Screenshot-2023-12-06-143312-e1701873288684-810x500.png

Zdravotné oddelenie v Iowe neprávom označilo matku za "zneužívateľa detí" po falošnom obvinení z užívania drog

52
Neutral

Matka sa po falošne pozitívnom teste na kokaín u svojho novorodenca stala terčom súdneho konania a drogových testov Ministerstva zdravotníctva a sociálnych služieb (DHHS) štátu Iowa.

Emily Donlinová sa nedávno podelila o svoj príbeh s komentátorkou Blaze Allie Beth Stuckeyovou. Donlinová uviedla, že po ôsmich mesiacoch ju štát Iowa stále označuje za “zneužívateľku detí”, a to všetko v dôsledku falošne pozitívneho testu na kokaín u jej novorodenca. Matka uviedla, že štát ju tiež podrobil súdnym konaniam a opakovaným návštevám, pričom jej zatajoval informácie. Počas vyšetrovania musela byť pod povinným dohľadom a štát jej hrozil, že jej deti umiestni do pestúnskej starostlivosti.

Donlinová zostáva na zozname “Registra týraných detí”, ale nakoniec jej súdny prípad zrušil. Súd nepreskúmal žiadny z dôkazov, ktoré predložila, vrátane 12-mesačného testu na drogy, ktorý by pokrýval celé jej tehotenstvo.

Problémy sa začali, keď Donlinová a jej manžel vzali svojho novorodeného syna do nemocnice na pravidelnú kontrolu po neplánovanom domácom pôrode. Jej pupočná šnúra bola testovaná na prítomnosť drog. Následná návšteva zástupcu DHHS o dva týždne neskôr potvrdila, že neexistujú žiadne známky toho, že by jej druhé dieťa malo problémy s drogami, a vyšetrovateľka potvrdila, že v domácnosti nezaznamenala žiadne známky užívania drog.

Donlinová neužíva ani voľnopredajné lieky proti bolesti, povedala Stuckeyovej, a svoje deti ani neočkuje. Podelila sa aj s obavami, že by sa tam mohlo nachádzať dieťa, ktoré má v skutočnosti v tele kokaín, ale nedostáva sa mu náležitej starostlivosti.

Predstavitelia DHHS opakovane odmietli poskytnúť konkrétny časový harmonogram vyšetrovania. “Toľkokrát povedala ‘Vytvoríme plán, ’ a my sme sa stále pýtali, ‘Aký je to plán?’ len aby sme dostali ‘nejasné’ odpovede,” povedal Donlin.

Donlin poznamenal, že ministerstvo zdravotníctva nemusí poskytovať dokumentáciu ľuďom, ktorí sú predmetom vyšetrovania, a dodal, že mala tieto interakcie zaznamenávať.

Až po tom, čo Donlin prešiel trojmesačným testom na drogy, štát pokračoval vo vyšetrovaní. Iowa uviedla, že drogový test nesúvisel s obvineniami, že počas tehotenstva užívala drogy, ale s “druhým obvinením”, že v jej dome boli drogy. V ich dome však bola len sociálna pracovníčka, ktorá vyšetrovanie vykonávala.

LifeSiteNews 1. decembra kontaktoval dvoch mediálnych zástupcov DHHS a požiadal ich o komentár k obvineniam a bežným pracovným postupom v takýchto prípadoch. Ani jeden z nich neodpovedal.

Byrokracia používa mätúci jazyk, rozdeľuje manželov

Donlin povedal, že DHHS používa jazyk, ktorý “bežní ľudia” nepoužívajú. Sociálna pracovníčka uviedla, že obvinenie z užívania drog bolo “opodstatnené,” “čo Donlina podnietilo k tomu, aby sa zaujímal o význam pojmu “opodstatnené.”

Štát používa “nepotvrdené,” “potvrdené,” a “opodstatnené,” podľa iowskej mamy. “nepotvrdené,” by znamenalo, že obvinení boli očistení. “potvrdené,” znamená, že obvinenie bolo uznané za pravdivé, ale obvinený nebol zaradený do registra.

Sociálna pracovníčka povedala, že samotný test na drogy bol dostatočným dôkazom, napriek tomu, že niekoľkokrát priznala, že “nevedela, čo má robiť.” Sociálna pracovníčka povedala, že sa nemôže “hádať” s lekárom, ktorý zistil, že na pupočnej šnúre boli drogy.

Základná “správa” viedla k “dobrovoľným službám,” ktoré v skutočnosti nie sú “dobrovoľné.” Ak sa ľudia dobrovoľne nezúčastnia, skončia na súde. Presne to sa stalo manželom Donlinovcom – bolo im povedané, aby “súhlasili” s prijatím nešpecifických “služieb” predtým, ako mohli získať ďalšie podrobnosti. Donlinovci boli “úplne zmätení,” povedala Emily.

“Vyznieva to, akoby ste”odmietli služby, [a] keď odmietnete služby, potom prejdete na [prípad dieťaťa, ktoré potrebuje pomoc],” povedala jej sociálna pracovníčka.

Prípad zahŕňal, že Donlinová a jej manžel mali samostatných právnikov, zatiaľ čo jej synovi bol ustanovený zástupca. Ich samostatní právni zástupcovia nesmeli hovoriť s druhým manželom. Donlinová sa pokúsila požiadať laboratórium o opätovné vyšetrenie pupočníka, ale laboratórium to odmietlo, pretože ich klientom je v skutočnosti nemocnica, a nie matka a jej dieťa.

Donlinovci nemohli ani na základe súdneho príkazu zabezpečiť nové vyšetrenie. Obrátili sa na nemocnicu a tá sa obrátila na laboratórium, ktoré sa obrátilo na nemocnicu.

Nemocnica je “klientom laboratória’- vysvetlil Donlin. Povedala, že nemala “žiadny prístup” k vlastnej pupočnej šnúre.

Akkoľvek bol jej prípad zamietnutý, Donlinová zostáva v “registri týraných detí.”

Kritizovala DHHS za to, že “odstránilo” jej “materstvo.” Plánuje sa odvolať proti rozhodnutiu, ktoré si vyžaduje oslovenie DHHS. Ak sa obvinenie nezruší, zostane v registri päť rokov.

Donlinová označila toto utrpenie za “tak zlé.”

“Skutočnosť, že sú schopní to urobiť matke, rodine, je”tak zlé… je”tak zlé.”