mike_dewine_inter-810x500.jpg

Konzervatívci kritizujú guvernéra Ohia Mikea DeWinea za vetovanie zákona na ochranu detí pred transgenderizmom

12
Neutral

Mierne republikánsky guvernér štátu Ohio Mike DeWine je pod paľbou kritiky za to, že vetoval legislatívu, ktorá by chránila neplnoleté osoby pred zákrokmi na zmenu pohlavia a vyhradila školské športové programy pre príslušníkov určeného pohlavia.

HB 68, zákon o záchrane adolescentov pred experimentovaním (SAFE), by zakázal súdom považovať odmietnutie rodičov potvrdiť zámenu pohlavia dieťaťa’za závažné z hľadiska ich rodičovských práv, zakázal by lekárom fyzicky alebo chemicky “zmeniť”pohlavie; maloletých, vyžadovalo od odborníkov na duševné zdravie, aby pred diagnostikovaním maloletého so stavom súvisiacim so zámenou pohlavia skontrolovali, či nemá iné duševné poruchy, a zakázalo školám a medziškolským športovým organizáciám, aby umožnili biologickým mužom účasť v športových tímoch určených pre biologické ženy.

Dňa 29. decembra DeWine zákon vetoval a tvrdil, že hovoril s mnohými rodičmi, ktorí trvali na tom, že ich deti by dnes boli mŕtve, keby nedostali liečbu, ktorú dostali, a že podpísanie zákona HB 68 by znamenalo, že štát, vláda, vie, čo je z lekárskeho hľadiska pre dieťa najlepšie, a nie dvaja ľudia, ktorí toto dieťa najviac milujú, rodičia.” 

Takisto uviedol, že “zdieľa viaceré” obavy, ktoré vyjadrili predkladatelia návrhu zákona”a “súhlasí s tým, že je potrebné prijať opatrenia týkajúce sa viacerých nastolených otázok.”Na tento účel DeWine uviedol, že nariadil príslušným agentúram, aby “začali pracovať na administratívnych pravidlách” na riešenie niektorých z nich vrátane toho, že “žiadna operácia tohto druhu by sa nikdy nemala vykonávať na osobách mladších ako 18 rokov.”

Mnohí konzervatívci a republikáni DeWina za veto zatratili a jeho vysvetlenie považovali za nedostatočné. 

Kandidáti na prezidenta Donald Trump a Ron DeSantis ho kritizovali, pričom prvý z nich vyhlásil, že “ho už nebudem”predstavovať” na mítingoch a druhý poznamenal, že na Floride podpísal politiku, ktorú guvernér Ohia”odmietol: 

Dvaja významní aktivisti proti rodovej ideológii, vysokoškolský plavec Riley Gaines a “detransitioner” (osoby, ktoré sa pokúsili žiť pod inou “rodovou identitou” predtým, než prijali svoje pohlavie) Chloe Cole, sa vyjadrila aj prostredníctvom sociálnych sietí:

“Maloletí nemôžu legálne riadiť autá, kupovať cigarety ani konzumovať alkohol. Rodičia nemôžu vziať novorodencov z nemocnice domov bez autosedačky alebo dovoliť deťom jazdiť v aute bez bezpečnostného pásu,” prezident Rady pre výskum rodiny Tony Perkins povedal. “Napriek tomu, ak táto legislatíva neexistuje, existuje zelená na zmenu, a dokonca na nezvratné poškodenie detského’tela. Ide o lekárske experimenty na neplnoletých, čisto a jednoducho.”

Republikánsky štátny poslanec Gary Click, ktorý je autorom návrhu HB 68, pripísalguvernérovi’motívy ako čisté, ale uviedol, že je “úplne jasné”, že DeWine’ovo srdce bolo pohnuté tými, ktorí sa mu prihovorili v súvislosti so stratou života v dôsledku samovraždy. Každý rozumný človek reaguje rovnako a nemožno mu to vyčítať. Moja prvotná reakcia nebola iná. Viaceré rozhovory s odborníkmi a rodinami, ktoré sa cítili zmanipulované podobnou rétorikou, však priniesli hlbšie pochopenie časom overených osvedčených postupov v oblasti prevencie samovrážd.”

Štúdie zistili, že viac ako 80 % detí, ktoré zažívajú rodovú dysfóriu z nej do konca dospievania samy vyrastú, a že ani úplná “zmena pohlavia” operácia často nedokáže vyriešiť pohlavne zmätených jedincov’ zvýšený sklon k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a môže ju dokonca zhoršiť, a to aj tým, že posilňuje ich zmätenosť a zanedbáva skutočné základné príčiny ich duševných problémov.

Mnoho často ignorovaných detransitioners majú potvrdili fyzickú a psychickú ujmu posilňovania zámeny pohlavia, ako aj zaujatosť a nedbanlivosť zdravotníckych zariadení v tejto oblasti, z ktorých mnohé pristupujú k svojej profesii aktivisticky a prípady začínajú s vopred stanoveným záverom, že “prechod” je najlepším riešením.

Niektorí takíto lekári boli tiež zachytení na videu, ako priznávajú staromódnejšie motívy takýchto zákrokov, ako napríklad v prípade exposé z minulého roka o Klinike pre transrodové zdravie Vanderbilt University Medical Center’kde Dr. Shayne Sebold Taylor otvorene povedal, že “tieto operácie zarábajú veľa peňazí.”

Medzičasom sa povinné začlenenie osôb s pohlavnou inklúziou do športov opačného pohlavia propaguje ako vec “inklúzie”, ale kritici upozorňujú, že dopriatie “transrodovým” športovcom podkopáva pôvodný racionálny základ pre to, aby vôbec existovala športová súťaž pre jednotlivé pohlavia, čím sa športovkyne pripravujú o uznanie a profesionálne či akademické príležitosti. 

V minulosti sa vyskytli početné vysokopostavené príkladovv posledných rokochzávodov muži vyhrávajúženské’súťaže a výskumy potvrdzujú, že fyziológia dáva mužom výrazné športové výhody, ktoré sa nedajú úplne negovať potlačením hormónov.

V článku z roku 2019, ktorý uverejnil Journal of Medical Ethics, novozélandskí vedci zistili, že “zdraví mladí muži [nestrácajú] významnú svalovú hmotu (ani silu), keď sa ich hladina cirkulujúceho testosterónu znížila na (pod úroveň smerníc Medzinárodného olympijského výboru) počas 20 týždňov,” a “nepriame účinky testosterónu” na faktory, ako je štruktúra kostí, objem pľúc a veľkosť srdca “sa hormonálnou terapiou nezmenia;” preto “výhoda pre transsexuálov [biologických mužov], ktorú im poskytujú smernice [Medzinárodného olympijského výboru], je neprípustná nespravodlivosť.”

DeWine v minulosti odflákol snahy o prijatie samostatných zákonov na ochranu ženských’športov počas predchádzajúcich legislatívnych zasadnutí.