shutterstock_180961433-810x500.jpg

Chris Christie podporuje homosexuálne "manželstvo", cituje dokument pápeža Františka o "požehnaní" osôb rovnakého pohlavia

23
Kultúra smrti

Bývalý guvernér štátu New Jersey Chris Christie povedal, že podporuje homosexuálne manželstvá, a citoval nedávny dokument Fiducia Supplicans z Vatikánu, ktorý schvaľuje tzv. požehnanie pre páry v neregulárnych situáciách a pre páry rovnakého pohlavia.

Christie, ktorý sa hlási ku katolíckej cirkvi, povedal, že zmenil svoj názor na túto otázku a ako jednu z príčin zmeny uviedol mladých ľudí. Uchádza sa o republikánsku prezidentskú nomináciu v roku 2024.

“[P]redminulý týždeň alebo dva pápež František teraz povoľuje ‘požehnanie’ párom rovnakého pohlavia; dokonca aj Cirkev sa mení,” povedal Christie podľa Catholic News Agency koncom decembra na mestskej rade v New Hampshire.

“Spoločnosť sa zmenila a to, čo ľudia v našej krajine teraz akceptujú, je iné, ako keď som vyrastal, určite iné, ako keď som bol vo vašom veku,” povedal tiež. “A viete, ja už proti tomu nemám žiadne námietky. Nakoniec si myslím, že ma to’presvedčilo.”

Komentáre sú ďalším dôkazom toho, ako vatikánsky dokument vyvolal v Katolíckej cirkvi zmätok.

Novinka tiež odhalila rozdelenie v Katolíckej cirkvi, pričom mnohí africkí biskupi odmietli dokument. Heterodoxní preláti, ako napríklad kardinál Blase Cupich z arcidiecézy Chicago’toto oznámenie privítali. Jezuitský páter James Martin mal “požehnanie” v jezuitskej rezidencii s fotografom New York Times a dvoma novinármi po ruke deň po zverejnení dokumentu.

Čítajte: Pápež František’ americkí kardináli sú pro-LGBT revolucionári s radikálnou agendou pre Cirkev

Dokument je tiež v rozpore s 2021 dokument, podpísaný pápežom Františkom, ktorý odmieta myšlienky “požehnania” pre homosexuálne páry, idea presadzovaná heterodoxnými biskupmi v Nemecku.

Christie’s history of endorsing liberal ideas in contradiction to the Catholic faith

Christie pravidelne schvaľoval názory, ktoré sú v rozpore s katolíckou vierou. V roku 2015 povedal, že on a jeho manželka používali antikoncepciu. “Robí to zo mňa hrozného katolíka, pretože som veril a praktizoval túto funkciu počas časti svojho života?"” povedal. “Nemyslím si to, ale viete čo? Ja’to zistím až vtedy, keď’príde môj čas, aby som bol súdený.”

Katolícka cirkev odsudzuje používanie antikoncepcie ako smrteľný hriech.

Christie tiež povedal, že podľa neho je v poriadku, aby maloleté osoby so zmeneným pohlavím podstúpili trvalé procedúry, ktoré eliminujú ich reprodukčné schopnosti alebo inak odstraňujú zdravé orgány, pričom obmedzenia takýchto zákrokov označil za “rušivé.”

V auguste minulého roka povedal, že vláda by nikdy nemala zasahovať do činnosti rodičov, ktorí chcú, aby ich maloletý podstúpil lieky alebo operácie, ktorých cieľom je, aby sa jedinec s pohlavným zmätkom viac podobal na opačné pohlavie.

Katolícka cirkev učí, že existujú len dve pohlavia a nie je možné zmeniť jedno’pohlavie. Namiesto toho jednotlivci zmätení svojím pohlavím potrebujú modlitbu a poradenstvo a inú podporu, ktorá im pomôže prijať ich pohlavnú prirodzenosť.

Christie údajne tiež predtým daroval plánovanému rodičovstvu a podľa článku z roku 2016 povedal, že v 90. rokoch bol “za voľbu”. Tvrdenia v článku poprel, hoci autor pôvodného článku bol neskôr najatý ako tlačový tajomník guvernéra.

V súčasnosti má podľa RealClearPolitics v primárkach GOP v New Hampshire 10,5 % hlasov.