Jim-Caviezel-December-2023-810x500.jpg

Jim Caviezel inšpiroval zástancov života z celých USA na galavečere Birth of Hope

52
Kultúra života

Počas dojemného a inšpiratívneho večera na galavečere Zrodenie nádeje, ktorý organizovala Juhozápadná koalícia pre život a na ktorom sa zúčastnil Jim Caviezel, sa moje myšlienky začali sústreďovať na zázračné narodenie Ježiša.

Toto podujatie, ktoré sa konalo 14. decembra večer v texaskom El Pase a 15. decembra v Las Cruses v Novom Mexiku, bolo oslavou života a platformou na podporu komplexnej zdravotnej starostlivosti o ženy, ktorá potvrdzuje život, a osvetlilo transformujúce posolstvo, že “Pokoj na zemi sa začína narodením.”

Ako človek, ktorý v pätnástich rokoch zažil neplánované tehotenstvo, som sa často stotožňovala so silným príbehom narodenia pre jeho citlivosť a zobrazenie neistoty. Rozvíjajúci sa príbeh mi udrel do očí, hoci si uvedomujem ostrý kontrast medzi neplánovaným tehotenstvom a svätým narodením Ježiša. Napriek tomu som si nemohol’pomôcť, ale uvažoval som o paralelách s príbehom o jasličkách a o potrebe obklopiť každého, kto prináša na svet život, láskou a nádejou.

Na galavečere sa plynulo prelínala tradícia s modernou propagáciou, pričom sa na ňom predstavil uznávaný herec Jim Caviezel, známy stvárnením Ježiša vo filme Umučenie Krista a Tim Ballard vo filme Sound of Freedom. Caviezel, ktorý pozoruhodne stvárnil prezidenta Ronalda Reagana a pápeža Jána Pavla II. vyzval účastníkov, aby sa pripojili k misii ochrany nenarodených detí a záchrany detí, s ktorými sa obchoduje. Adopcia troch detí so špeciálnymi potrebami Jimom a jeho manželkou’je príkladom hlbokého odhodlania ctiť si posvätnosť každého ľudského života. Jeho zvučné vyhlásenie: “Božie’deti už nie sú na predaj,” sa ozývalo sálou po tom, ako všetkých vyzval, aby prijali svoju úlohu v starostlivosti o zraniteľné osoby a zdôraznili boj proti dvom veľkým zlám: potratom a obchodovaniu s deťmi.

Zúčastnil som sa na slávnostnom večeri v Las Cruces v Novom Mexiku, ktorý bol spojený s Projektom sprievodcovskej hviezdy. Pred príchodom som sa išiel pozrieť do Guiding Star Center, ktoré na moje prekvapenie od neslávne známeho “Pink House” potratového zariadenia, ktoré sa presťahovalo z Jacksonu v Mississippi po tom, čo ich prehra na Najvyššom súde viedla k zrušeniu rozsudku Roe v. Wade, oddeľuje len smetný kôš na parkovisku. Napriek tejto blízkosti sa projekt Guiding Star postavil odhodlane a založil holistické ženské zdravotné centrum, ktoré ponúka skutočnú ženskú zdravotnú starostlivosť zaoberajúcu sa plodnosťou, tehotenstvom, pôrodom, dojčením a materstvom. Táto komparácia zdôrazňuje kritickú potrebu chrániť a podporovať tehotné ženy a ich nenarodené deti na ich jedinečnej ceste. Prijímajúc odporúčania z modlitebných vigílií Juhozápadnej koalície’, výjazdov na chodník a mobilnej jednotky, Guiding Star Southwest ponúka “holistický feministický” alternatívny pohľad, že ženy sú silné a schopné a nepotrebujú traumu potratu, ktorý zbytočne ničí normálnu, zdravú funkciu prirodzeného tela ženy’.

