shutterstock_577311946-810x500.jpg

Vláda USA chce vedieť o vašich zvykoch pri kúpaní, plodnosti, dochádzaní do práce a ďalších veciach

0
Neutral

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Spičkový tím právnikov protestuje proti plánom amerického Úradu pre sčítanie ľudu, ktorý od miliónov Američanov požaduje podrobné informácie o ich plodnosti.

A o ich zvykoch pri kúpaní.

A o ich dochádzaní do práce.

A o ich nákladoch na komunálne služby.

A o ich kognitívnych poruchách.

A o ich mentálnych poruchách.

A o ich rodinnej histórii.

“V dobe, keď má vláda k dispozícii značné technologické prostriedky nielen na vykonávanie bezzákonného sledovania amerických občanov, ale aj na zber a ťažbu týchto údajov na svoje pochybné účely, či už ide o mapovanie zločinnosti alebo profilovanie na základe rasy alebo náboženstva, je potenciál zneužitia vážny,” vysvetlil ústavný právnik John W. Whitehead, prezident Rutherfordovho inštitútu a autor knihy Battlefield America:

“Akýkoľvek pokus vlády zasiahnuť do práva občanov na súkromie”alebo vytvoriť systém, pomocou ktorého by bolo možné zamerať sa na obyvateľstvo, sledovať ho a vyčleňovať, musí byť prijímaný s mimoriadnou opatrnosťou. Prieskum americkej komunity sa kvalifikuje ako vládny program, ktorého účel je síce zdanlivo neškodný, ale vyvoláva vážne ústavné obavy.”

Organizácia uviedla, že sa “bráni” proti kampani amerického Úradu pre sčítanie ľudu, ktorý zbiera “citlivé súkromné informácie o jednotlivcoch pomocou povinného prieskumu americkej komunity.”

“Okrem už rozsiahleho a invazívneho zoznamu osobných otázok zahrnutých do ACS vydal Úrad pre sčítanie ľudu oznámenie o navrhovanom zbere informácií, v ktorom sa usiluje pridať otázky o každom členovi domácnosti”o úrovni určitého zdravotného postihnutia vrátane mentálneho postihnutia a o tom, či má psychosociálne, kognitívne alebo rečové postihnutie,” uvádza sa v Rutherfordovej správe.

“Úrad sa chce pýtať aj na vlastníctvo elektrických vozidiel, používanie solárnych panelov, typ likvidácie odpadových vôd a ďalšie záležitosti.”

Títo federálni byrokrati už požiadali o povolenie požadovať informácie o ‘sexuálnej orientácii a rodovej identite každej osoby”a právnici inštitútu predložili oficiálne verejné pripomienky, v ktorých vyjadrili nesúhlas.

Tvrdili, že federálna vláda’vyhrážky a zastrašovacia taktika” je formou nezákonného núteného prejavu v rozpore s prvým dodatkom. Inštitút tiež obvinil, že tieto kroky porušujú právo na súkromie pred vládnym zásahom podľa štvrtého dodatku.

Inštitút už na svojej stránke zverejnil pokyny na reakciu na tento zásah a poskytol formulár sťažnosti na podanie námietok.

ACS je tento “vysoko invazívny, priebežný mesačný prieskum, ktorý vydáva Úrad pre sčítanie ľudu USA s cieľom zhromažďovať podrobné údaje o bývaní a sociálno-ekonomické údaje od približne 3.5 miliónov domácností každý rok.”

Prostredníctvom neho vláda požaduje, aby Američania “poskytli vláde rozsiahle a citlivé informácie o každej osobe v ich domácnosti, vrátane ich pracovných rozvrhov, ich fyzických postihnutí a obmedzení, počtu automobilov držaných v mieste bydliska a ich prístupu k telefónnym službám a internetu. Informácie zozbierané v rámci ACS nie sú anonymné: prieskum má obsahovať meno, vek, pohlavie, rasu a adresu bydliska každej osoby v bydlisku spolu s jej príbuzenským vzťahom k osobe, ktorá vyplňuje formulár, a jej’telefónne číslo.”

V správe sa uvádza, že Úrad pre sčítanie ľudu “opakovane posiela terénnych zástupcov do ich domácností v neohlásenom čase, aby obťažovali” ľudí, ktorí neodpovedajú, ako vláda požaduje.

Tieto správy dokumentujú, ako vládni agenti “zostávali pred …domami celé hodiny a čakali, kým prídu domov alebo vyjdú von, prechádzali sa po ich domoch a rozprávali sa s maloletými deťmi, keď rodičia neboli doma.”

Prevzaté so súhlasom WND News Center.