GettyImages-1593881661-810x500.jpg

Tradičná komunita redemptoristov sa stavia proti požehnávaniu homosexuálnych "párov

30
Kultúra života

Kongregácia Synov Najsvätejšieho Vykupiteľa vydala vyhlásenie, v ktorom vyjadruje poľutovanie nad nedávnym vyhlásením Vatikánu, ktoré v rozpore s nemenným učením Katolíckej cirkvi povoľuje kňazom žehnať homosexuálne páry.

“Kongregácia synov Najsvätejšieho Vykupiteľa stojí na strane kardinála Mülera, biskupov Malawi, Kazachstanu, Zambie a Nigérie, arcibiskupa Vigana“, biskupa Stricklanda a všetkých biskupov, kňazov a veriacich, ktorí uznávajú, že kňazské požehnanie párov v “neregulárnych vzťahoch”; a požehnanie “homosexuálnych párov” je v rozpore s katolíckou vierou a morálkou; v rozpore s učením Cirkvi za posledných dvetisíc rokov; a musíme sa proti nemu postaviť my a všetci katolíci,” napísala kongregácia 22. decembra po tom, ako Vatikán”18. decembra zverejnil Fiducia Supplicans.

“Musíme milovať hriešnika, a hriešnikov naozaj úprimne milujeme, ale musíme nenávidieť hriech a musíme zachovávať stále a nemenné učenie Cirkvi’vo viere i v morálke. V Cirkvi je miesto pre každého. Ježiš nás všetkých spája so sebou tým, že nás obmýva svojou drahocennou krvou prostredníctvom sviatosti spovede. V tejto sviatosti dostávame požehnanie pravdy a milosrdenstva, pokoja a pravej lásky,” dodal kongregátor.

Celé vyhlásenie, ktoré si môžete pozrieť zde, je uverejnené aj nižšie:

O vyhlásení Fiducia Supplicans

Kongregácia Synov Najsvätejšieho Vykupiteľa stojí spolu s kardinálom Müllerom, biskupmi Malawi, Kazachstanu, Zambie a Nigérie, s arcibiskupom Viganò, biskupom Stricklandom a všetkými biskupmi, kňazmi a veriacimi, ktorí uznávajú, že kňazské požehnanie párov v “neregulárnych vzťahoch” a požehnanie “homosexuálnych párov” je v rozpore s katolíckou vierou a morálkou; v rozpore s učením Cirkvi za posledných dvetisíc rokov; a musíme sa proti nemu postaviť my a všetci katolíci.

Vychádzajúc zo Svätého písma, ktoré homosexuálne skutky predstavuje ako skutky ťažkej skazenosti, tradícia vždy vyhlasovala, že ‘homosexuálne skutky sú vnútorne neusporiadané. Sú v rozpore s prirodzeným zákonom. Uzatvárajú sexuálny akt pred darom života. Nevychádzajú zo skutočnej afektívnej a sexuálnej komplementarity. Za žiadnych okolností ich nemožno schváliť (Katechizmus Katolíckej cirkvi, 2357). Pretože telesné spojenie je morálne legitímne len vtedy, keď sa vytvorilo definitívne spoločenstvo života medzi mužom a ženou  (Katechizmus Katolíckej cirkvi, 2391).

Naša Panna Mária v La Salette, Lurdoch, Fatime a Akite dala svetu najavo, že Náš Pán je už príliš pohoršený. Vyhlásenie Fiducia Supplicans, zverejnené v týchto dňoch pred Vianocami, je pre nášho Pána hlboko urážlivé. Uverejnená tak, ako bola zverejnená na sviatok Očakávania Panny Márie, prichádza ako horký meč smútku zabodnutý do Jej Nepoškvrneného Srdca.

Musíme milovať hriešnika, a hriešnikov naozaj úprimne milujeme, ale musíme nenávidieť hriech a musíme zachovávať stále a nemenné učenie Cirkvi&nbspv oblasti viery i mravov. V Cirkvi je miesto pre každého. Ježiš nás všetkých spája so sebou tým, že nás obmýva svojou drahocennou krvou prostredníctvom sviatosti spovede. V tejto sviatosti dostávame požehnanie pravdy a milosrdenstva, pokoja a pravej lásky.

Synovia Najsvätejšieho Vykupiteľa

Otec Michael Mary, F.SS.R., rektor major, Papa Stronsay, Škótsko

Otec Anthony Mary, F.SS.R., generálny vikár, Christchurch, Nový Zéland

Otec Magdala Maria, F.SS.R., generálny konzultor, Christchurch, Nový Zéland

Otec Martin Maria, F.SS.R., rektor, Papa Stronsay, Škótsko

Otec Yousef Maria, F.SS.R., superior Christchurch, Nový Zéland

Otec Celestín Maria, F.SS.R., Spovedník, Papa Stronsay

Brat Nikodém Mária, F.SS.R., Jordan, Montana, Spojené štáty

Brat Pavol Mária, F.SS.R., Christchurch, Nový Zéland

Brat Dominik Mária, F.SS.R., Papa Stronsay, Škótsko

Brat Xavier Mária, F.SS.R., Christchurch, Nový Zéland

Brat Alfonso Maria, F.SS.R., Christchurch, Nový Zéland

Otec Seelos Maria, F.SS.R., Papa Stronsay, Škótsko

Otec Peter Maria, F.SS.R., Jordan, Montana, USA

Brat Edmund Maria, F.SS.R., Jordan, Montana, Spojené štáty americké

Brat Felix Maria, F.SS.R., Christchurch, Nový Zéland

Brat Rafael Maria, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Maksymilian Maria, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Bruno Maria, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Charles-Marie, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Damasus Maria, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Louis Marie, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Bogumil Maria, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Ewan-Maria, Jordan, Montana, USA

Brat Francisco Maria, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Gabriel Maria, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Ernest Maria, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Hyacint Maria, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Dysmas, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Arsenius, Papa Stronsay, Škótsko

Brat Augustinus Maria, Papa Stronsay, Škótsko

Brat George Marie, Papa Stronsay, Škótsko

Justin, Papa Stronsay, Škótsko

Otec Julce, Papa Stronsay, Škótsko