Josh-Alexander-810x500.jpg

Rada katolíckej školy potvrdila suspendáciu Josha Alexandra za odmietanie rodovej ideológie

0
Kultúra života

Študentský aktivista Josh Alexander, ktorého suspendovali za výrok, že Boh stvoril ľudí ako mužov a ženy, sa vďaka rozhodnutiu miestnej katolíckej školskej rady nebude môcť vrátiť do školy  

Renfrew County Catholic District School Board (RCCDSB) rozhodla proti odvolaniu 17-ročného Josha Alexandra proti jeho suspendácii z Katolíckej strednej školy svätého Jozefa minulý mesiac. Zákaz zverejnenia znamená, že dôvody ich rozhodnutia nemôžu byť zverejnené.  

“Od začiatku chceli, aby bol prípad úplne utajený,”povedal dnes pre LifeSiteNews Alexanderov právnik James Kitchen. “Zámienkou … je ochrana súkromia a identity týchto ľudí mladších ako 18 rokov, čo, samozrejme, nedáva zmysel nikomu, kto sa na to aspoň na sekundu pozrie.” 

Posúdenie odvolania, ktoré sa konalo 15. a 17. novembra, prebehlo v “úplnom utajení” vďaka úplnému zákazu zverejňovania, ktorý bráni zverejneniu akýchkoľvek dokumentov použitých v odvolaní.   

Kitchen predtým povedalLifeSiteNews, že školská rada pred pojednávaním udelila vedeniu Katolíckej strednej školy svätého Jozefa požadovaný zákaz zverejňovania všetkých dokumentov predložených proti Alexandrovi, evanjelickému kresťanovi.  

Právnik vysvetlil, že zákazy sa zvyčajne udeľujú, ak sa prípad týka citlivých informácií vrátane mien maloletých.  

“Problém je v tom, že oni’hovoria, že chceme všetko utajiť, dokonca aj veci, ktoré nemajú nič spoločné so súkromím študenta,” prezradil.   

Súd odmietol argument Kitchen’a, že zákaz by sa mal vzťahovať len na citlivé informácie a nie na všetky informácie, ktoré podáva vedenie školy.  

“To neospravedlňuje úplné, absolútne utajenie,”vysvetlil. “Takže zrejme existuje nejaký iný dôvod, ktorý nechcú zverejniť, a oni”používajú len tento dôvod a dúfajú, že ich nikto nebude brať na zodpovednosť.” 

Dodal: “Rada školy má pocit, že ich nikto nemôže brať na zodpovednosť.” 

SÚVISIACE:  

“Vyjadril svoje náboženské presvedčenie a potom bol za to potrestaný,” vyhlásil Kitchen. Podľa neho si správna rada uvedomila, že nemôže tvrdiť, že diskriminácia školy voči Alexandrovi’bola oprávnená, a tak prišla s tvrdením o “šikanovaní”. 

“Museli … zvoliť absurdný prístup a povedať [v súvislosti s Alexandrovým’vyznaním viery]: ‘No, to’sa vlastne nestalo’,” dodal.  

Vlani sa Jason Alexander, vtedy 16-ročný, stal známym tým, že odmietol ustúpiť LGBT ideológii vo svojej škole a vyjadril sa proti vstupu študentov mužského pohlavia na ženské toalety.  

Alexander odmietol ustúpiť zo svojho presvedčenia a bol na neurčito suspendovaný z Katolíckej školy svätého Jozefa’a nemohol ju dokončiť.    

A napriek tomu, že bol za protesty viackrát zatknutý Alexander pokračuje v boji, cestuje po Kanade a drží protesty proti LGBT agende. V súčasnosti sa stal známou tvárou v prorodinnom hnutí, mnohí ho poznajú podľa červenej čiapky “Save Canada”.  

Kitchen pre LifeSiteNews povedal, že by sa spolu s Alexandrom radi odvolali proti rozhodnutiu a zákazu jeho zverejnenia. Avšak, Liberty Coalition Canada, ktorá sponzorovala ich boj, momentálne nemá finančné prostriedky na ďalšie pokračovanie Alexandrovho prípadu.  

Aby ste Alexandrovi pomohli odvolať sa proti rozhodnutiam, zvážte možnosť prispieť na účet Liberty Coalition Canada zde 

Odkaz: Katolícka školská rada zakazuje Joshovi Alexandrovi zverejniť dokument o jeho prípade slobody prejavu