maxresdefault-e1705661275353-810x500.jpg

Vláda USA vykonávala po 6. januári "znepokojujúci" dohľad nad bankovými záznamami kupujúcich Biblie a športového tovaru

35
Neutral

Po udalostiach zo 6. januára 2021 federálni vyšetrovatelia požiadali bankové inštitúcie, aby označili transakcie Američanov, ktorí dodržiavajú zákony a pri platbách používajú výrazy ako “MAGA” a “TRUMP”, alebo ktorí jednoducho kupujú Biblie či nakupujú v obchodoch so športovými potrebami, pretože ich transakcie môžu naznačovať, že ide o “domácich teroristov” alebo “domácich násilných extrémistov.”

“Teraz už vieme, že federálna vláda označila finančné inštitúcie pojmami ako ‘MAGA’ a ‘TRUMP’, ak Američania dokončili transakcie s použitím týchto pojmov. Čo bolo tiež označené? Ak ste si kúpili náboženský text, napríklad BIBLIU, alebo ste nakupovali v Bass Pro Shop,” napísal na X republikánsky republikán Jim Jordan z Ohia, predseda justičného výboru Snemovne reprezentantov, ktorý dohliada na vyšetrovanie o vyzbrojovaní federálnej vlády.

Jordan pripojil list svojho výboru Noahovi Bishoffovi, bývalému riaditeľovi Úradu ministerstva financií’pre integráciu a zapojenie zainteresovaných strán do strategických operácií Siete na presadzovanie finančných trestných činov (FinCEN), v ktorom žiada, aby Bishoff vypovedal o ohavnom správaní federálnych vyšetrovateľov.

“FinCEN varoval finančné inštitúcie pred ‘indikátormi extrémizmu’, ktoré zahŕňajú ‘poplatky za dopravu, ako sú autobusové lístky, prenájom áut alebo letenky, za cesty do oblastí bez zjavného účelu,’ alebo ‘nákup kníh (vrátane náboženských textov) a predplatné iných médií obsahujúcich extrémistické názory,’” napísal Jordan.

“Inými slovami, FinCEN vyzval veľké finančné inštitúcie, aby prečesávali súkromné transakcie svojich klientov a hľadali podozrivé poplatky na základe chránených politických a náboženských prejavov,” uviedol šéf súdneho výboru americkej Snemovne reprezentantov.

“Napriek tomu, že tieto transakcie nemajú žiadnu zjavnú kriminálnu súvislosť a v skutočnosti sa týkajú Američanov, ktorí uplatňujú svoje práva vyplývajúce z druhého dodatku – FinCEN zrejme prijal charakteristiku týchto Američanov ako potenciálnych aktérov hrozby,” pokračoval Jordan. “Tento druh všadeprítomného finančného dohľadu, vykonávaného v koordinácii s federálnymi orgánmi činnými v trestnom konaní a na ich žiadosť, nad súkromnými transakciami Američanov’je alarmujúci a vyvoláva vážne pochybnosti o rešpektovaní základných občianskych slobôd zo strany FinCEN’

Jordan povedal Bishoffovi, že jeho svedectvo bolo potrebné na vysvetlenie “masového zhromažďovania a využívania súkromných informácií Američanov’bez zákonného postupu.”

Čoho sa federáli tak boja?"

“Ukazuje sa, že neškodný, celoamerický konzum úplne pokojného a zákony dodržiavajúceho občana s nulovým záznamom v trestnom registri alebo činnosťou nejako ohrozuje ľudí, ktorí riadia moju vlastnú krajinu do záhuby,” The Federalist’napísala Joy Pullmanová v článku, ktorý je vtipný a drásavý zároveň.

“Čoho sa boja a prečo tak nenávidia Ježiša?"” pýtala sa.

Pokračovala:

Užasné, ako úplne neohrozujúca matka malých detí týchto ľudí desí, ale majú nulové výčitky svedomia voči skutočným teroristom a zahraničným vojenským závodom, ktoré sa určite usadia v Spojených štátoch vďaka našim široko otvoreným hraniciam…

Jednoducho sa dajú počty “teroristov” naplniť ľuďmi, ako sme my, a prinútiť nýmandmi naplnený Kongres, aby uveril, že musí dať oveľa viac peňazí týmto mocichtivým magorom, ktorí posielajú FBI po vyhovujúcich oteckov so siedmimi deťmi a surve zbožných kresťanov a nahnevané mamy a otcov na zasadnutiach školskej rady.