Dr.-Yoon-810x500.png

Väčšinu klimatických zmien spôsobuje Slnko, nie CO2, hovorí astrofyzik Tucker Carlson

32
Neutral

Astrofyzik a kozmický inžinier v nedávnom rozhovore s Tuckerom Carlsonom vyhlásil, že väčšina teplotných výkyvov Zeme je s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobená zmenami jasu Slnka a miernymi posunmi obežnej dráhy Zeme, čo je v rozpore s globalistickým príbehom, podľa ktorého je za klimatické zmeny zodpovedný predovšetkým CO2.

“Som plne presvedčený, že po toľkých rokoch, aj keď možno nevieme presne, čo spôsobuje klimatické zmeny, tušíme, že je to Slnko“. Máme veľa dôkazov, ktoré ukazujú, že je to pravdepodobne Slnko. Veľmi vysoké percento, pravdepodobne 90 percent,” Dr. Willie Soon, ktorý pracoval 31 rokov na Harvarde, povedal Carlsonovi.

Pokračoval výčitkou voči údajnému vedeckému “konsenzu,” že “CO2 neurčuje teplotu planéty ako teplomer, ktorý si nastavujete vo svojej izbe.”

Keď Carlson poukázal na to, že “globálne teploty počas zaznamenanej histórie dramaticky kolísali”, Soon potvrdil: “V skutočnosti za to môže “Slnko.”

Dodal, že obežná dráha Zeme “sa stále mierne mení” v dôsledku kumulatívneho účinku gravitačného pôsobenia ostatných planét, ako sú Jupiter a Saturn, čo ovplyvňuje vzdialenosť medzi Zemou a Slnkom, a teda aj teplotu planéty.

Podľa Soona sa zmenami obežnej dráhy a vlastnou zmenou jasnosti Slnka”dá vysvetliť takmer všetko, čo je známe o klimatických zmenách, vrátane fenoménu “malej doby ľadovej”, ktorú podľa neho spôsobilo “podstatne slabšie” Slnko v minulosti.

“Najdôležitejšia vec, o ktorej by mali hovoriť, je ročné obdobie,” dodal Soon. “Žiadne dve zimy nie sú rovnaké, žiadne dve letá nie sú rovnaké. A oni to nikdy nevysvetľujú. V skutočnosti sú to “obežné dráhy, pričom Slnko ich stále mierne mení.”

Carlsonovi zdôraznil, že strávil “celý svoj život” štúdiom tejto témy a “ničím iným” ako touto témou.

Ak je to, čo možno označiť za teóriu slnečnej variácie klimatických zmien, ktorú zastáva Soon, presné, podkopáva to základy programov čistej nulovej spotreby, ktoré zavádzajú a plánujú vlády na celom svete. Organizácia Spojených národov definuje “čistú nulu” ako “zníženie emisií skleníkových plynov na úroveň čo najbližšiu k nule.”

Expertní komentátori hodsúdili politiku čistej nuly ako ničivú pre ekonomiky, živobytie a celú spoločnosť, dokonca varovali, že prinesie masový hladomor.

Napr. v rozsiahlej papier s názvom “Challenging ‘Net Zero’ with Science,” emeritní profesori William Happer a Richard Lindzen z Princetonu, resp. z MIT spolu s geológom Gregorym Wrightstoneom uvádzajú, že myšlienky net zero sú “vedecky neplatné a ohrozujú životy miliárd ľudí.”

Vedci varovali, že odstránenie dusíkatých hnojív a pesticídov pochádzajúcich z fosílnych palív “bude mať za následok, že približne polovica svetovej’populácie nebude mať dostatok jedla, ” čo spôsobí “celosvetový hladomor.”

Okrem toho tvrdia, že snahy o čistú nulu vychádzajú z vedeckých poznatkov založených na sfalšovaných údajoch, ktoré vynechávajú kľúčové údaje, ktoré sú v rozpore s ich závermi, napríklad o extrémnom počasí. 

Napriek tomu snaha o politiku čistej nuly naberá na sile po celom svete. Plány čistej nuly prijali Európska únia, Kanada, USA a ďalšie významné svetové mocnosti, ako aj presadzované medzinárodnými skupinami vrátane tOZ a tRímskeho klubu. Horšie je, že gigantická investičná spoločnosť BlackRock využíva ESG (Environmental, Social, Governance) skóre na nátlak na súkromné korporácie, aby prijali “klimaticky priaznivé” politiky, ako sú napríklad čisté nulové ciele.

Soon povedal Carlsonovi, že je presvedčený, že slnečné variácie sú hlavným faktorom klimatických zmien vďakadesaťročiam starostlivého výskumu. Keďže však jeho teória podkopáva agresívne propagovaný “konsenzus” vedeckého establišmentu v súvislosti s CO2, je za svoje názory bežne napádaný mediálnymi publikáciami.

Astrofyzik zdôraznil, že sa zaoberal možnosťou, že CO2 môže byť “príčinou všetkého,” ako sa všeobecne hlása, ale po overení povedal, že “to”nie je ani zďaleka.”

Vysvetlil, že to, čo mu umožňuje vykonávať výskum odporujúci prevládajúcemu príbehu o klimatických zmenách, je jeho finančná nezávislosť.

“Sme skutočne nezávislí od akejkoľvek financujúcej agentúry,” povedal Carlsonovi. “Ako Bill Gates, prosím, nedávajte mi”peniaze… a Al Gore, prosím, nedávajte mi”peniaze. Nedávajte mi’peniaze, ak mi budete hovoriť, čo mám robiť.”

“Ide o to, že chcem byť nezávislý, rovnako ako vy v médiách. Chcem byť nebojácny [a] určovať si svoj vlastný program,” pokračoval Soon.

Dalej sa podelil o to, že podľa neho je obmedzené financovanie hlavným zdrojom deklarovaného “konsenzu” o klimatických zmenách, či už ovplyvňuje vedcov priamo, alebo prostredníctvom vlnového efektu, napríklad v školách.

“Ľudia sa tiež boja prehovoriť… Myslím si, že je’prirodzené, že sa ľudia boja, ale báť sa môžete len tak dlho,” povedal Carlsonovi.

Soon tvrdil, že údaje, ktoré sa používajú na propagáciu teórie o skleníkových plynoch v súvislosti so zmenou klímy, sú nielen “nekvalitné údaje”, ale často sa pred verejnosťou skrývajú.

Soon naopak povedal, že dbá na to, aby svoje vlastné údaje sprístupnil verejnosti prostredníctvom stránky webovej stránky svojej výskumnej skupiny Centrum pre výskum životného prostredia a vedy o Zemi (CERES).

“Pozrite si nás. Ak’sa mýlime, povedzte nám, že’sa mýlime,” povedal Soon.

“Radšej budem mať otázky, na ktoré sa nedá odpovedať, ako odpovede, ktoré sa nedajú spochybniť,” povedal Carlsonovi. “Pretože títo ľudia vám len ponúkajú odpoveď a potom vám [povedia], aby ste jednoducho držali hubu… nepoložili žiadne otázky, nekritizovali, ani sa neobťažovali premýšľať. Len prijmite to, čo hovoríme.”

Spolu s kolegami vedcami Soon diskutuje o vplyve Slnka na zmeny teploty Zeme’v prácach ako “Ako veľmi ovplyvnilo Slnko teplotné trendy na severnej pologuli? Prebiehajúca diskusia;” a “Dôkazy o slnečnej modulácii na zmenu klímy Zeme v tisícročnom meradle.