Tucker-Seth-810x500.png

Jalsevac: Tucker, Seth Dillon odhaľujú falošné "overovače faktov", ktoré poškodzujú LifeSite a ďalšie vplyvné konzervatívne webové stránky

25
Neutral

Komentár k spravodajstvu zo štvrtka 21. decembra

Vážení čitatelia LifeSiteNews,

Blížime sa ku koncu našej veľmi dôležitej, koncoročnej vianočnej kampane.

Vy ste dosiahli celkovú sumu 48 % z potrebného minimálneho cieľa 750 000 dolárov. Jsme vám za to veľmi vďační! Ale, samozrejme, ak si to spočítate, k dosiahnutiu konečného cieľa zostáva ešte dlhá cesta.

Takže ak ste to ešte nestihli urobiť, pripojte sa podľa svojich dostupných osobných zdrojov štedrým darom ešte dnes kliknutím na give.lifesitenews.com a vybrať si jednu z viacerých praktických a bezpečných možností darcovstva, ktoré poskytujeme.

Záplava reakcií na Františkov dokument o požehnaní pre páry rovnakého pohlavia pokračuje. Sú takí, ktorí vidia, k čomu to v skutočnosti je a zrejme aj povedie, a buď to odsudzujú, alebo veľmi chvália. A potom sú tu tí, ktorí ho naďalej ospravedlňujú ako nič významné a hovoria, “choďte ďalej, tu nie je nič, čo by vás malo vzrušovať.”

Arcibiskup Carlo Maria Vigano sa naďalej vyjadruje veľmi nekompromisne o realite dôsledkov a dopadov dokumentu. Je to cirkevný predstaviteľ s veľkými skúsenosťami a znalosťami sveta i Cirkvi. Len hŕstka katolíckych biskupov disponuje takou vysokou úrovňou prehľadu medzi týmito dvoma svetmi. Slúžil pod viacerými pápežmi a istý čas bol treťou najvyššou autoritou vo Vatikáne, ktorá mala na starosti všetkých nunciov (veľvyslancov) vo svete’

Výzvou pre všetkých kritikov jeho výrokov je dokázať, že sa mýli. Arcibiskup Vigano vyhlasuje: “Schválené požehnanie pre homosexuálne ‘páry’ ukazuje, že ‘bergogliánska hierarchia’ sú “služobníci satana a jeho najhorlivejší spojenci.” Nuž, áno, to je intenzívny jazyk, ale v dejinách Cirkvi sa vyskytlo mnoho prípadov, keď vyhlásení svätí použili takéto silné slová o chybách biskupov a pápežov. Sme šokovaní, pretože na to nie sme zvyknutí. V našich životoch vo všeobecnosti nebolo takmer potrebné takéto vyhlásenie, pretože katolíci boli požehnaní mnohými dobrými biskupmi a mnohými dobrými pápežmi v rade – až doteraz.

Kardinál Gerhard Müller, Benediktom menovaný a neskôr Františkom prepustený (bez vysvetlenia) šéf Kongregácie pre náuku viery, dlhé desaťročia považovaný za druhú najvyššiu autoritu v Cirkvi a vo Vatikáne, poskytuje autoritatívnu, ale nie príliš dlhú kritiku výbušného dokumentu. Müller’svojou teologickou odbornosťou ďaleko prevyšuje súčasného šéfa CDF kardinála Victora Manuela Fernandeza a tiež Františka, z ktorých ani jeden nie je známy osobitnou teologickou kompetenciou.

Odpoveď Müller’s treba považovať za najdôležitejšiu zo všetkých doterajších kritík a varovaní týkajúcich sa Fiducia Supplicans (FS). Píše, že požehnanie homosexuálnych párov “predstavuje(-ú) rúhanie a že dokument je “vnútorne rozporný.” Ukážte to každému, vrátane kňazov a biskupov, ktorí vám tvrdia, že na dokumente nie je nič zlé.

A potom sú tu ukrajinským biskupom, ktorí dokument kritizujú a odmietajú takéto požehnanie. A veriaci holandský biskup sa obracia na Svätého Otca o viac jasnosti ohľadom “diabolských nejasností” v dokumente. Veľa ďalšie odpovede biskupov sú zaznamenané v špeciálnej kompilácii tu.

Doug Mainwaring predstavuje ďalší silný komentár k početným rúhaniam, ktoré sa vyskytujú v súvislosti s novým vatikánskym dokumentom.

O úplne inej téme, reprint Konzervatívneho stromu odhaľuje zásadné informácie o skutočných, väčšinou neznámych hráčov v americkom Deep State. Viete, kto je Mary McCordová? Všetci čitatelia v USA by si mali prečítať tento šokujúci článok. Teraz sa dostávame k podstate toho, kto stojí za všetkými falošnými súdnymi spormi a inými manipuláciami, ktoré likvidujú zvolených a iných účinných oponentov Hlbokého štátu. Pamätajte, že v poznaní je sila. Tieto vedomosti nám chýbali.

Náš článok o Tucker Carlson’s fascinujúcim rozhovorom so Sethom Dillonom z Babylon Bee’s o “overovaní faktov” konzervatívcov otvára oči a zároveň je zábavný. Napriek tomu to, o čom diskutujú, sú vážne veci, ktoré treba vedieť. LifeSiteNews boli týmito “fact-checkermi” nesmierne poškodené, rovnako ako väčšina účinných konzervatívnych informačných a spravodajských služieb na internete. Na jednej strane je to pre nich pocta, že považujú za potrebné “fact-check” a pokúšajú sa nás zničiť, ale veľmi radi by sme svojou život zachraňujúcou žurnalistikou oslovili oveľa viac miliónov ľudí.

Dobrou správou je, že Katolícka ženská’vysoká škola v Notre Dame, Indiana zmenila svoje rozhodnutie po tom, čo dostala odpor, aby umožnila prijatie mužom, ktorí sa “identifikujú” ako ženy. Aj to svedčí o účinnosti občianskeho aktivizmu, ale v skutočnosti, prečo bol v tomto prípade vôbec potrebný?"

Pripomíname päť dôležitých kanadských príbehov o tamojšom vývoji v otázkach, ktoré zaujímajú kanadských čitateľov. Zistili sme, že americkí čitatelia sa často zaujímajú aj o naše kanadské správy, aby boli lepšie pripravení na to, čo v budúcnosti často prichádza do USA z Kanady.

Nakoniec, ale nie v poslednom rade, dnes začíname uverejňovať množstvo rôznorodých, osobných vianočných zamyslení členov tímu LifeSiteNews. V nasledujúcich dňoch ich bude uverejnených viac.

Toto robíme každý rok a mnohí čitatelia nám hovoria, že sa im veľmi páčia. Sú osviežujúcim, často inšpiratívnym oddychom od našich obvyklých každodenných správ o veľkých bojoch medzi dobrom a zlom vo svete.

Najdite si čas, sadnite si, dajte si šálku kávy alebo čaju či pohár vína a jednoducho si vychutnajte skutočnú dobrotu. Uvidíte, že máme výnimočný tím pravdovravcov plných viery s veľkým srdcom a často dojímavými príbehmi.

Pomôcť podporiť týchto dobrých ľudí, z ktorých väčšina je ženatých s mladými rodinami alebo starších s mnohými pohnutými životnými skúsenosťami, s svoj štedrý dar s našou kampaňou Dary vďaky. Tieto články sú jedinečnými, osobnými darmi pre vás všetkých od každého z nich.

Boh žehnaj,

Steve Jalsevac
Spoluzakladateľ
LifeSiteNews.com