Jim-Justice-1-810x500.jpg

Západná Virgínia využíva skupinu za život na spustenie programu podpory matiek v hodnote 1 milión dolárov

25
Kultúra života

Západná Virgínia pridelila skupine za život riadenie grantového programu v hodnote 1 milión dolárov na podporu rodín s malými deťmi a tehotných žien prostredníctvom centier pre tehotné ženy. 

30. novembra štátne ministerstvo zdravotníctva a ľudských zdrojov (DHHR) oznámilo, že jeho Úrad pre verejné zdravie Úrad pre zdravie matiek, detí a rodiny udelil prostredníctvom výberového konania grant organizácii West Virginia Pregnancy Center Coalition na riadenie programu West Virginia Mothers and Babies Support Program.” 

Republikánsky guvernér Jim Justice, ktorý program podpísal začiatkom tohto roka, povedal, že je “hrdý” na to, že grant bol udelený tejto pro-life organizácii. 

“Tento program poskytne veľmi potrebnú podporu tehotným ženám a rodinám s deťmi a som presvedčený, že Koalícia tehotenských centier odvedie pri jeho spravovaní vynikajúcu prácu,” povedal na adresu DHHR tlačová správa 

O granty v rámci programu sa môžu uchádzať centrá starostlivosti o tehotné, materské domy, skupiny sociálnych služieb podporujúce život a agentúry pre adopciu.  

Tento krok ocenil aj štátny zdravotník DHHR’Bureau for Public Health, Dr. Matthew Christiansen, ktorý vyjadril podporu “programu, ktorý poskytne zdravotnú starostlivosť, vzdelávanie v oblasti rodičovstva a životných zručností, finančnú pomoc, potreby pre deti a inú materiálnu pomoc.” Ďalej zdôraznil, že program je “životne dôležitý” v pokračujúcom úsilí o zlepšenie “podpory zdravia detí a rodín v Západnej Virgínii.” 

Výkonná riaditeľka Koalície tehotenských centier Jenny Entsmingerová “pochválila guvernéra a štátnych zákonodarcov “ktorí uznali potrebu” štátnej podpory budúcich matiek a rodín a dôležitosť poskytovania “praktickej pomoci” pri starostlivosti o nenarodené deti, dojčatá a ich rodiny. 

Program podpory matiek a detí v Západnej Virgínii bol schválenýguvernérom Justiceom v apríli 2023. Zákon snemovne 2002 nielenže financuje pro-life tehotenské informačné centrá, ktoré zásobujú obyvateľky Západnej Virgínie zdrojmi potvrdzujúcimi život, ale tiež zvyšuje štátnu daňovú úľavu na adopciu zo 4 000 na 5 000 USD. Okrem toho program rozširuje úsilie štátu’o prepojenie nových rodičov s odborníkmi, ako sú sociálni pracovníci alebo zdravotné sestry, ktorí pomáhajú pri prechode k rodičovstvu. 

Pri podpise HB 2002 Justice na sociálnych sieťach napísal, že “stojí[s] za životom.” Západná Virgínia zákon zakazuje interrupciu počas celého tehotenstva s obmedzenými výnimkami pre znásilnenie, incest, “smrteľnú anomáliu,” a “naliehavé zdravotné prípady”, ktoré údajne vážne ohrozujú zdravie alebo život matky, čo nezahŕňa duševné alebo emocionálne stavy. Zástancovia ochrany života zdôrazňujú, že život začína počatím, nenarodené deti nikdy nenesú vinu za podmienky svojho počatia a že úmyselné zabitie nenarodeného dieťaťa je z lekárskeho hľadiska nikdy nevyhnutné.

V Západnej Virgínii nie sú aktívne potratové centrá, ktoré by zabíjali nenarodené deti.  

ČÍTAJTE: MAP: Väčšina interrupcií je zakázaná v 14 štátoch, ďalšie štáty budú nasledovať

Koalícia tehotenských centier “poskytuje organizáciám poskytujúcim pomoc v tehotenstve v Západnej Virgínii platformu na vytváranie sietí, zdieľanie, modlitby a vzájomnú podporu so starostlivosťou a rešpektom,” podľa organizácie’s webové stránky 

Západná Virgínia ponúka školenia pre tehotenské centrá’predstavenstvá, komunikačné zručnosti pre dobrovoľníkov, právne konzultácie a strategické plánovanie pre jednotlivcov a skupiny, ktoré prevádzkujú centrá pomoci pre tehotné v Západnej Virgínii. Viac informácií o službách organizácie’nájdete tu 

RELEVANTNÉ 

Legendárny zástanca ochrany života Chris Slattery zomrel vo veku 68 rokov po dlhom boji s rakovinou