnosti ľudstva a prírody.

Čítajte: Predseda nadácie Heritage Foundation hovorí v Davose:

A tým Schwab pripravil pôdu pre prekrývajúcu sa tému obnovy dôvery na tohtoročnom výročnom stretnutí WEF v Davose.

Pre zhrnutie, obnovenie dôvery znamená “záväzok konať” zo strany nevolených, samozvaných správcov, ktorí pôsobia ako správcovia nášho sociálneho, ekonomického a politického života.

Je to ten druh elitárskej rétoriky, ktorý viedol k tomu, že ľudia už dávno stratili dôveru vo svoje inštitúcie – “dôverujte odborníkom, dôverujte vede, verte inštitúciám, nerobte si’vlastný výskum, kritické myslenie nepomáha” – všetky tieto frázy boli otrepané do takej miery, že každý, kto má oči na videnie alebo uši na počúvanie, dokáže propagandu rozpoznať na míle ďaleko.

Schwabov’krátky prejav je pokračovaním programu nevolených globalistov’veľkého resetu spojeného s iniciatívou veľkého rozprávania, ktorá má diktovať, ako má byť spoločnosť a globálna ekonomika riadená zhora nadol skupinou nevolených, samozvaných správcov, ktorí “sa starajú o vyššie dobro”tým, že “chránia budúcnosť ľudstva a prírody.”

Prevzaté so súhlasom z The Sociable.