pope-recent-810x500.jpg

Skupina veriacich nemeckých kňazov odsúdila dokument pápeža Františka o homosexuálnom "požehnaní

110
Kultúra života

Skupina nemeckých katolíckych kňazov vydala vyhlásenie, v ktorom odsudzuje kontroverzný dokument Vatikánu o požehnaní homosexuálnych párov.”

“Hriech nemôže byť požehnaný - to by bolo zneužitie najsvätejšieho Božieho”mena,” napísala vo svojom vyhlásení skupina kňazov s názvom Communio Veritatis a vyhlásila, že “nikdy preto nebudeme vykonávať rúhavé požehnania, ktoré sú v príkrom rozpore s poriadkom stvorenia a Božím zjavením.”

Skupina, ktorú vedie páter Frank Unterhalt, označila vatikánsky dokument Fiducia supplicans za “sofistický manéver” na zavedenie “požehnania párov v neregulárnych situáciách a párov rovnakého pohlavia.”

PREČÍTAJTE SI: Úplný zoznam:

“Eufemizmus ‘páry v neregulárnych situáciách’ sa vzťahuje na sexuálne zväzky mimo manželstva platné pred Bohom,” uviedli kňazi. “Ako ťažký hriech predstavujú takéto skutky závažný čin proti šiestemu prikázaniu a hlboko poškvrňujú ľudskú bytosť.”

“Na základe jasného biblického posolstva stále Magistérium Katolíckej cirkvi vždy vyhlasovalo, že homosexuálne praktiky patria medzi ťažké hriechy, ktoré nesmierne porušujú čistotu (porov. KKC 2396) a sú rázne odmietané Svätým písmom (porov. Gn 19, 1 - 29; Lv 18, 22; Rim 1, 24 - 27; 1 Kor 6, 9 - 10; 1 Tim 1, 10).”

“Katechizmus pripomína, že vina sodomitov je hriechom, ktorý ‘volá do neba’ (porov. KKC 1867).”

“Svätá Katarína Sienská vo svojom slávnom diele Rozhovor s Bohom o plnohodnotnom duchovnom živote dosvedčuje, do akej miery Pán odsudzuje homosexuálne skutky:

‘Nešťastníci robia ešte horšie veci a páchajú prekliaty hriech proti prírode. A ako slepí blázni, ktorých rozum je zatemnený, si neuvedomujú hnilobu a biedu, v ktorej sa utápajú. Je to odporné nielen Mne, ktorý som najvyššia večná čistota (ba tak odporné, že som pre tento jediný hriech zničil svojím božským súdom päť miest, lebo Moja spravodlivosť by to už nezniesla), ale dokonca aj démonom."”

PREČÍTAJ: Nemecký kňaz prirovnáva synodu ku komunistickej revolúcii, spája ju s fatimským posolstvom o ‘veľkej apostáze’

“V katolíckej viere nemôže byť rozpor medzi učením a pastoráciou,” pokračuje vyhlásenie. “Skutočné milosrdenstvo je vždy spojené s pravdou. Nepotvrdzuje pokrytecky ľudí v ich situácii viny, ale snaží sa ich priviesť k pokániu v záujme večnej spásy – od smrti hriechu k životu milosti.”

Nemecká skupina Communio Veritatis sa pripojila k rastúcemu počtu katolíkov, ktorí otvorene odmietli vatikánsku’Deklaráciu Fiducia Supplicans zverejnenú 18. decembra, vrátane väčšiny afrických biskupov.

Skupina stoviek britských kňazov nedávno vydalastanovisko, v ktorom vyhlásila, že akékoľvek “požehnanie” homosexuálnych partnerov “je pastoračne a prakticky neprípustné.”