FrancisCollins-e1705662656703-810x500.jpg

Bývalý šéf NIH Francis Collins prekrúca teóriu o úniku informácií z laboratória COVID, ktorú sa snažil zdiskreditovať

24
Neutral

Bývalý riaditeľ Národného inštitútu zdravia (NIH) Dr. Francis Collins nakoniec pod prísahou priznal, že záver, že vírus COVID-19 pôvodne unikol z čínskeho laboratória, nie je konšpiračnou teóriou napriek tomu, že bol jedným z vedúcich predstaviteľov, ktorí stáli za úsilím o jeho potlačenie a diskreditáciu.

Verejne bola teória, že COVID unikol z kontroverzného čínskeho Virologického inštitútu Wuhan (WIV), na rozdiel od toho, že sa vyvinul v prírode, široko zosmiešňovaná a odmietaná, odkedy ju vo februári 2020 vyslovil republikánsky senátor USA Tom Cotton z Arkansasu, a celé mesiace bol akýkoľvek jej náznak odsudzovaný ako dezinformácia. Až v polovici roku 2021, dávno po tom, ako demokrati znovu získali Biely dom, ju začali mainstreamové médiá pripúšťať ako možnú.

Medzi nimi Collins priznal, že neslávne známa šesťstopová “sociálna dištančná”’ hranica nemá vedecké ani dátové korene, postavil sa proti Veľkej barringtonskej deklarácii lekárov, ktorí nesúhlasili s konsenzom establišmentu o uzamknutí, a “mätúce slová” nad definíciou výskumu GOF (gain-of-function), kontroverzného postupu, ktorý zahŕňa zámerné posilňovanie vírusov s cieľom lepšie študovať ich potenciálne účinky na koronavírusy, vláda’s financovanie ktorého je podozrivé, že potenciálne vedie k COVID.

Najvýraznejším odhalením však pravdepodobne bolo, že “Dr. Collins súhlasil s ústupkom Dr. Fauciho’v tom, že hypotéza o úniku z laboratória COVID-19 nie je konšpiračnou teóriou.”

“Toto svedectvo je v priamom rozpore s predchádzajúcimi vyjadreniami Dr. Fauciho’a vyvoláva ďalšie obavy o úlohe vlády USA’pri potláčaní a očierňovaní hypotézy úniku z laboratória,”uvádza sa v tlačovej správe podvýboru.

Predtým uniknuté e-maily majú odhalili, že Fauci, Collins a ďalší špičkoví vedci si boli vedomí možnosti úniku z laboratória už vo februári 2020, ale obávali sa, že jej verejné priznanie by poškodilo “vedu a medzinárodnú harmóniu.”

V marci minulého roka denník Washington Examiner informoval, že začiatkom roka 2020 Dr. Kristian Andersen zo Scripps Institute a dr. Robert Garry z Tulane University oznámili Faucimu, že berú vážne podozrenia, že COVID najprv unikol z WIV, pričom Andersen napísal, že “človek sa musí pozrieť naozaj pozorne na všetky sekvencie, aby videl, že niektoré znaky (potenciálne) vyzerajú ako inžinierske,” a že genóm COVID’sa zdá byť “v rozpore s očakávaniami evolučnej teórie.”

Obidvaja sa však podpísali pod dokument s názvom “Proximálny pôvod SARS-CoV-2” (Proximal Origin), ktorý dospel k záveru, že hypotéza o laboratórnom úniku nie je “hodnoverná.” LifeSiteNews má informoval, že Fauci a Collins sa podieľali na konečnom návrhu, ktorý pôvodne nebol zverejnený. Pri PreskúmaníExaminer’zistil, že v rokoch 2020 až 2022 získali výskumné projekty vedené Andersenom a Garrym granty NIH vo výške 25,2 milióna dolárov. Collins by ďalej “vyjadril zdesenie”, že “Proximal Origin” neurobil dosť pre zdiskreditovanie teórie.

The Daily Mail dodal, že sa očakáva zverejnenie prepisu Collins’ celého rozhovoru, ale zatiaľ nie je jasné kedy.