martin-blessings-810x500.jpg

Páter James Martin požehnal homosexuálny "pár" v jezuitskej rezidencii v New Yorku

192
Kultúra smrti

Známy disidentský, pro-LGBT páter James Martin po vydaní nového dokumentu pápeža Františka vykonal vo svojej jezuitskej rezidencii v New Yorku prvé “požehnanie” homosexuálneho páru”.

V utorok 19. decembra, len deň po tom, čo Vatikán vydal svoju Fiduciu suplikantov, ktorú pro-LGBT biskupi a skupiny oslavujú ako výslovný súhlas so zväzkami osôb rovnakého pohlavia, Martin “požehnal” 44-ročného Damiana Steidla Jacka a 38-ročného Jasona Steidla Jacka v obývačke jezuitskej rezidencie na Manhattane.

Čítajte: Pápež František zverejnil normy pre duchovných na ‘požehnanie’ homosexuálnych párov

Martin požehnanie zverejnil v príspevku na X, predtým Twitteri, kde napísal: “Drahí priatelia: Dnes ráno som mal tú česť požehnať mojich priateľov Jasona a Damiena v našej jezuitskej rezidencii podľa nových smerníc, ktoré Vatikán stanovil pre páry rovnakého pohlavia. Ale už predtým som’bol požehnaný ich priateľstvom a podporou.”

“Bolo naozaj pekné, že som to mohol urobiť verejne,” povedal.

Jason je zrejme profesorom teológie na Univerzite svätého Jozefa v New Yorku, ktorý sa zameriava na výskum katolíckej “služby” LGBT osobám. Obaja sa pokúsili “zosobášiť” v Judson Memorial Church a je o nich známe, že často navštevujú gay bary a večierky nahých ľudí. Samotnému Martinovi sa “páčili” fotografie, na ktorých sa dvojica bozkáva na pery.

Martin pri príležitosti nového povolenia Vatikánu požehnávať páry rovnakého pohlavia označil žiadosti o takéto požehnanie za “svätú túžbu po Božej’pomoci,” ignorujúc ťažkú hriešnosť homosexuálneho vzťahu, ktorý z takýchto osôb robí “pár".”Martin povedal o novom dokumente: “Skôr ako hovorí, že Boh nepožehnáva hriech, hovorí, že Boh požehnáva nás všetkých v našej túžbe po Božej’prítomnosti v našom živote.”

“Toto je predčasný vianočný darček pre Katolícku cirkev a pre mnohých ľudí, ktorí mali pocit, že ich Boh naozaj’nesprevádza”a že ich cirkev, presnejšie povedané, nesprevádza”a teraz sa budú cítiť viac sprevádzaní a schopní robiť tieto veci na verejnosti.”

“Spolu s mnohými kňazmi budem teraz s radosťou žehnať svojim priateľom v zväzkoch osôb rovnakého pohlavia,” Martin napísal v oslavnom príspevku na sociálnej sieti. Poznamenal, že dokument je “výrazným posunom od záveru ‘Boh nežehná a nemôže žehnať hriech’ spred dvoch rokov” – slov, ktoré sa nachádzali v dokumente CDF’2021 note zakazujúcom požehnanie osôb rovnakého pohlavia, vydanom za vtedajšieho prefekta Luisa kardinála Ladaria Ferrera SJ.

Známy heterodoxný Martin mal vyhlásil, že bude ponúkať požehnanie ľuďom v zväzkoch osôb rovnakého pohlavia, v prvom oficiálnom oznámení o takomto kroku, ktoré urobil člen kléru po zverejnení dokumentu’:

Vyhlásenie otvára dvere neliturgickému požehnaniu párov rovnakého pohlavia, čo bolo doteraz pre biskupov, kňazov a diakonov zakázané. Spolu s mnohými kňazmi budem teraz s radosťou žehnať svojim priateľom v zväzkoch osôb rovnakého pohlavia:

Martin zdvojnásobil svoj zámer a odmietol pokusy bagatelizovať význam vatikánskeho’dokumentu: “Je to’významná zmena. Stručne povedané, včera mi ako kňazovi zakázali vôbec požehnávať páry rovnakého pohlavia. Dnes, s istými obmedzeniami, môžem.”Utorkové “požehnanie” homosexuálneho “páru” bolo prvým, ktoré heterodoxný kňaz ponúkol.

Čítajte: Dokument Vatikánu’o homosexuálnom ‘požehnaní’ vyzýva kňazov, aby falšovali doktrínu aj prax

V rozhovore pre The National Desk, Martin zdôraznil, že LGBT katolíci sú “potešení” a “nadšení” zo zmeny praxe Ríma’.

Komentujúc radosť z nového dokumentu, ktorú prejavili tí, ktorí otvorene nesúhlasia s katolíckym učením o sexuálnej morálke, františkán páter Thomas Weinandy OFM povedal:

“Všetci prítomní na takýchto požehnaniach bezpochyby vedia, že takéto vzťahy majú sexuálny charakter. Nikto sa nedá oklamať. V skutočnosti sa tešia, že sa takéto sexuálne vzťahy žehnajú. To je’zmysel týchto požehnaní. Nežehná sa ich sexuálna zdržanlivosť, ale ich sexuálna rozkoš.”

Rímsky’nový dokument “vnáša zmätok do samotnej podstaty požehnania,” vyjadril ľútosť Weinandy. “Pokusy o nemorálne zneužívanie Božieho’požehnania sú výsmechom jeho božskej dobroty a lásky.”

RELATED

Pápež’homosexuálne ‘požehnanie’ dokument predstiera magisteriálne učenie, ale nie je

Arcibiskup Peta, biskup Schneider zakazujú ‘požehnanie’ homosexuálnych párov v kazašskej arcidiecéze