shutterstock_341257976-scaled-810x500.jpg

Máme za sebou 100 rokov falošných hrozivých predpovedí o životnom prostredí. Dosť bolo

50
Kultúra života

Prečo je ľahšie nájsť v médiách lži o klimatických zmenách ako pravdivé informácie? Prečo je poctivé spravodajstvo o životnom prostredí skôr výnimkou než pravidlom?

Mediálni papagáji už desaťročia tvrdia, že ľudia a naše využívanie prírodných zdrojov zabíjajú planétu a že oceány, druhy a lesy umierajú. Informujú o predpovediach do budúcnosti, ale len zriedkavo o vedeckých faktoch - tak som si povedal, že toto vákuum vyplním.

Povedali nám, že sme zodpovední za nenapraviteľnú deštrukciu Veľkého bariérového útesu, ale to nie je pravda. Útes sa “vracia späť,”ale tento príbeh nevidíme, pretože’nepresadzuje radikálnu zelenú agendu; od poprednej oceánografickej inštitúcie:

V roku 2022 sa A Austrálsky inštitút morských vied (AIMS) zaznamenal najvyššiu úroveň pokrytia koralov na dvoch tretinách Veľkého bariérového útesu (GBR) za posledných 36 rokov. Po nedávnom masívnom bielení, ktoré postihlo takmer 90 % austrálskych koralov, sa zdá, že túto správu môže každý považovať za víťazstvo. Prečo teda’vedci neoslavujú?"

Redol sa cyklicky a prirodzene a cyklicky a prirodzene sa vrátil. Ľudia nespôsobili rednutie a vládne politiky nespôsobili návrat—inak by sme videli, ako zelení tlakári vyhlasujú víťazstvo.

Po exponenciálnom náraste spotreby prírodných zdrojov za posledných 160 rokov, ktorý údajne zabíja oceány, odhaduje sa, že prežívajú tri bilióny rýb.

Vraví sa nám, že zabíjame vtáky, no keďže týchto malých tvorov je veľmi veľa, podľa najlepších odhadov, ktoré vedci majú, sa ich celková populácia pohybuje niekde medzi 200 miliárd a 400 miliárd.

Nie je’smutné, že si vláda myslí, že vie najlepšie, ako riadiť prírodu? Pozri nižšie, prostredníctvom Yahoo News:

Na ochranu ohrozeného druhu sovy navrhujú vládni biológovia vyvraždiť iné sovy

Týmto’argumentuje americký úrad pre ochranu rýb a voľne žijúcich živočíchov vo svojom návrhu, ktorý má agentúre umožniť odstrel stoviek tisíc sov pálených v priebehu nasledujúcich 30 rokov v lesoch na západnom pobreží. Služba tvrdí, že sova dlhochvostá, ktorá nie je v regióne pôvodná, vytláča sovu škvrnitú, ktorá je jej blízkou genetickou príbuznou.

Chystajú sa vybiť státisíce sov, aby ochránili “príbuznú” sovu. V článku sa pripúšťa, že sova škvrnitá nevymiera kvôli ľuďom alebo klimatickým zmenám, ale preto, že sa darí príbuznému druhu a vytláča ten prvý.

Zelení hlásatelia tiež tvrdia, že na planéte je príliš veľa ľudí… Budú navrhovať, aby sme “vyvraždili” jednu genetickú skupinu, aby sa situácia stala “vyváženejšou” pre všetkých ľudí? Možno bielych mužov?

Vravia nám, že zabíjame stromy, no dnes sa odhaduje, že existujú viac ako tri bilióny stromov, pričom predchádzajúci odhad bol 400 miliárd:

Odhaduje sa, že na svete je 3,04 bilióna stromov. To’je približne 400 stromov na každého človeka. Tento údaj je oveľa vyšší ako odhad 400 miliárd stromov, ktorý bol urobený len pred niekoľkými rokmi.

Prečo by niekto veril tomu, čo títo “vedci” hovoria, ak ich “lazy odhad” bol o viac ako 700 % nižší?

Vsadím sa, že nedokážu’identifikovať žiadne stromy, ktoré odumreli v dôsledku zvýšenia teploty o jeden až dva stupne alebo zvýšenia CO2…, vďaka ktorému sa rastlinám skutočne darí.

Čítajte: Klimatickí alarmisti musia pochopiť, že elektrické autá a kruté zimy nejdú dokopy

Tu sú niektoré legitímne vedecké fakty:

Dňa 23. decembra 2023 som bol v Denveri a v celoštátnej správe o počasí sa hovorilo o tom, aké je v krajine teplo; teplota bola 55° F, čo bolo o 12° viac ako normál. Potom meteorológovia ukázali, že rekordná maximálna teplota v Denveri pre tento dátum bola 74° v roku 1901.

Vtedy, 24. a 25. decembra, bolo okolo 30°, čo bolo 13° pod normálom.

Tu sú jediné pravdivé tvrdenia, ktoré môžu vyplynúť z týchto faktov. Teploty kolíšu a v Denveri’bola teplota 23. decembra chladnejšia “ako je normál” za posledných 122 rokov v rade.

Tri z najhlúpejších a najdrahších politík, ktoré vzišli zo sto rokov falošných hrozivých predpovedí, sú:

Uhlíkové kredity. Nákup a predaj bezcenných kusov papiera nijako neprispieva k zníženiu emisií uhlíka z lietadiel, nákladných áut pohlcujúcich plyn ani ničoho iného.

Schémy zachytávania uhlíka. Prečo by, dočerta, niekto pochovával CO2, ktorý je čistým, neškodným, neznečisťujúcim plynom, vďaka ktorému sa darí rastlinám a stromom a ktorý umožňuje nasýtiť svet?"

Nútené prechody na elektrickú energiu. Nútenie ľudí kupovať drahé, neefektívne a nepraktické vozidlá poháňané vysoko horľavou znečisťujúcou látkou, ktorá má vážny vplyv na životné prostredie (ťažba nerastov vzácnych zemín).

Vo voľbách máme jasnú voľbu:

Máme na výber medzi politikom, ktorý je taký arogantný, že si myslí, že môže ovládať klímu, a politikom, ktorý vie, že nemôže.

PREČÍTAJTE SI: Trudeauova vláda’t má do roku 2035 nariadiť nulové emisie pre všetky nové autá: správa

Tento článok bol pôvodne uverejnený v American Thinker. Publikované so súhlasom.