chick_fil_a_sandwich-810x500.jpg

Návrh zákona štátu New York by prinútil niektoré prevádzky Chick-fil-A pracovať v nedeľu

17
Neutral

Keď banda ľavicových právnikov najatých ľavicovým zákonodarným zborom píše perspektívne zákony, dostávame takéto návrhy zákonov, prostredníctvom správy Fox News uverejnenej 20. decembra:

Návrh zákona v New Yorku by prinútil niektoré prevádzky Chick-fil-A otvoriť v nedeľu Nový návrh zákona podaný v zhromaždení štátu New York má za cieľ prinútiť niektoré prevádzky Chick-fil-A pracovať sedem dní v týždni, čo ohrozuje dlhodobú politiku tohto reťazca rýchleho občerstvenia, ktorý má v nedeľu zatvorené reštaurácie. Právny predpis navrhnutý minulý týždeň by vyžadoval, aby všetci predajcovia jedla na odpočívadlách patriacich pod New York State Thruway Authority mali otvorené každý deň, a ako dôvod tohto kroku uvádza spoločnosť Chick-fil-A.

(Vážne, nie je už čas, aby títo ľudia išli na štátom sponzorovanú vianočnú dovolenku? Myslím tým, že’už teraz nesieme ťarchu triedy politických parazitov, takže’nie je vhodnejšie dostať ich z hlavného mesta štátu, aby sa zmiernili škody, aj keď je to za naše peniaze?)

Takže najprv New York zavrel Chick-fil-A, teraz štát požaduje, aby zostalo opäť otvorené

V “odôvodnení” sa uvádza text z návrh zákona menovite vyzýva Chick-fil-A a obsahuje túto poznámku:

Keďže nie je nič proti tomu, že reštaurácia rýchleho občerstvenia je v určitý deň v týždni zatvorená, obslužné priestory určené pre cestujúcich sú pre takúto reštauráciu nevhodným miestom. Oblasti služieb vo verejnom vlastníctve by mali využívať svoje priestory tak, aby prinášali maximálny úžitok verejnosti. Umožnenie nevyužívania predajných priestorov jednu sedminu týždňa alebo viac je medvedia služba a zbytočné nepríjemnosti pre cestujúcich, ktorí sa na tieto servisné priestory spoliehajú.

Pot, meet kettle—the government concerned about “unnecessary inconvenience[s]” (čo ani’nezačnem uvádzať vzhľadom na počet slov) je vrcholná irónia. Čokoľvek, čoho sa vláda dotkne sa stane nepríjemnosťou takou absurdnou, že by to bolo&nbspsmiešne, keby to nebolo&nbsptak… zatracene… frustrujúce. Ako sa hovorí vo vtipe: “Bez štátnych zamestnancov, ktorí by boli doslova vo všetkom najhorší?"”

Na dôvažok, “verejnoprávne oblasti služieb” by mali využívať priestor tak, aby “prinášali maximálny prospech” ľuďom? V prvom rade, ako sa opovažujú—vláda nerobí nič iné, len maximálne znevýhodňuje ľudí. Je pozvanie miliónov nevzdelaných a nekvalifikovaných ľudí z tretieho sveta, aby sa utáborili na “verejnom” chodníku v New Yorku, vrcholným pozitívom pre tých, ktorí sa vraj považujú za občanov? Existujú “verejne vlastnené” úrady, aby slúžili, alebo aby vydierali a prinášali štátne/federálne príjmy? Sú “cesty vo verejnom vlastníctve” udržiavané v špičkovom stave? Využívajú “verejne vlastnené” verejné školy na prospech tých, ktorí sú v ich starostlivosti, alebo ich kupliarsky využívajú pre transvestitov a plánované rodičovstvo?

Po druhé, ako som už povedal, tento príbeh je vrcholom irónie—nie je vláda tiež v nedeľu zatvorená? Ale nielen to, aj v sobotu? Rovnako ako všetky federálne sviatky? Niežeby som sa teraz’sťažoval, pretože menej otvorených dní jednoznačne znamená menej neporiadku a menej pracujúca vláda je vlastne “maximálnym prínosom” pre ľudí.

Prevzaté so súhlasom American Thinker