bill_clinton_interview_smile-810x500.jpg

"Clintonová ich má rada mladých," hovorí Epsteinova obviniteľka v novo zverejnenej výpovedi

392
Kultúra smrti

Bývalý prezident Bill Clinton dáva prednosť mladým dievčatám, vyplýva z množstva nových dokumentov, ktoré boli zverejnené tento týždeň a týkajú sa známeho mŕtveho pedofila Jeffreyho Epsteina, aj keď sa ešte neukázalo, že ide o "dymiace delo", ktoré by umožnilo nové trestné stíhanie za konkrétne zločiny.

Epstein spáchal samovraždu vo svojej cele v newyorskom Metropolitnom nápravnom centre (MCC) v auguste 2019, keď bol zadržiavaný na základe obvinení z obchodovania s maloletými dievčatami, ktoré mal znásilňovať on sám a jeho bohatí spoločníci, v prestížnom prípade, do ktorého bolo podľa predpokladov zapletených mnoho významných osobností z celého sveta.

Prípad bol dlho zdrojom obáv kvôli záhadám obklopujúcim súkromné karibské útočisko miliardára (miestnymi obyvateľmi nazývané “Pedofilný ostrov”), Epsteinovmu blízkemu spojeniu s významnými verejnými osobnosťami, ako sú Clintonová, bývalý prezident Donald Trump a spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates, a spackaným predchádzajúcim trestným stíhaním a miernym trestom za jeho predchádzajúce zločiny. 

Epstein’smrťou skončila akákoľvek možnosť, aby uviedol mená všetkých verejných činiteľov, ktorí sa podieľali na jeho zločinoch. Jeho bývalá milenka Ghislaine Maxwellová si v súčasnosti odpykáva 20-ročný trest odňatia slobody v zariadení s nízkym stupňom stráženia za obchodovanie so sexuálnymi službami pre tínedžerky; minulý rok jej brat Ian odmietol, že by vymenila mená výmenou za nižší trest, a zopakoval svoje stanovisko “že sa na týchto hrozných aktivitách nezúčastnila ani o nich nevedela.”

V stredu večer bola zverejnená dávka novo odtajnených dokumentov a menej zrevidovaných verzií známych dokumentov týkajúcich sa prípadu, čo vyvolalo očakávanie nových významných odhalení. Nové materiály vrhajú svetlo na Epsteinove’styky s princom Andrewom z britskej kráľovskej rodiny, bývalým manažérom hedžového fondu Glennom Dubinom, predsedom predstavenstva Hyatt Hotels Tomom Pritzkerom a rôznymi celebritami, ale žiadne nové politicky významné mená.

Zrejme najznepokojujúcejším detailom bola výpoveď svedkyne a bývalej Epsteinovej masérky Johanny Sjobergovej, ktorá sprostredkovala, že Epstein “raz povedal, že Clinton ich má rád mladých, pričom mal na mysli dievčatá.”

Nové dokumenty obsahujú ajmail obsahujúci Maxwellovo tvrdenie, že Clinton “vošiel do VF (Vanity Fair) a vyhrážal sa im, aby nepísali články o obchodovaní so sexom o jeho dobrom priateľovi JE (Jeffrey Epstein).” Hovorca Vanity Fair reagoval, že “toto sa kategoricky nestalo,” hoci časopis už roky sprevádzajú obvinenia z prepierania odsudzujúcich Epsteinových reportáží novinárky Vicky Wardovej.

42. prezident Spojených štátov bol jednou z mnohých vysokopostavených osôb, ktoré leteli Epsteinovým’súkromným lietadlom, Lolita Express, na desiatky prípadov, čo v kombinácii s Epstein’s mnohonásobnými návštevami Clintonovho Bieleho domu a Clintonovou’vlastnou známou históriou zneužívania žien vyvolala podozrenia o možnej účasti Clintonovej na Epsteinových’zločinoch.

V novembri 2019 konzervatívny investigatívny portál Project Veritas zverejnila uniknuté video, na ktorom moderátorka ABC News Amy Robachová súkromne lamentuje nad tým, že televízia’údajného vyšperkovania údajne zničujúcej reportáže o Epsteinovi, v ktorej, ako povedala, obeť Virginia Robertsová (teraz Virginia Guiffreová) “mi všetko povedala, mala fotky, mala všetko. Skrývala sa 12 rokov. Presvedčili sme ju, aby vyšla von. Presvedčili sme ju, aby s nami hovorila. Bolo to neuveriteľné, čo sme mali. Clintonová, mali sme všetko.”

Po zverejnení videa Robachová vydala vyhlásenie, v ktorom tvrdí, že jej zmienka o Clintonovej bola len odkazom na tvrdenia Guiffreovej, nie na nič, čo by ABC nezávisle overila. Vtedajší líder Veritas James O’Keefe jej odpoveď odmietol ako “veľmi milné” vyhlásenie, ktoré “zrejme napísali právnici” a nie samotná Robachová, keďže sa v ňom uvádza “presný opak toho, čo Amy hovorí v tejto nahrávke.”

Vtedy hovorca bývalého prezidenta reagoval vyvolalodmietnutie Clintonovho tábora’z roku 2019 o nekalom spojení s Epsteinom, ktorý tvrdil, že “prezident Clinton nevie nič o hrozných zločinoch, z ktorých sa Jeffrey Epstein pred niekoľkými rokmi priznal na Floride, ani o tých, z ktorých bol nedávno obvinený v New Yorku,” a že Clinton “s Epsteinom nehovoril už viac ako desať rokov a nikdy nebol v Little St. James.”

Maxwellovi’advokáti v súčasnosti pracujú na odvolaní, keďže naďalej popiera pochybenie.