shutterstock_1720334479-810x500.jpg

Komisár pre vyšetrovanie kanadských občanov tvrdí, že odpoveď COVID odhalila "diery" v charte

15
Neutral

Komisár kanadského Národného občianskeho vyšetrovania (NCI) odhalil, že Charta práv a slobôd umožňuje Trudeauovej vláde “zrušiť všetky naše práva podľa ľubovôle.” 

V rozhovore zverejnenom 26. decembra komisár NCI Ken Drysdale pre Post Millennial uviedol, že COVID ‘pandémia’ odhalila, že Kanadská’charta práv a slobôd nedokáže chrániť práva Kanaďanov’ a umožňuje všetkým úrovniam vlády potláčať základné práva pod zámienkou ’mimoriadnej situácie’.  

“Hovoríte o Kanaďanoch’ naïveté. Viete, my ako Kanaďania sme posledných 41 alebo 42 rokov chodili so zatvoreným dáždnikom a čakali na daždivý deň,” povedal Drysdale.  

 

“A to, o čom’hovorím, je Kanadská charta práv a slobôd. Problém bol v tom, že po nejakých 40 rokoch sme išli používať tento dáždnik. Otvorili sme ju a bola plná dier,” prezradil. 

“Pretože v podstate sme urobili to, že sme na dvere dali zámok,” pokračoval. “Ale potom sme dali kľúč pod rohožku a povedali sme zlodejovi, že kľúč je pod rohožkou, a mysleli sme si, že nás zámok ochráni … Napísali sme ústavu, ktorá dala vláde východisko: v podstate mohla vyhlásiť výnimočný stav a zrušiť všetky naše práva z rozmaru – a to”aj urobila.” 

Občanmi vedená a financovaná NKI vznikla v roku 2022 s cieľom vyšetriť “bezprecedentné” mandáty COVID, ktoré Kanaďanom ukladajú všetky úrovne vlády. 

Podľa Drysdalea Charta zlyhala, keď ju Kanaďania najviac potrebovali, a umožnila vláde nútiť ľudí, aby si vzali experimentálnu vakcínu COVID a nosili masky, a zatvoriť podniky a kostoly.  

Uviedol, že Charta “ako dokument zlyhala. Keď ju Kanaďania prvýkrát potrebovali a museli sa o ňu oprieť, úplne sa zrútila.” 

“Máte tieto absolútne vlády, ktoré zatvárajú náš priemysel, ktoré berú Kanaďanom’ práva a slobody,” pokračoval.  

Drysdale naznačil, že Kanaďania si zvykli na vládu, ktorá porušuje ich práva a slobody.  

“Pre Kanaďanov to nebol až taký veľký skok, aby si začali nasadzovať tieto masky,” dodal. “… Môžete ísť po ceste a starať sa o svoje veci a polícia má právo zastaviť vás na kontrolnú zastávku a vyšetriť vás bez akéhokoľvek pravdepodobného dôvodu.” 

Odpovedané: Kanadské vyšetrovanie vedené občanmi’v záverečnej správe vyzýva, aby sa všetky súdne prípady COVID preskúmali naraz

Drysdaleove’pripomienky sú ozvenou záverečnej správy NCI’ktorá bola zverejnená v novembri 2023. Správa požadujeúplné preskúmanie všetkých súdnych prípadov súvisiacich s COVID, aby sa obnovila dôvera verejnosti v kanadský’súdny systém.  

Záverečná správa má 5 324 strán a obsahuje desiatky odporúčaní pre zákonodarcov, verejné inštitúcie a širokú verejnosť, ktoré by mali implementovať.  

Zostavili ju štyria nezávislí komisári. NKI dostala za úlohu preskúmať negatívne vedľajšie účinky, ktoré sa u mnohých Kanaďanov prejavili po podaní experimentálnych injekcií COVID. Vypočuli si svedectvá lekárov, ktorých sa tieto injekcie dotkli. 

LifeSiteNews informoval o predchádzajúcich svedectvách NCI. V Ottawe dňa 18. mája bývalá reportérka CBC Manitoba Marianne Klowaková odhalila, že reportérom bolo zabránené pokrývať články kritické k vakcínam COVID a výlukám a namiesto toho boli povzbudzovaní, aby presadzovali vládnu “propagandu.” 

Začiatkom tohto roka  penzionovaný kanadský podplukovník David Redman pred NCI vypovedal, že staršie médiá, ako je CBC, sú “ministerstvami propagandy.” 

Štyrmi členmi komisie NCI boli Drysdale, Janice Kaikkonenová, zvolená členka školskej rady Heather DiGregorio, vedúca partnerka právnickej firmy, a Bernard Massie, nezávislý konzultant v oblasti biotechnológií. 

Počas väčšiny krízy COVID sa Kanaďania od pobrežia k pobrežiu stretávali s mandátmi COVID vrátane jab diktátov, ktoré zaviedli provinčné aj federálne vlády. Po veľkom nátlaku, najmä zo strany kanadských kamionistov Freedom Convoy, bola väčšina provinčných mandátov do leta 2022 zrušená. Koncom roka 2022 kanadská federálna vláda pod vedením premiéra Justina Trudeaua konečne “pozastavila” mandát na cestovanie COVID jab pre lietanie.