Screenshot-2023-07-10-105636-e1688983088997-810x500.png

Film "Sound of Freedom" porazil dokument Taylor Swift a dostal sa do top 10 amerických kasových trhákov

44
Kultúra života

Film Zvuk slobody, ktorý odhaľuje realitu obchodovania s deťmi, porazil v popularite v domácich pokladniach film Taylor Swift’The Eras Tour a stal sa 10. najziskovejším filmom roku 2023.  

Obe snímky boli uvedené do kín v Spojených štátoch minulý rok a získali široký ohlas. Sound of Freedom zobrazuje prácu bývalého agenta Národnej bezpečnosti Tima Ballarda, ktorý opustil svoju prácu vo vláde, aby založil operáciu Underground Railroad a venoval svoje schopnosti záchrane detí pred obchodovaním so sexom. 

The Eras Tour je zasa sfilmovaným dokumentom o masívnom hudobnom turné Swift’ktoré trvá od marca 2023 do decembra 2024. Minulý mesiac sa stalo najvýnosnejším turné v histórii, keď jeho zisky presiahli 1 miliardu dolárov. Tento rekord bol dosiahnutý krátko po tom, ako bola Swift vyhlásená za Osobnosť roka časopisu TIME’  

Podľa IMDb’s Domestic Box Office Mojo report, Zvuk slobody vyniesol od svojho uvedenia 4. júla 2023 celkovo 184 178 046 dolárov. Bol uvedený v 3 411 kinách po celých Spojených štátoch. Celkový hrubý zárobok filmu The Eras Tour sa zastavil na hodnote 179 650 565 dolárov. Dokumentárny film bol uvedený niekoľko mesiacov po svojom konkurentovi číslo 10, 13. októbra 2023, a premietal sa v 3 855 kinách na domácom trhu.  

Aj keď Zvuk slobody a Turné po érach získali výraznú podporu divákov po celej krajine, v pokladniciach kín nestačili na ďalšie filmové hity, vrátane kontroverzne feministického Barbie (2023’najvýnosnejší film v Spojených štátoch) a Oppenheimer (číslo päť v pokladniciach), ktorý rozpráva príbeh o vytvorení atómovej bomby počas projektu Manhattan počas druhej svetovej vojny.  

PREHLIADNITE SI: Katolícki filmári si zaslúžia našu maximálnu podporu, pretože kinematografia má moc meniť svet 

Film Super Mario Bros; Spider-Man: Across the Spider-Verse; Strážcovia Galaxie Vol. 3 Malá morská víla; Avatar: Cesta vody; Ant-Man a Wasp: Kvantovanie; a John Wick: Kapitola 4 boli ďalšími filmami, ktoré v roku 2023 v domácej pokladnici porazili Zvuk slobody a Turné po érach . 

Film proti obchodovaniu s ľuďmi vyvolal novú diskusiu o tragickom a rozšírenom probléme obchodovania s deťmi na celom svete. Pred svojím uvedením do kín Zvuk slobody prilákal pozornosť osobností verejného života, ako napríklad Elona Muska, ktorý navrhol, aby sa film streamoval na jeho sociálnej mediálnej platforme X, predtým Twitter. 

Počas májového premietania v roku 2023 interview so Stevom Bannonom, uznávaný katolícky herec a hviezda filmu Jim Caviezel vyvolal opätovný záujem o prípad známeho zločinca Jeffreyho Epsteina, ktorý bol v roku 2019 odsúdený za obchodovanie s maloletými dievčatami. Keď hovoril o Zvuku slobody, Caviezel povedal: “Epsteinov ostrov nie je“jediný ostrov, kde majú… deti.” 

Aj keď Epstein údajne spáchal vo väzení samovraždu, kým čakal na súdny proces na základe týchto federálnych obvinení z&nbspobchodovania so sexom, informácie o&nbspjeho prepojeniach s&nbspľuďmi s&nbspmocou a bohatstvom sa naďalej zverejňujú. Najnovšie sudca nakázal odtajniť stovky dokumentov, ktoré odhaľujú mená Epsteinových’obvinených, spolupracovníkov a ďalších členov siete sexuálnych delikventov. 

Zvuk slobody vyvolal aj nový zápal pre prácu na ukončení obchodovania s deťmi. Po medzinárodnom premietaní tohto silného filmu prezident Salvádoru prisľúbil, že bude zo svojej vedúcej pozície bojovať proti obchodovaniu s deťmi. Podobný sľub konať dal nedávno aj zvolený argentínsky prezident Javier Milei, ktorý podpísal dohodu, že “vykorení akýkoľvek druh obchodovania s deťmi v Argentíne.” 

Svedkom Mileiho’podpisu bol známy katolícky a pro-life herec Eduardo Verástegui, ktorý produkoval Zvuk slobody.  

Odkazujeme: Exorcista varuje pred návštevou koncertov Taylor Swift kvôli čarodejníctvu