Screen-Shot-2024-01-05-at-14.13.22-810x500.png

Katolícky kňaz s dúhovou štólou požehnal ženám, ktoré sú civilne "vydaté" už 22 rokov

250
Kultúra smrti

LEXINGTON, Kentucky (LifeSiteNews) - Katolícky kostol v Lexingtone v Kentucky usporiadal požehnanie páru rovnakého pohlavia, ktorý bol civilne zosobášený 22 rokov, odvolávajúc sa na heterodoxné vyhlásenie Vatikánu Fiducia Supplicans. 

Farnosť Katolíckej cirkvi svätého Pavla zverejnila na svojej oficiálnej stránke na Facebooku fotografiu “požehnania”, na ktorej je vidieť farára o. Richard Watson v dúhovej štóle a vystiera ruky na “požehnanie” nad lesbickým párom v blízkosti oltára v kostole. 

 

 V nedeľu sa v historickom katolíckom kostole svätého Pavla tvorili dejiny,” znel text sprevádzajúci fotografiu. “Tento pár rovnakého pohlavia, civilne zosobášený 22 rokov, požiadal o požehnanie, ktoré otec Richard slobodne ponúkol podľa smerníc vo Fiducia Supplicans.” 

Heterodoxný pro-LGBT výstup “Outreach Catholic,” redigovaný o. Richardom, ktorý sa v roku 2011 stal členom katolíckej cirkvi, sa stal jedným z najznámejších katolíckych denníkov v Európe. Jamesom Martinom, slávil “požehnanie” osobám rovnakého pohlavia, ktoré sa konalo v katolíckom kostole sv. 

“História v Cirkvi pokračuje: kňaz požehnal pár rovnakého pohlavia podľa smerníc uvedených vo ‘Fiducia Supplicans,’ v diecéze Lexington,” Outreach písal na svojej oficiálnej stránke X (predtým Twitter). 

Čítajte: Pr. James Martin oznamuje, že požehná svojich ‘priateľov v zväzkoch rovnakého pohlavia’ po novom pápežovom’texte 

Niektorí tvrdili, že “požehnanie” zobrazené na obrázku predstavuje zneužitie Fiducia supplicans , pretože kňaz má na sebe štolu a vykonáva “obrad” vo vnútri Cirkvi v rozpore s výzvou Deklarácie’aby nová forma “požehnania” nebola liturgická a “spontánna.” Avšak Remnant šéfredaktor Michael Matt upozornil, že takéto zábery sa dali očakávať až po zverejnení Fiducia supplicans. 

“Toto nie je súkromné požehnanie pre jednotlivcov, o ktorom niektorí tvrdia, že je zamýšľaným cieľom nového vatikánskeho dokumentu,” napísal Matt na X. “Ide o ‘manželský’ lesbický pár, ktorý dostáva verejné požehnanie v kostole. Ale to je optika, o ktorej museli vedieť, že sa bude šíriť po internete hneď, ako zaschne atrament na pápežovom podpise. Out and Proud in the sanctuary. 

“Kňaz si pri tejto príležitosti dokonca vyfasoval dúhovú štolu. Vyzerá to ako schválnosť, však? A o to’predsa ide[.]” 

Čítajte: Kardinál Fernández: Fiducia Supplicans 

Katolícky filozof Edward Feser sa vo svojej reakcii na obrázok z Katolíckej cirkvi svätého Pavla vyjadril podobne, naznačujúc, že tieto “zneužitia” mohli byť skutočným zámerom posolstva Fiducia Supplicans. 

“Aké bolo skutočné zamýšľané posolstvo Fiducia Supplicans?"” spýtal sa Feser. “Čo sa v skutočnosti odohráva v mysliach tých, ktorí ju obhajujú?” 

“Jedným zo spôsobov, ako to pomôcť zistiť, bude porovnať reakcie na kritiku Deklarácie s reakciami na zneužitie Deklarácie, ako napríklad toto.”