shutterstock_441310921-e1697018591821-810x500.jpg

Kanaďania sa vysmievajú Trudeauovej vláde po tom, čo sa zlyhanie v oblasti "obnoviteľnej" energie takmer skončilo katastrofou

36
Neutral

Povedzte kanadským politikom, aby neopakovali energetickú nočnú moru Alberty - pošlite im odkaz hneď teraz

Extrémne chladné počasie, ktoré cez víkend viedlo k teplotám takmer mínus 50 stupňov Celzia (58 stupňov Fahrenheita) vo veľkej časti západnej Kanady a takmer spôsobilo, že jedna provincia’v dôsledku výpadku veternej a solárnej energie, mnohí kritizovali program vlády premiéra Justina Trudeaua’zelenej energie, ktorý sa snaží postupne odstrániť energiu z uhlíka v prospech “obnoviteľných zdrojov energie.” 

“Koľko ľudí by dnes v Alberte zomrelo, keby sa mohli spoliehať len na veterné turbíny a solárne panely? -31 v Edmontone dnes v noci,” napísal užívateľ X, predtým Twitter, John Lee Pettimore.  

@s_guilbeault (Trudeau’miniter životného prostredia Steven Guilbeault) je idiot a mal by byť prvý, kto zamrzne.” 

Chladné obdobie sa stalo vážnym po tom, čo sa elektrická sieť v provincii Alberta blížila kolapsu v dôsledku nedostatočnej výroby z obnoviteľných zdrojov, ako sú slnečná a veterná energia.  

V reakcii na situáciu susedná provincia Saskatchewan, ktorá tiež čelila rovnakému ochladeniu, oznámila že bude Alberte poskytovať elektrickú energiu na stabilizáciu siete.  

Mnohí, vrátane premiéra Saskatchewanu Scotta Moea, poznamenali, že incident slúži ako jasná pripomienka potenciálnych nebezpečenstiev hroziaceho federálneho mandátu, ktorý vyzýva na prípadné ukončenie ťažby energie z ropy a plynu v prospech menej spoľahlivej veternej a solárnej energie. 

Populárny kanadský užívateľ X a Alberťan “@Martyupnorth_2” uviedol, že takmer kolaps elektrickej siete Alberty’ukazuje na nezmyselnosť investovania “biliónov” do tzv. obnoviteľných zdrojov energie. 

“Chcem, aby Steven Guilbeault prišiel na budúci týždeň do Alberty a vysvetlil, ako nás prinútenie investovať 30 biliónov dolárov do veternej a solárnej energie s cieľom prestavať našu elektrickú sieť na NetZero zachráni planétu,” písal @Martyupnorth_2 na X (predtým Twitter) v nedeľu.  

“Chcem, aby vysvetlil aj to, ako prinútenie každého kúpiť si v najbližších 10 rokoch elektromobil spôsobí to isté,” pokračoval, a dodal: “Keď už je tu, chcem tiež vedieť, prečo nemá námietky proti tomu, aby Čína každé dva týždne postavila 1 000 MW, uhoľnú elektráreň.” 

Po tom, ako prevádzkovateľ elektrickej siete Alberty (AESO) v sobotu vyhlásil pohotovosť v sieti, premiérka provincie Danielle Smithová vyzvala občanov, aby “odpojili” svoje elektrické vozidlá a šetrili energiou inými spôsobmi, aby sa vyhli výpadkom. 

Incident vyvolal aj hnev ministra energetiky Alberty’ktorý kritizoval federálne financovanú Canadian Broadcasting Corporation (CBC) za zverejnenie správy, v ktorej sa uvádza, že elektromobily lepšie zvládajú chladné počasie ako autá na plynový pohon,

Uhlie a plynová energia zachránili životy, tvrdí bývalý poslanec  

Bývalý konzervatívny poslanec Derek Sloan poznamenal, že nebyť uhlia a zemného plynu, tisíce Alberťanov by mohli zomrieť od zimy. 

“Albertu zasiahli valiace sa výpadky elektriny, pretože obnoviteľná časť ich siete (veterná a solárna) nemôže’fungovať v tomto chladnom počasí (vietor) a v noci (slnko). Ak by Alberta bola teraz stopercentne obnoviteľná, ľudia by umierali,” písal Sloanv nedeľu na X.  

Poslanec Konzervatívnej strany Kanady a bývalý predseda strany Andrew Scheer poznamenal zrejmú vec, že v Kanade býva “zima”.  

“V Kanade býva zima. Naozaj chladno. Vykurovanie domov nie je pre ťažko pracujúce kanadské rodiny luxusom. A napriek tomu Justin Trudeau trvá na svojom pláne ZVÝŠIŤ KATASTROFÁLNU UHLÍKOVÚ DAŇ. Konzervatívci so zdravým rozumom túto daň zrušia a prinesú domov nižšie ceny za vykurovanie domácností,” v utorok napísalna X.  

Od nástupu do funkcie v roku 2015 Trudeau naďalej presadzuje a radikálnu environmentálnu agendu podobnú agende, ktorú presadzuje Svetové ekonomické fórum’“Veľký reset” a Organizácia Spojených národov’ “Ciele udržateľného rozvoja.” 

Zníženie a prípadné odstránenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickým programom “Veľký reset” – organizácia, v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení. 

Trudeauova vláda sa však napriek realite studených zím snaží presadiť vo všetkých kanadských provinciách reguláciu čistej nulovej spotreby, najmä v oblasti výroby elektrickej energie, už v roku 2035. Jeho vláda tiež odmietla rozšíriť výnimku z uhlíkovej dane na vykurovacie palivá na všetky provincie, pričom túto výhodu umožnila len atlantickým provinciám.   

Kanadská vláda ide po krku aj spotrebiteľom, pokiaľ ide o možnosť voľby, aké vozidlá si môžu ľudia kúpiť.  

Kanadský minister životného prostredia Steven Guilbeault tesne pred Vianocami oznámil “Štandard dostupnosti elektrických vozidiel.”Ide o plán, ktorý nariadi, aby všetky nové osobné a nákladné vozidlá do roku 2035 boli elektrické, čo by v podstate znamenalo zákaz predaja nových vozidiel poháňaných len benzínom alebo naftou po tomto roku. 

Smith poznamenal, že pokiaľ ide o Trudeauov’mandát pre elektrické vozidlá, “Ottawa sa snaží vynútiť si zvýšené nároky na elektrickú sieť a zároveň svojimi federálnymi predpismi v oblasti elektrickej energie oslabuje siete Alberty’a iných provincií’.” 

“Naše elektrické siete nie sú vybavené na to, aby zvládli masívny nárast dopytu, ktorý by si vynútený plnohodnotný prechod na elektrické vozidlá vyžadoval, aby sa prispôsobil klamlivým časovým harmonogramom v ottawských’nariadeniach, a federálna vláda neposkytla ani zďaleka dostatočnú finančnú pomoc provinčným sieťam na uspokojenie tohto mandátneho dopytu po elektrine,” poznamenala. 

V júni 2017 recenzovaná štúdia dvoch vedcov a veterána štatistiky potvrdila, že väčšina nedávnych údajov o globálnom otepľovaní bola “sfalšovaná klimatológmi, aby vyzerala desivejšie.” 

Povedzte kanadským politikom, aby nezopakovali energetickú nočnú moru Alberty – pošlite správu teraz