Čítajte: Trump chváli ‘Sound of Freedom’ po súkromnej projekcii s Jimom Caviezelom, producentmi filmu’

Počas slávnostného gala’večera sme si vypočuli dojímavý príbeh jednej z klientiek Guiding Star’s. Vanessa, hnaná strachom, si najprv vzala potratovú tabletku, aby ju potom pohltili výčitky svedomia. Keď sa Vanessa obrátila na Google, objavila možnosť zrušiť potratovú tabletku. Spoločnosť Guiding Star v spolupráci so špecializovaným lekárskym tímom zakročila a poskytla Vanesse nevyhnutnú starostlivosť s cieľom zachrániť jej nenarodené dieťa. Vanessa bola ocenená cenou “hrdina”, ktorá vyjadruje uznanie jej odvahe pri aktívnom úsilí o zvrátenie počiatočných účinkov potratovej tabletky. Zázrakom, z Božej’milosti, sa na ultrazvuku ozvala rytmická ozvena tlkotu srdca jej dieťaťa.

Záujem davu sa ešte zvýšil, keď sa hovorilo o aktuálnych informáciách o prelomovom projekte vo výstavbe pôrodnice Lily Pad v El Pase v Texase, ktorej debut je naplánovaný na rok 2024. Inšpirovaný Jozefovou’opatrovateľskou úlohou voči Márii, Lily Pad Maternity Home stojí ako moderné útočisko pre tehotné ženy, ktoré hľadajú súcitnú starostlivosť a podporu. Model, v ktorom pôrodné asistentky a duly sprevádzajú ženy pri pôrode a ktorý odráža tradície bohabojných pôrodných asistentiek v biblických časoch, sa snaží napodobniť nežnú starostlivosť, ktorá sprevádzala Máriu pod sprievodom betlehemskej hviezdy. Od prvých ultrazvukových záchvevov až po komplexné služby v pôrodných centrách a pomoc pri dojčení a rodičovstve, Lily Pad stelesňuje záväzok k materskému blahu.

Podobne ako mudrci priniesli dary na podporu Svätej rodiny, jednotlivci z blízkeho i ďalekého okolia prispeli finančnými darmi na podporu Juhozápadnej koalície. Mark Cavaliere, generálny riaditeľ a neúnavný obhajca života, inšpiroval obnovený zmysel pre rytierstvo, pričom zdôraznil kľúčovú úlohu schopných otcov a manželov. Jeho osobná účasť na nečakanom pôrode vlastného dieťaťa, ktorý sa uskutočnil len týždeň pred galavečerom, poukázala na hlboký vplyv Božieho plánu zrodenia, zakoreneného v nádeji a rodine.

Účastníci z celého Nového Mexika a Texasu, ako aj z Kalifornie, Montany, Ohia, Alabamy a dokonca Anglicka sa zišli na galavečere Zrodenie nádeje ako obrancovia života a ukázali globálny záväzok bojovať za život. Toto zastúpenie zdôraznilo kolektívne odhodlanie zosúladiť sa s Božím poslaním chrániť a zachovávať posvätnosť ľudského života, najmä nenarodeného. Na podujatí odznela hlboká pravda, že “Pokoj na Zemi sa začína narodením.”

PREČÍTAJTE SI: Indiana hlási 17 potratov za šesť týždňov po prijatí reštriktívneho zákona

Laura Lynn Hughesová je rečníčka, učiteľka, aktivistka za ľudské práva a autorka knihy Choose Zoe: A Story of Unplanned Parenthood and The Case for Life. Laura je advokátkou v bezpečnom domove nadácie C.U.R.E. pre deti zachránené pred obchodovaním s ľuďmi a sexuálnym vykorisťovaním online. Je členkou predstavenstva a dobrovoľníčkou v Alpha Clinic vo Vacaville v Kalifornii, ktorá slúži zraniteľným tehotným ženám, a spoluzakladateľkou služby A Movement of Love. Je rečníčkou organizácie Sanctity of Human Life, ktorú zastupuje spoločnosť Ambassador Speakers. Prednáša na komunitných vysokých školách, stredných školách, v cirkvách a na konferenciách na národnej i medzinárodnej úrovni na témy súvisiace s tehotenstvom, vývojom plodu, obchodovaním s ľuďmi, on-line sexuálnym vykorisťovaním detí a traumou a zotavením po potrate. Laura je matkou piatich detí, babičkou dvanástich detí a prababičkou jedného dieťaťa a vlastní fotografické štúdio v severnej Kalifornii. Vystupovala v Eric Metaxas Show, Focus on the Family a The 700 Club. Laura tiež prispieva do časopisov Focus on the Family a Christianity Today.