bidenfrancis2910a-e1703158258441-810x500.jpg

Joe Biden víta rozhodnutie pápeža Františka povoliť požehnanie homosexuálnym "párom

71
Kultúra smrti

Americký prezident Joe Biden, katolík, podľa svojho tlačového tajomníka privítal nedávne schválenie požehnania párov rovnakého pohlavia Vatikánom.

“Prezident spolu s mnohými katolíkmi na celom svete privítal vyhlásenie Vatikánu urobené so súhlasom pápeža Františka, ktoré umožňuje požehnanie párov rovnakého pohlavia,” povedala tlačová tajomníčka Karine Jean-Pierreová počas utorkovej tlačovej konferencie, keď sa jej pýtali na Bidenovu’reakciu na rozhodnutie Vatikánu.

Jean-Pierreová dodala: “Určite by sme sa museli na čokoľvek konkrétne obrátiť na cirkev, ale samozrejme vítame tento krok v službe cirkvi pre LGBTQ ľudí.”

V pondelok 18. decembra pápež František a kardinál Victor Manuel Fernández vydali Fiducia Supplicans,ktorá umožňuje “požehnanie párom v neregulárnych situáciách a párom rovnakého pohlavia” v rozpore s nemenným katolíckym učením, že Cirkev nemôže požehnávať hriešne vzťahy.

Ak Fernández v dokumente jasne uvádza, že takéto požehnania nemožno chápať ako požehnania “vlastné sviatosti manželstva,” priznáva, že text’teologická reflexia, vychádzajúca z pastoračnej vízie pápeža Františka, znamená skutočný vývoj oproti tomu, čo sa o požehnaniach hovorilo v Magistériu a oficiálnych textoch Cirkvi.”

V rozpore s interpretáciou niektorých komentátorov’, že Fiducia Supplicans pripúšťa len požehnanie jednotlivcov bez ohľadu na ich morálny stav, generálny predstavený Spoločnosti sv. Pia X. (SSPX) má podotknúť, že požehnanie páru automaticky znamená požehnanie “vzťahu, ktorý ich spája.”

Fernández okrem toho v dokumente naznačuje, že vo vzťahoch osôb rovnakého pohlavia je “dobro”, čo odporuje realite, že takéto vzťahy sú ťažko morálne hriešne. Uvádza, že páry rovnakého pohlavia, ktorým je dovolené byť blahoslavenými, “prosia, aby všetko, čo je v ich živote a vzťahoch pravdivé, dobré a ľudsky platné, bolo vložené, uzdravené a pozdvihnuté prítomnosťou Ducha Svätého.”

Prezident Biden napriek svojej samozvanej katolíckej viere a pravidelnej účasti na svätej omši poprel katolícke učenie tým, že predsedal najprotipotratovejšej administratíve v U. S. Steel Arene.USA v histórii a zostáva horlivým zástancom dekriminalizovaného zabíjania nenarodených detí.

Biden je tiež horlivým zástancom homosexuálnych “zväzkov,” a dokonca predsedal nad “manželstvom” dvoch mužov.

Biden ohlásil svoju podporu pre novú definíciu manželstva v máji 2012 predtým, ako Barack Obama oficiálne zmenil svoj postoj k tejto otázke, a dodal, že televízny program “Will and Grace urobil “viac pre vzdelávanie americkej verejnosti” o homosexualite než čokoľvek iné.

Súčasná prezidentova’tlačová tajomníčka Karine Jean-Pierre je otvorene homosexuálna.