Untitled-11-810x500.png

Davos 2024: Kráľovná Maxima obhajuje globálny digitálny preukaz totožnosti pre finančné služby a overovanie vakcín

52
Neutral

Holandská kráľovná Maxima na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) v Davose povedala, že digitálny občiansky preukaz je dobrý na to, aby sme vedeli, “kto sa skutočne nechal zaočkovať alebo nie” a na finančné začlenenie.

Holandská kráľovná vo štvrtok pokračovala vo svojej krížovej výprave za všeobecné prijatie digitálneho občianskeho preukazu pretože je presvedčená, že je dobrý na všetko, od otvorenia bankového účtu až po zápis do školy a na poskytnutie dokladu o očkovaní, tzv. “očkovacieho pasu.”

Je to [digitálny preukaz totožnosti] dobré aj na zápis do školy; je to dobré aj pre zdravotníctvo - kto sa vlastne dal zaočkovať alebo nie; je to’veľmi dobré vlastne na to, aby ste dostali dotácie od vlády.

Vystúpila na výročnom zasadnutí WEF v paneli s názvom “Porovnávanie poznámok o finančnej inklúzii,”Jej Veličenstvo povedalo:

Na to, aby ste si mohli otvoriť účet, musíte mať občiansky preukaz. Musím povedať, že keď som začínala túto prácu, v skutočnosti bolo v Afrike alebo Latinskej Amerike veľmi málo krajín, ktoré mali jeden všadeprítomný typ preukazu totožnosti, a to určite digitálny a určite biometrický.

Skutočne sme’spolupracovali so všetkými našimi partnermi, aby sme to skutočne pomohli rozvíjať, a zaujímavé na tom je, že áno, je to veľmi potrebné pre finančné služby, ale nielen.

Čítajte: Predseda nadácie Heritage Foundation hovorí v Davose: Budúca Trumpova administratíva musí odmietnuť všetky nápady WEF

Kráľovná Maxima okrem finančných služieb uviedla, že digitálny preukaz totožnosti je dobrý na preukázanie stavu očkovania jednotlivca’:

Je to dobré aj pri zápise do školy; je to dobré aj pre zdravotníctvo – kto vlastne dostal očkovanie alebo nie; je to’veľmi dobré vlastne na to, aby ste dostali dotácie od vlády.

Holandská kráľovná tiež zdôraznila, že posledných 10 rokov pracovala na rozvoji digitálnej verejnej infraštruktúry (DPI), čo je digitálny zásobník pozostávajúci z digitálneho občianskeho preukazu, digitálnych platobných systémov, ako Centrálne bankové digitálne meny  (CBDC) a masívne zdieľanie údajov.

“V posledných 10 rokoch sme’pracovali na pojme, ktorý nazývame Digitálna verejná infraštruktúra. Podľa našich skúseností v rôznych krajinách, aby sme skutočne mali takéto veci, ktoré sú skutočne veľmi dôležité,” kráľovná povedala panelu WEF.

“Jednou z nich sú občianske preukazy, elektronický podpis, digitálny občiansky preukaz, takže to’je mimoriadne dôležité, dokonca aj to, že máme legislatívu týkajúcu sa QR kódu, je veľmi dôležité,” dodala.

Čítajte: Argentína’Javier Milei odsudzuje ‘krvavú potratovú agendu’ na summite v Davose 2024

V novembri minulého roka Organizácia Spojených národov a Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov začali 50-in-5 kampaň, ktorej cieľom je dosiahnuť, aby 50 krajín zaviedlo v nasledujúcich piatich rokoch aspoň jeden komponent DPI:

Digitálna verejná infraštruktúra (DPI) – ktorá označuje bezpečnú a interoperabilnú sieť komponentov, ktoré zahŕňajú digitálne platby, systémy identifikácie a výmeny údajov – je nevyhnutná pre účasť na trhoch a v spoločnosti v digitálnej ére.

Kráľovná Maxima ako osobitná zástankyňa generálneho tajomníka OSN’pre inkluzívne financovanie rozvoja presadzuje digitálne ID agendu už niekoľko rokov.

Čítajte: Al Gore prirovnáva ‘klimatické zmeny’ ku Knihe zjavenia na summite WEF v Davose v roku 2024

Vakcinačné pasy svojou povahou slúžia ako forma digitálnej identity, podľa WEF.

A WEF predpokladá digitálnu identitu bude prepojená so všetkým od finančných služieb a zdravotných záznamov až po cestovanie, mobilitu a digitálne riadenie.

správyWEF o “Reimagining Digital ID” zverejnenej v júni 2023, sa uvádza: "Digitálne ID je v súčasnosti v popredí:

Táto digitálna identita určuje, k akým produktom, službám a informáciám máme prístup – alebo naopak, čo je pre nás uzavreté

Kráľovná Maxima je tiež presvedčenou zástankyňou digitálnych mien centrálnych bánk (CBDC), ktoré nemôžu fungovať bez digitálneho ID.

Podľa údajov Banky pre medzinárodné zúčtovanie (BIS) Výročná ekonomická správa za rok 2021:

Najsľubnejším spôsobom poskytovania peňazí centrálnej banky v digitálnom veku je CBDC založený na účte, postavený na digitálnom ID so zapojením oficiálneho sektora…

Identifikácia na určitej úrovni je teda ústredným prvkom pri navrhovaní CBDC. To si vyžaduje CBDC, ktorý je založený na účte a v konečnom dôsledku je prepojený s digitálnou identitou.

Čítajte: Generálny tajomník OSN vyzýva na ‘globálne vládnutie’ v ‘novom multipolárnom poriadku’ na summite v Davose v roku 2024

V tejto chvíli vlády a centrálne banky na celom svete skúmajú možnosti zavedenia digitálnych mien centrálnych bánk, ktoré sú neoddeliteľne spojené s pripútaním každého občana k digitálnej identite.

CBDC pridáva k digitálnemu občianskemu preukazu ďalšiu vrstvu v tom, že môže naprogramovať oprávnenia na nákupy.

Prednášajúci na 14. výročnom stretnutí nových šampiónov WEF’alias “letnom Davose,” v čínskom Tianjingu minulý rok profesor Cornellovej univerzity Eswar Prasad vysvetlil, že vlády by mohli programovať CBDC na obmedzenie nežiaducich nákupov a stanovenie dátumov platnosti.

Mohli by ste mať potenciálne […] temnejší svet, v ktorom vláda rozhodne, že jednotky peňazí centrálnej banky sa môžu použiť na nákup niektorých vecí, ale nie iných vecí, ktoré považuje za menej žiaduce, ako je povedzme munícia, drogy alebo pornografia, alebo niečo podobné.

Témou tohtoročného’výročného zasadnutia WEF je “Obnovenie dôvery.”

Zakladateľ WEF Klaus Schwab tento týždeň vo svojom uvítacom príhovore vymenoval seba a davoské publikum za “trustees” nad budúcnosťou ľudstva’

Prevzaté so súhlasom The Sociable.